تاریخ: ۰۹ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۵۲
بازدید: ۲۶۳
کد خبر: ۷۶۹۵۳
وزیر اقتصاد تاکید کرد:

تولید دانش بنیان با استقرار ستون های اقتصاد هوشمند

می متالز - وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در نشست تخصصی "تعامل با شرکای استراتژیک دانشگاه صنعتی شریف با رویکرد اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال"، اظهار داشت: از دانشگاه صنعتی شریف انتظار می رود، ضمن حرکت به سمت کارکرد یک دانشگاه نسل سومی، با محور قرار دادن فعالیت های علمی و پژوهشی در زمینه هوشمند سازی سیستم های اقتصادی، در استقرار اقتصاد هوشمند در کشور نقش آفرین باشد.
تولید دانش بنیان با استقرار ستون های اقتصاد هوشمند

به گزارش می متالز، دکتر فرهاد دژپسند با اشاره به موضوع و رویکرد این نشست، اظهار داشت: جای یک مرکز کاربردی برای اقتصاد هوشمند در دانشگاه صنعتی شریف خالی است، از این جهت پیشنهاد ریاست دانشگاه مبنی بر راه اندازی چنین مرکزی، می تواند در این محدوده موضوعی با توسعه ادبیات اقتصاد هوشمند و ساماندهی فعالیت های علمی و پژوهشی، مؤثر واقع  شود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه زمانی از اقتصاد هوشمند سخن می گفتیم به نظر خیلی ها، به شدت آرمانگرایانه یا حتی غیر ضرور می آمد، ولی امروز به سهولت می توانیم بگوییم "ما ناچار از رفتن به این سمت هستیم".

دژپسند اظهار داشت: باید از منابعی که داریم بهره ورتر استفاده کنیم.

وی افزود: بدین منظور فرآیندهای تولید هم باید دانش بنیان و مبتنی بر فناوری های نو، پیشرفته و در حال تکامل باشد. این مهم با استقرار ستون های اقتصاد هوشمند شدنی است.

وزیر اقتصاد اظهار داشت: هوش مصنوعی، دیجیتالی کردن و دانش بنیان شدن از جمله ستون های اقتصاد هوشمند هستند، یعنی اقتصادی که در آن مرتبت مدیریت و سیاست گذاری بر عهده انسان و عاملیت اجرا با ربات است.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: خودمان باید با استفاده از داشته هایمان، با تلاش و اراده قوی شرایط جهش اقتصادی را فراهم کنیم.

دژپسند افزود: برای این کار باید به جایی برسیم که احساس و باور کنیم از آنچه خودمان داریم به بهترین نحو استفاده کنیم.

پیاده سازی اقتصاد هوشمند برای تحقق ارتقای بهره وری و استفاده بهینه از منابع کشور، ضروری است.

وی با بیان اینکه باید بتوانیم از درآمد حاصل از فروش نفت در مسیر توسعه عمودی و تکمیل زنجیره تولید استفاده و آن را به سرمایه ای گرانبها تبدیل کنیم، تصریح کرد: این امر فقط با اراده و دانش اتفاق می افتد.

دژپسند با اشاره به مباحث مربوط به مالیات و حواشی آن در رسانه ها و اظهارات صاحب نظران سیاسی و اقتصادی، ادامه داد: با تحقق مالیات هوشمند می توانیم از همه دغدغه های فعلی در مورد معوقات، فرار مالیاتی، محدود بودن پایه های مالیاتی و سیستم مالیات ستانی سنتی؛ به سرعت گذر کنیم.

وی همچنین گفت: در اقتصاد هوشمند، دیگر برای افزایش ظرفیت تولید کشاورزی، نیازی نیست منتظر "تر سالی" و زیاد شدن نزولات آسمانی باشیم.

دژپسند با بیان اینکه در اقتصاد هوشمند، "مرتبت مدیریت و سیاست گذاری" بر عهده انسان و "عاملیت" اجرا با ربات است، اظهار داشت: اقتصاد هوشمند فقط هوش مصنوعی، دیجیتالی شدن و دانش بنیان شدن نیست، اما همه اینها ستون اقتصاد هوشمند هستند.

وی موفقیت پروژه راه اندازی تاکسی های اینترنتی و نتایج بسیار مثبت آن در آزاد کردن منابع از طریق کاهش مصرف سوخت و هزینه جابجایی مسافرین را نمونه ای موفق از هوشمندسازی اقتصاد دانست.

عناوین برگزیده