به گزارش می متالز، حبیبالله ترشیزیان اظهار کرد: در ماههای اخیر در محدوده سنگان یک قلاده پلنگ مشاهده شده که همه ما را نگران کرده است؛ لذا نظام مهندسی معدن استان درحال تهیه نامه برای ریاست مجتمع سنگان است که با کمک متخصصین امر بودجهای را برای حفاظت از یوزپلنگ و تمامی حیوانات منطقه لحاظ کنند.
وی ادامه داد: این وظیفه اخلاقی و قانونی مجتمع سنگان و همچنین وظیفه همگانی است که از محیط زیست (چه جانوری چه خاک و گیاه) حفاظت کنیم و امیدوار هستیم که مدیران سنگان همکاری لازم را انجام دهند.
رئیس نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی، به مشکلات معادن استان اشاره کرد و تاکید کرد: در شرایط بحرانی و حساس، کشور نیاز به صادرات و ارزآوری دارد که متاسفانه با سیاستهای اشتباه در حال از دست دادن موقعیتها هستیم.
ترشیزیان ادامه داد: در تمام دنیا از تولیدکننده و صادرکننده حمایتهای ویژهای صورت میگیرد اما در ایران نه تنها حمایت نمیشویم بلکه سیاستهای تنبیهی در نظر میگیرند که هیچ منطقی برای آن وجود ندارد. متاسفانه خود تحریمیها بیشتر از تحریمها به تولید و صادرات آسیب میرساند.
وی بیان داشت: خریداران بهتر است سنگ آهن، کرومیت و یا سنگ مس را به قیمت جهانی بخرند و پول آن را نقد تسویه کنند؛ نه اینکه پول را یکسال بعد پرداخت یا تهاتر کنند. همانطور که فولادسازان باید محصول خود را صادر کنند تا سود بدست بیاورند، معدنکار نیز باید تولید برایش سود داشته باشد نه اینکه مجبور شود کمتر از قیمت تمام شده به کارخانهها بفروشد.
رئیس نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی، اضافه کرد: این رفتارها باعث میشود بازارهای جهانی و صادراتی خود را از دست بدهیم.
ترشیزیان به افزایش غیرمنطقی حقوق دولتی در لایحه بودجه سال آینده اشاره داشت و تاکید کرد: در قانون تعریف شده که 65 درصد حقوق دولتی باید در زیرساختها و محیط زیست منطقهای که معدن در آن وجود دارد هزینه شود؛ اما متاسفانه این پول به خزانه دولت واریز میشود و در استان خراسان رضوی که من در جریان هستم (که در شورایعالی معادن نیز در مورد آن بحث شد) شاید کمتر از 5 درصد آن به استان برمیگردد.
وی ادامه داد: معدنداران آگاه به مشکلات بودجه ای دولت هستند اما دولت نباید بهره مالکانهای که از معادن میگیرد را به غیر از استان خرج کند و این بودجه باید برای توسعه مناطق محروم استان هزینه شود. اگر حقوق دولتی را به یکباره 89 درصد افزایش میدهند، باید در مواردی که قانون مشخص کرده هزینه شود.
بر اساس گزارشی از اقتصاد آنلاین، رئیس نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی، در ادامه گفت: در قانون معادن مصوب شده تا معادن و صنایع معدنی که آلودگی ایجاد میکنند -بیشتر معادن را شامل میشود- باید یک درصد از حق فروش را صرف بازسازی و احیای محیط زیست، آب، خاک و هوای منطقهای که باعث آلودگی شدهاند، بکنند.
ترشیزیان در پایان خاطرنشان کرد: استاندار خراسان رضوی در شورایعالی معادن این اختیار را به رئیس سازمان صمت استان تفویض کرد تا لیست معادن و صنایع معدنی که شامل این قانون میشوند را تهیه و با مشخص شدن فروش، یک درصد آن را محاسبه کنند.