به گزارش می متالز، اصحاب رسانه و فعالان مجازی شهرستان آبیک به دعوت مسوول روابط عمومی کارخانه سیمان در نشست خبری امروز مدیرعامل کارخانه سیمان شرکت کردند در این نشست خبرنگاران استان البرز و شهرستانهای نظرآباد و ساوجبلاغ هم حضور داشتند.
علیرضا گرشاسبی مدیرعامل کارخانه سیمان آبیک در این نشست اظهار کرد: 50 سال است که از فعالیت کارخانه سیمان آبیک می گذرد؛ کارخانهای که در سال 48 خط اول تولید آن با ظرفیت 3500 تن در روز احداث شد و خط دوم این کارخانه هم با ظرفیت 4 هزار تن از سال 52 کار اجرایی خود را آغاز کرد و در سال 57 به ظرفیت مذکور رسید.
وی با بیان اینکه در دهه 80 دو پروژه در کارخانه سیمان انجام شد، افزود: ظرفیت خط یک تولید در سال 88 از 3 هزار و 500 تن به 8 هزار و 500 تن رسید و خط جدید جایگزین خط دو قدیم شده و در سال 93 با ظرفیت 8 هزار تن به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: در مجموع ظرفیت تولید روزانه کارخانه سیمان به 16 هزار و 500 تن کلینکر (شیرمایه اصلی سیمان) معادل 5 میلیون تن انواع محصولات سیمان در سال رسید.
مدیرعامل کارخانه سیمان آبیک اضافه کرد: این کارخانه دارای 14 خط بارگیری بوده و تنوع محصول و بستهبندی دارد و منحصر به فردترین سیستم آزمایشگاهی را دارد و آزمایشگاه مرجع سازمان استاندارد بوده و نمونهها از این سازمان ارسال و نتایج به سازمان اعلام میشود گرچه از سال گذشته به عنوان مرجع بینالمللی فعالیت خود را آغاز کرده است.
گرشاسبی کارخانه سیمان را نخستین تولیدکننده سیمان آهکی و مرکب دانست و اذعان کرد: سیستمهای حمل این کارخانه علاوه بر جادهای، به ناوگان ریلی هم متصل بوده و خط انحصاری ریل راهآهن دارد و مرکز دانشگاه علمی و کاربردی آن هم بیش از 15 سال فعال است و بخشی از فارغالتحصیلان این دانشگاه جذب کارخانه شدهاند.
وی افزود: از سال گذشته تحویل کلینکر که مواد یک مرحله پیش از تولید سیمان است، به محصولات کارخانه سیمان اضافه شده و در بازارهای داخلی عرضه شده و صادارت هم داشتهایم که از طریق خط ریلی به بنادر جنوب و کشورهای افریقایی، شرق آسیا و حاشیه خلیجفارس صادارت صورت گرفته است.
این مدیرعامل مطرح کرد: صادرات محصولات سیمانی از ماه گذشته به روسیه آغاز شده و در ماههای آینده هم صادرات به سایر کشورها انجام میشود.
مدیرعامل کارخانه سیمان آبیک افزود: از سالهای گذشته به ویژه از سال 88 به بعد بیش از 100 میلیارد تومان برای تجهیزات و ماشینآلات کارخانه سیمان در خصوص مسائل زیست محیطی هزینه شده و میانگین ماهانه 5 میلیارد تومان برای نصب ماشینآلات، به روزرسانی تکنولوژی و فضای سبز کارخانه هزینه میشود.
گرشاسبی ادامه داد: کارخانه سیمان به 15 دستگاه الکتروفیلتر (غبارگیر) و 125 دستگاه انواع سبک فیلتر از انواع خطوط مجهز شده است.
وی اضافه کرد: سیستمهای پایش لحظهای و آنلاین هم بر خروجیهای کارخانه نصب بوده و مستقیم به سازمان محیط زیست وصل بوده و کارشناسان خروجیها را کنترل میکنند.آزمایشگاه محیط زیست هم در حوزههای مختلف اندازهگیری هوا و تصفیهخانه فاضلاب این کارخانه را رصد و پایش میکنند.
این مسوول خاطرنشان کرد: بزرگترین فضای صنعت سیمان را کارخانه سیمان آبیک دارد که دارای 217 هکتار مساحت است و یک کمربند سبزی در اطراف کارخانه سیمان ایجاد شده تا از میزان گرد و غبار کاسته شود.
مدیرعامل کارخانه سیمان آبیک بیان کرد: ماه گذشته و پیش از توقف فعالیت خطوط برای تعمیرات، میزان ذرات غبار خروجی از دودکشهای کارخانه سیمان در مقایسه با رِنج استانداردها که 100 میلیگرم بر مترمکعب بوده، روی برخی نقاط 34، 24، 32، 39 و بر دودکش اصلی 32 بوده که یک سوم عدد محیط زیست است.
گرشاسبی افزود: در کارخانه سیمان آبیک حدود 5 هزار نفر مشغول به کار هستند که از این تعداد، حدود 30 درصد از شهرستان آبیک، حدود 30 درصد از شهرستان ساوجبلاغ و حدود 30 درصد از شهرستان نظرآباد و 10 درصد هم از شهرهای اطراف هستند.
وی ادامه داد: هیچ تعدیل نیرویی نداشتهایم و در حد توان و نیاز هم نیرو جذب کردهایم این در حالی است که نیروی پروازی و مهاجرتی نداشتهایم.
وی اضافه کرد: طی 9 ماه گذشته بیش از 924 هزار تن تحویل سیمان فلهای صورت گرفته که نسبت به سال گذشته 26 درصد رشد داشته؛ یک میلیون و 66 هزار تن تحویل سیمان پاکتی انجام شده که نسبت به سال گذشته 8 درصد رشد داشته و میزان صادارت هم نسبت به سال گذشته 4 برابر شده است.
مدیرعامل کارخانه سیمان آبیک خاطرنشان کرد: طی 9 ماهه امسال حدود 400 میلیارد تومان فروش کارخانه سیمان بوده است.
گرشاسبی بیان کرد: با همکاری وزرای صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر مسوولان وام 13 میلیون یورویی کارخانه سیمان آبیک در ماه گذشته پرداخت شد چرا که موجب شده بود دچار مشکل مالی بسیار شدیدی شویم.
وی در پایان به سوالات مطروحه از سوی خبرنگاران پاسخ داد.