به گزارش می متالز، جلیل بالایی در نشستی به مناسبت روز ملی «ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی» به تشریح آخرین وضعیت بازسازیهای مربوط به دو بحران سیل فروردین امسال و زلزله بزرگ ۱۳۹۶ استان پرداخت و گفت: هرچند در بحران سیل اوایل سال خسارتهای زیادی به استان وارد شد، اما سقف حتی یک واحد مسکونی فرونریخت. وی تصریح کرد: تلاش کردیم این بحران را هم همچون زلزله به یک فرصت برای استان تبدیل کنیم و به این منظور بازسازی ۲۱۸۵ واحد شامل ۲۰۳۲ واحد روستایی و ۱۵۳ واحد شهری و تعمیر ۱۰۶۷ واحد مسکونی را در دستور کار قرار دادیم. مدیرکل مدیریت بحران استان افزود: از ۲۱۸۵ واحدی که باید بازسازی شوند تاکنون ۴۱۵ واحد مسکونی به بهرهبرداری رسیده و بقیه نیز در مراحل مختلف بازسازی هستند.
وی بار مالی بازسازی این تعداد واحد مسکونی را برای دولت ۱۸۹ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۱۳۷ میلیارد تومان از این رقم بهصورت تسهیلات به مالکان واحدها داده شده و ۵۲ میلیارد تومان هم کمک بلاعوض پرداخت شده است. بالایی یادآور شد: تمام ۱۰۶۷ واحد تعمیری نیز تا ابتدای آذر کار مرمت آنها به پایان رسید و خانوارها در آنها ساکن هستند.وی به خسارتهای سیل به بخش کشاورزی استان هم اشاره کرد و گفت: در این بخش ۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت کمکهای بلاعوض به خسارتدیدگان پیشبینی شد که ۵۰ درصد آن تخصیص یافت و تاکنون در مجموع ۴۶ میلیارد تومان به ۲۳ هزار و ۱۶۷ نفر کشاورز خسارتدیده از سیل پرداخت کردهایم.مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه رقم تسهیلات پیشبینیشده برای جبران خسارات بخش کشاورزی را نیز ۸۲ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از این رقم ۶۰ میلیارد تومان با سود ۴ درصد به ۹ هزار و ۴۲۶ کشاورز خسارتدیده پرداخت شده است. وی به آسیبدیدگی زیرساختهای بخش کشاورزی استان در این سیل هم اشاره کرد و گفت: دولت ۴۰ میلیارد تومان برای اصلاح زیرساختهای بخش کشاورزی در اختیار استان قرار داده و از آنجا که در آییننامه پرداخت این خسارت برای واحدهای بخش دامی و گلخانهای پیشبینی نشده بود، با رایزنی در حال تلاش هستیم تا به این بخش هم تسهیلات تعلق گیرد. بالایی در ادامه با اشاره به خسارت سیل به بخش زیرساختهای دولتی اعلام کرد: ۱۵۸ میلیارد تومان برای اصلاح و بازسازی زیرساختهای حوزه راه و شهرسازی، آب و فاضلاب شهری، آب و فاضلاب روستایی، شهرداریها و ورزش و جوانان اختصاص یافته که در قالب ۱۸۰ طرح این اعتبارات صرف خواهد شد.
وی در ادامه زلزله را یکی از پرتکرارترین حوادث طبیعی در ایران دانست و با اعلام اینکه مقایسه نمودار زلزلههای دهههای ۷۰، ۸۰ و ۹۰ در کشور نشان میدهد که از دهه ۷۰ تاکنون آمار کشتهشدگان، مجروحان و خسارات زلزله سیری نزولی دارد، اظهار کرد: در زلزله ۶/ ۶ ریشتری که سال ۱۳۸۲ در بم رخ داد، تعداد ۲۶ هزار نفر کشته و ۳۰ هزار نفر نیز زخمی شدند، اما در زلزله ۳/ ۷ ریشتری که سال ۱۳۹۶ در ازگله اتفاق افتاد، ۶۲۱ نفر کشته و ۷۸۱۷ نفر نیز مصدوم شدند که مقایسه بین این دو زلزله روند کاهشی تلفات و خسارات را نشان میدهد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه مهمترین عامل در کاهش خسارات زلزله مقاومسازی منازل است، اظهار کرد: خوشبختانه مردم در دهههای اخیر مقابله با خطرات ناشی از زلزله را جدی گرفتهاند و بیشتر روی مقاومسازی واحدهای مسکونی خود تاکید میکنند. وی در ادامه با اشاره به روند مثبت بازسازی در مناطق زلزلهزده کرمانشاه گفت: از ۴۰ هزار و ۱۶۲ واحد تخریبی این زلزله، بیش از ۳۵ هزار واحد ساخته شده و به بهرهبرداری رسیده است.