تاریخ: ۱۱ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۲۶
بازدید: ۲۴۱
کد خبر: ۷۷۵۳۵

تحول دیجیتال مصرف کنندگان کلید ورود به نسل پنجم

می متالز - معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول گفت: «تحول دیجیتال» در سمت مصرف کنندگان، یکی از کلیدواژه های ورود به نسل پنجم است.
تحول دیجیتال مصرف کنندگان کلید ورود به نسل پنجم

به گزارش می متالز، مرتضی طاهری بخش معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول صبح امروز در بیست و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن کامپیوتر ایران که با حضور دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، پژوهشگران، دانشجویان و مهندسان بخش‌های صنعتی کشور برای تبادل یافته‌ها و دستاورد‌های علمی در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، با رویکردی متفاوت به مقوله شبکه‌های نسل آینده پرداخت و بحث خود را با یک سوال آغاز کرد.

طاهری بخش تصریح کرد: اصولا چه اهمیتی دارد که تکنولوژی ۵ G بیاید؟ مگر با تکنولوژی‌های ۴ G و ۳ G چکار کردیم؟!

وی ادامه داد: نباید از اپراتور‌های ارتباطی انتظار داشته باشید که به محض پیدایش تکنولوژی‌های جدید به سمت آن‌ها بروند و با سرمایه گذاری‌های سنگین، فناوری‌هایی را توسعه دهند که هیچ استفاده‌ای از آن نشود.

معاون فنی و توسعه شبکه شرکت ارتباطات سیار ایران با تأکید بر اینکه حرکت به سمت ۵ G آمادگی می‌خواهد، تصریح کرد: برای اپراتور‌های ارتباطی بسیار سخت است که هزینه هنگفتی را صرف سرمایه گذاری برای توسعه زیرساخت‌های مرتبط با فناوری‌های مختلف کنند، اما در نهایت ترافیک شبکه شان خالی بماند.

وی خاطر نشان کرد: با وجود این سوالات، جای خرسندی است که امروز و پیش از تجاری شدن نسل پنجم، به فکر الزامات و راه‌های مواجهه با آن هستیم؛ متأسفانه سال ۱۳۹۳ تکنولوژی‌های ۴ G و ۳ G را با تأخیر ۸ ساله به کشور آوردیم، در حالیکه باید سال ۲۰۱۰ وارد کشور می‌شد تا صنایع آماده استفاده از امکانات و قابلیت‌های آن شوند.

طاهری بخش اهداف اصلی توسعه ۵ G را شامل تحقق سه عنوان «مقیاس پذیری»، «چابکی» و «انعطاف پذیری» دانست و با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط همراه اول برای ورود به این نسل عنوان کرد: با توجه به اینکه برآورد می‌شود اجرای پایلوت این نسل از فناوری تا ۲۰۲۱ – ۲۰۲۲ و توسعه فراگیر آن تا ۲۰۲۴ – ۲۰۲۵ به درازا بینجامد، لذا از سه سال گذشته مباحث مربوط به این نسل را شروع کردیم تا نهایتا بتوانیم با حمایت دولت، ما هم در این بازه زمانی اجرای پایلوت را داشته باشیم.

معاون فنی همراه اول سه ویژگی مهم ۵ G را «سرعت بالای یک گیگابیت بر ثانیه»، «کانکشن‌های در حجم انبوه» و «نرخ تأخیر پایین و دسترس پذیری بالا» دانست و درباره طیف‌های فرکانسی مورد نیاز نیز گفت: باند ۳.۵ Ghz در محدوده‌های کوچک و باند ۷۰۰-۸۰۰ Mhz برای پوشش سراسری مورد نیاز است.

وی یادآور شد: باند ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز در اکثر کشور‌های دنیا برای ۵ G آزاد شده، اما این اتفاق در ایران همچنان نیفتاده است و اگر به سمت آزادسازی این باند‌ها برای توسعه نسل جدید فناوری نرویم، کشور دچار مشکل خواهد شد.

طاهری بخش «رساندن فیبر به محل سایت‌های ارتباطی»، «تجمیع دیتاسنترها» و «تعامل ۵ G با دیگر نسل‌های قبلی» را از جمله دیگر مباحث لازم برای ورود به این تکنولوژی عنوان کرد و گفت: گذشته از تمامی این موارد، سرویس‌های اپراتور‌ها مبتنی بر تقاضاست و تا زمانیکه صنعت تقاضایی برای استفاده از ظرفیت‌های نسل پنجم نداشته باشد، اپراتور‌های ارتباطی برای رفتن به سمت این فناوری ترغیب نخواهند شد.

وی اذعان کرد: در حال حاضر عمده ترافیک شبکه نسل ۴ متعلق به B ۲ C و ترافیک ایجاد شده در بخش B ۲ B نزدیک صفر است؛ بنابراین مزیتی برای اپراتور‌های ارتباطی نیست که به سمت ۵ G بروند.

معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول خلأ وجود رگولاتوری بین حوزه‌ای و جزیره‌ای عمل کردن در توسعه شبکه‌ها را از عمده چالش‌های پیش روی صنایع کشور دانست و از «تحول دیجیتال» در سمت مصرف کنندگان (سازمان ها) به عنوان یکی از کلیدواژه‌های موردنیاز برای ورود به نسل‌های جدید فناوری یاد کرد.

وی همچنین نسبت به عدم توانمندی دانشگاه در تولید منابع انسانی موردنیاز صنعت، انتقاد کرد.

بیست و پنجمین کنفرانس بین المللیِ انجمن کامپیوتر یکی از رویداد‌های علمی ارزشمند در ایران است که به مدت دو روز (۱۱ و ۱۲ دی ماه) در ۱۰ شاخه مختلف در حوزه‌های تحقیقاتی مختلف علوم و مهندسی کامپیوتر نظیر شبکه‌های نسل آینده، علوم داده، امنیت کامپیوتر، بازی‌های کامپیوتری، هوش مصنوعی، پردازش سیگنال، سیستم‌های توزیعی، مهندسی نرم افزار و معماری کامپیوتر در حال برگزاری است.

با ظهور کاربرد‌ها و مدل‌های اقتصادی جدید برای ارتباطات سیار، لزوم به کارگیری نسل جدیدی از شبکه‌های انتقال داده سیار با حجم وسیع اتصال، میزان بالای پوشش شبکه، سطح بالای کیفیت سرویس، امنیت، قابلیت اطمینان و اعتماد بیش از پیش احساس می‌شود؛ بنابراین انتظار می‌رود شبکه‌های نسل پنجم بتوانند یک فناوری ارزشمند برای حصول نیاز‌های مذکور باشد.

هر چند این فناوری در مراحل اولیه خود بوده و هنوز نیازمند کار‌های تحقیقاتی زیادی برای رسیدن به اهداف تعیین شده است؛ اما به دلیل نقش بسیار مهمی که شبکه‌های نسل پنجم در ارتقاء فناوری اطلاعات امروز و آینده ایفا می‌کنند، زمینه علمی امسال کنفرانس بین المللی انجمن کامپیوتر ایران بر «شبکه‌های نسل پنجم و ماورای آن؛ فناوری‌های توانمندساز و کاربردها» متمرکز است و همراه اول نیز به عنوان اسپانسر اصلی در این رویداد حضور دارد.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت