تاریخ: ۰۹ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۹:۵۹
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۷۸۲۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
به بهانه برگزاری دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران؛

ساختارهای چهارگانه بومی‌سازی در زنجیره فولاد تشریح شد

می متالز - دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران چهار ساختار بومی‌سازی در انجمن فولاد را که عبارتند از کمیته بومی‌سازی و توسعه تکنولوژی، سامانه جامع بومی‌سازی، صندوق پژوهش و فناوری فولاد و جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد، تشریح کرد.
ساختارهای چهارگانه بومی‌سازی در زنجیره فولاد تشریح شد

به گزارش می متالز، سید‌رسول خلیفه‌سلطانی اظهار داشت: بومی‌سازی، توسعه تکنولوژی و ارتقای توان ساخت داخل اهداف ارزشمندی هستند که نیل به آن‌ها نیازمند مجموعه فعالیت‌های هدفمند و ساختارمند است. طبیعی است که اقداماتی از این دست به دلیل لزوم فراگیری، جامعیت، تخصص و چابکی لازم باید در چارچوب شرکت‌های بزرگ، سازمان‌های توسعه‌ای و اصناف شکل بگیرد و چه بهتر است که تشکل‌های صنفی در این خصوص نقش محوری ایفا کنند تا علاوه بر رفع دغدغه‌های صنف خود، بتوانند به کوچک شدن دولت کمک کنند. در این استراتژی دولت نقش نظارتی و تسهیل‌گر را ایفا می‌کند و شرکت‌ها در قالب هم افزایی صنفی و در چارچوب یک تشکل، بومی‌سازی و توسعه تکنولوژی را دنبال می‌کنند.

وی در این زمینه افزود: در انجمن تولیدکنندگان فولاد با همین استراتژی وارد گود بومی‌سازی شده‌ایم و به هیچ عنوان قصد موازی‌کاری با شرکت‌ها و دولت را نداریم. بر همین اساس با مشارکت گروه‌های بزرگ فولادی، چهار ساختار اصلی را برای بومی‌سازی و توسعه تکنولوژی و حمایت از تامین داخلی در زنجیره فولاد تعریف و دنبال کرده‌ایم که با توجه به موقعیت‌های حاصله می‌تواند مدلی برای تعمیم آن به سایر صنایع کشور هم باشد.

خلیفه‌سلطانی عنوان کرد: ساختار اول کمیته بومی‌سازی و توسعه تکنولوژی است. این کمیته از معاونان تکنولوژی و مدیران بومی‌سازی و مهندسی شرکت‌های بزرگ زنجیره فولاد تشکیل شده که سایر ساختارهای مربوط به این حوزه را راهبری می‌کند. دو ساختار دیگر که در واقع شاه بال‌های بومی‌سازی در زنجیره فولاد هستند، سامانه جامع بومی‌سازی زنجیره آهن و فولاد و صندوق پژوهش و فناوری فولاد هستند که بعد از نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد پیگیری شده‌اند و قرار است نقش کلیدی در مدل انجمن برای حمایت از ساخت داخل را برعهده داشته باشند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به اینکه سامانه جامع بومی‌سازی، یک سامانه شناسایی، ارتباطی و به هم‌رسانی تامین‌کنندگان زنجیره فولاد است، یادآور شد: این سامانه از تفاهم‌نامه بین انجمن و ایمیدرو و ایجاد دبیرخانه بومی‌سازی در مرکز تحقیقات مواد معدنی و مشارکت شرکت‌های بزرگ فولادی عملیاتی شده و آبان ماه امسال کار خود را آغاز کرده است و به دلیل جامعیت درختواره مبنایی که در آن وجود دارد، قابل تعمیم به سایر صنایع نیز هست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: صندوق پژوهش و فناوری فولاد نیز به توصیه دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری کلید خورده و با حمایت ایمیدرو و مشارکت شرکت‌های فولادی و معدنی در حال شکل‌گیری است. این صندوق در واقع ساختار مالی بومی‌سازی در زنجیره فولاد است که امیدواریم هر‌چه زودتر شاهد تاسیس آن باشیم.

خلیفه‌سلطانی در خصوص ساختار چهارم بومی‌سازی در این انجمن نیز گفت: سارختار چهارم ما در این زمینه جشنواره و نمایشگاه است که دومین دوره آن در دی ماه سال جاری برگزار می‌شود. در نخستین دوره این رویداد ملی، حدود ۲۲۰ موافقت‌نامه بین تامین‌کنندگان و تولید‌کنندگان رد و بدل شد و آن‌ها شناخت خوبی از یکدیگر پیدا کردند. این نمایشگاه ۱۰ هزار بازدیدکننده داشت که عموما بازدیدکننده‌های حرفه‌ای و تخصصی بودند. حرکت تازه‌ای که در این جشنواره روی داد تقدیر از ۴۱ تامین‌کننده برگزیده بود که این حرکت در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت