تاریخ: ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ ، ساعت ۰۹:۱۰
بازدید: ۳۱۶
کد خبر: ۷۹۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
در جلسه با استاندار و مسوولان ارشد کردستان اعلام شد:

اقدامات ایمیدرو برای فعال سازی پتانسیل های معدنی کردستان

می متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اقدامات ایمیدرو در فعال سازی پتانسیل های معدنی کردستان گفت: بخش معدن و صنایع معدنی استان کردستان را توسعه می دهیم. مهدی کرباسیان در دیدار با استاندار استان کردستان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و تعدادی از مشارکان و سرمایه گذاران صنایع معدنی این استان و جمعی از مدیران ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: یکی از اقدامات برجسته ایمیدرو در سال 93 ، اجرای برنامه اکتشاف 250 هزار کیلومتر مربعی در 20 استان کشور و از جمله استان کردستان است که به تدریج نتایج مطلوبی از این عملیات حاصل می شود.
اقدامات ایمیدرو برای فعال سازی پتانسیل های معدنی کردستان

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت اجرای طرح های فولاد سازی در استان کردستان به دلیل نقش آن در تحقق اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و سودآوری منطقه، پس از سفر معاون اول ریاست جمهوری به استان کردستان در خرداد 94، قول دادیم توسعه بخش معدن و صنایع معدنی را در دستور کار قرار دهیم و از این رو در حوزه اکتشاف به عنوان رکن اساسی این بخش متمرکز شدیم. برای سرعت گرفتن کار اکتشاف، شرکت توسعه معدن و صنایع معدنی با مشارکت بخش غیر دولتی به ثبت رساندیم و عملیات اکتشاف در این استان در 2 پهنه شامل قروه و بیجار آغاز شد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطر نشان کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته، 14 آنومالی مشخص و نمونه برداری شد که نتایج این اقدامات، حاکی از امیدبخش بودن وجود ذخایر سنگ آهن در منطقه است. حداقل50 درصد معادن استان کردستان دست نخورده مانده و قرار است تا پایان امسال قرارداد عملیات ژئوفیزیک هوایی آن انجام و قرار است نهایی شود.
کنسانتره 675 هزار تنی؛ در آستانه افتتاح
کرباسیان با اشاره به اینکه طرح های بخش معدن و صنایع معدنی باید در مکان هایی که از نظر زیرساختی قیمت تمام شده آن پایین است احداث شوند، تصریح کرد: موضوع تکمیل زنجیره فولاد و احداث کارخانه های کنسانتره و گندله از جمله ضرورت های استان کردستان است که طی یک سال گذشته، طرح احداث کارخانه تولید کنسانتره صبا نور به ظرفیت 650 هزار تن که متوقف شده بود، فعال و اکنون در آستانه افتتاح قرار دارد. در حال حاضر نیز فاز نخست آن با ظرفیت 325 هزار تن موجود است که در مجموع به حدود یک میلیون تن می رسد.
وی ادامه داد: برای تکمیل زنجیره فولاد در این منطقه و هدایت کنسانتره تولیدی به سمت فرآوری گندله و سپس آهن اسفنجی، پس از تهیه طرح جامع فولاد توسط شرکت فولاد تکنیک، در صورت آمادگی سرمایه گذار بخش خصوصی، این طرح به طور کامل واگذار می کند. همچنین، در صورت تمایل این بخش، ایمیدرو در اجرای طرح مشارکت می کند. به هر تقدیر، وظیفه ایمیدرو حمایت، پشتیبانی و ارائه تضمین از چنین طرح هایی است.
کاهش خام فروشی با احداث طرح های فرآوری
عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان در این جلسه نیز با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم با خام فروشی مواد معدنی در این منطقه مواجه بودیم، گفت: اکنون با احداث و بهره برداری از طرح های تولید کنسانتره به ظرفیت 1.3 میلیون تن، این مساله در حال کاهش است و می توانیم سنگ آهن تولیدی را در این کارخانه ها فرآوری کنیم.
وی ادامه داد: استان کردستان از نظر زیرساخت ها نظیر راه آهن، آب، گاز و برق مشکلی ندارد و درنتیجه برای توسعه صنعت با محدودیتی مواجه نیست و بستر لازم برای سرمایه گذاری برای تکمیل زنجیره فولاد آماده است.
و ی ادامه داد: در صورت نیاز به دریافت مجوزهای لازم از مبادی ذیصلاح اقدام خواهند شد و دغدغه خاطر سرمایه گذاران در خصوص ایجاد زیرساخت صنایع در کردستان برطرف می شود.
به گفته وی، تنها راه رفع فقر در این استان، صنعتی شدن است و ایمیدرو با حمایت از طرح تکمیل زنجیره فولاد، این استان را در جهت پیشرفت و ایجاد اشتغال یاری سازد.
فراهم بودن زیرساخت های توسعه
محمد دره وزمی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان، نیز در این جلسه به فراهم بودن شرایط زیرساخت برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی اشاره کرد و افزود: اگر حمایت های ایمیدرو نبود در بخش اکتشاف و احداث کارخانه فرآوری سنگ آهن به این مرحله نمی رسیدیم.
وی تامین مواد اولیه را به عنوان یکی از بحث های اصلی توسعه بخش صنایع معدنی استان دانست و تصریح کرد: سرمایه گذاران، فعالیت در این بخش را منوط به تضامین لازم برای تامین مواد اولیه و برخوردار شدن از معادن سنگ آهن با ذخایر مناسب می دانند که البته خوشبختانه با اکتشافات ژئوفیزیک هوایی و حفاری های صورت گرفته، ذخایر سنگ آهن امیدبخش است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 2 واحد کنسانتره در مجموع حدود یک میلیون تن در حال افتتاح داریم و حدود 50 میلیون تن ذخیره قطعی سنگ آهن در اختیار شرکت فولاد صبا نور قرار داده شده است.
2 برنامه تولید گندله
لطیف دشت بزرگی، عضو هیات مدیره شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، در این جلسه با اشاره به برنامه احداث کارخانه تولید گندله گفت: طرح های گندله سازی به ظرفیت 920 هزار تن در استان کردستان و 550 هزار تنی در استان همدان توسط این شرکت برنامه ریزی شده است.
وی در ادامه توسعه فعالیت های اکتشافی و صنایع پایین دستی را برای اجرای طرح های صنایع معدنی ضروری دانست.
طرح های صنایع معدنی شرکت اکسین
افزون بر این، محمدی، مدیر عامل شرکت اکسین دویچلند در این جلسه گفت: احداث یک واحد نیروگاهی جدید در استان کردستان با دریافت موافقت تضمین شرکت هرمس آلمان، منابع مالی از بانک این کشور فاینانس خواهد شد. همچنین تفاهم شده یک واحد 300 هزار تنی آلومینیوم با فناوری اروپایی در این استان احداث شود.
وی ادامه داد: در بخش فولاد نیز، تمایل داریم طرح اجرا کنیم و قرار است با شرکت شستا تفاهم نامه ای برای تولید گندله امضا کنیم و سپس وارد مرحله ذوب و ریخته گری شویم.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده