تاریخ: ۱۱ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۹:۵۹
بازدید: ۲۷۶
کد خبر: ۷۹۸۶
سرویس خبر : انرژی
حسنوند در نشست کمیسیون انرژی مجلس با وزیر نیرو:

ادغام بخش صنعت برق وزارت نیرو به وزارتخانه دیگر به صلاح نیست/ لزوم تشکیل کمیته مشترک برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها

می متالز - رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: ما موافق تغییر ساختار در وزارت نیرو نیستیم و ارجاع بخش صنعت برق به وزارتخانه دیگر به صلاح نیست.
ادغام بخش صنعت برق وزارت نیرو به وزارتخانه دیگر به صلاح نیست/ لزوم تشکیل کمیته مشترک برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها

به گزارش می متالز، نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با وزیر نیرو و معاونانش دوشنبه، 29 آبان ماه در محل وزارتخانه نیرو برگزار شد.

فریدون حسنوند در این نشست با بیان اینکه کمیته‌ای بین وزارت نیرو و کمیسیون انرژی در حوزه آب و برق تعیین شود، گفت: در این کمیته بنا بر نظر نمایندگان هر موضوعی که اولویت دارد پیگیری شود و مدیران استانی وزارت نیرو باید با نمایندگان همکاری کنند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما موافق تغییر ساختار در وزارت نیرو نیستیم و آن را یک مشکل برای وزارتخانه می‌دانیم، افزود: فعال شدن شورای عالی انرژی یکی از راهکارهای رفع مشکلات در حوزه انرژی است و اگر به تغییر ساختار نیاز باشد باید در سطح استانی انجام شود.

وی ادامه داد: ادغام بخش صنعت برق وزارت نیرو به یک وزارتخانه دیگر به صلاح نیست،البته این بخش در هر وزارتخانه‌ای باشد توسط کمیسیون انرژی مورد نظارت قرار می‌گیرد.

نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از هم اکنون به منظور بررسی بودجه 97 در حوزه وزارت نیرو باید کمیته‌ای تشکیل شود، یادآور شد: در حال حاضر پروژه‌هایی در وزارت نیرو وجود دارد که برای اوراق مشارکت جذابیت دارد.

حسنوند با تأکید بر اینکه وزارت نیرو باید با تشویقات و تبلغیات در حوزه سرمایه‌گذاری، عملیاتی کردن پروژه‌ها را در دستور کار خود قرار دهد، افزود: باید کمیته مشترک سرمایه‌گذاری متشکل از کمیسیون‌های تخصصی مجلس تشکیل شود تا بحث جذب سرمایه‌گذاری پیگیری شود.

وی مهار آب‌های مرزی را یکی از ضرورت‌های کنونی کشور عنوان کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بحث آب، برق و فاضلاب در مناطق زلزله‌زده مطرح است، ادامه داد: باید یک برنامه‌ریزی مدون برای رسیدگی به وضعیت مناطق زلزله زده تهیه شود و این مناطق در اولویت رسیدگی‌ها قرار گیرد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به اینکه در حوزه آب و برق در تابستان کشور با مشکل مواجه می‌شود، در استان‌هایی که پیش‌بینی می‌شود دچار مشکل می‌شوند از هم اکنون تدابیر لازم اتخاذ شود.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت، مجلس و بخش خصوصی باید یک مثلث تشکیل دهند تا به رشد کشور بینجامد.

در ادامه این نشست علی بختیار با اشاره به اینکه احکامی در برنامه ششم توسعه در حوزه وزارت نیرو مصوب شده است، گفت: در این موضوع که آیا دولت قانون برنامه ششم توسعه را پذیرفته یا خیر باید گفت که قانون برنامه ششم توسعه، قانون مصوب است و دولت باید آن را اجرایی کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت نیرو باید مشخص کند که برای افزایش راندمان نیروگاه‌ها چه برنامه‌ای دارد، افزود: وزارت نیرو باید مشخص کند که برای تأمین 5 هزار مگاواتی که در قانون برنامه ششم تعیین شده چه برنامه‌ریزی‌هایی انجام می‌دهد و برای 5 درصد تولید انرژی‌های تجدید‌پذیر در سال 97 چه برنامه‌ای دارد و در زمینه آب شرب شهری و روستایی باید اقدامات لازم را انجام دهد.

عبدالحمید خدری در این نشست از وزیر نیرو درخواست کرد که با توجه به اینکه زیرساخت‌های ایجاد نیروگاه سیکل ترکیبی گناوه وجود دارد و با توجه به اینکه شرکت مپنا آمادگی ساخت این نیروگاه را دارد، دستور دهد تا مراحل ساخت این نیروگاه عملیاتی شود.

حسین امیری خامکانی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه راندمان 55 تا 60 درصدی برای حوزه‌های وزارت نیرو مشخص شده است، افزود: باید مشخص شود که در حال حاضر وضعیت این راندمان چگونه است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید نگاه بنگاهداری در صنعت برق کشور ایجاد شود، ادامه داد: صنعت برق کشور را همانند یک خیریه می‌دانند که درآمد و هزینه‌های آن مشخص نشده است.

وی خواستار شفاف سازی قرارداد وزارت نیرو با یک شرکت نروژی شد.

سکینه الماسی در این نشست خواستار عملیاتی شدن پروژه آبرسانی جم به سیراف شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام باغات جم از بی‌آبی خشک شده است، اظهار داشت: چاه آب کشاورزی را وارد آب شرب می کنند و پس از دو ماه نمونه‌برداری می‌کنند که آیا بهداشتی بوده است یا خیر.

هدایت‌الله خادمی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان‌های آب و برق روستایی توان مالی پرداخت حقوق پرسنل خود را ندارند، افزود: موضوع بخش خصوصی و دولتی که در وزارت نیرو اتفاق افتاده کشور را دچار مشکل کرده است.

سیدعلی ادیانی با بیان اینکه 36 حکم از احکام برنامه ششم توسعه در حوزه صنعت برق و آب وزارت نیرو است، ادامه داد: انتظار کمیسیون انرژی و مجلس از این وزارتخانه این بوده که در پایان برنامه این احکام تحقق یابد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شورای عالی آب طرح زیبایی تحت عنوان احیاء و تعادل‌بخشی آب زیرزمینی مطرح شده که نقطه بیداری آب کشور است و سیاست وزارت نیرو در این بخش باید مشخص شود.

عدل هاشمی پور در این نشست با تأکید بر اینکه نقشه راهی که در مسیر برنامه ششم توسعه قرار دارد باید توسط وزارت نیرو تهیه شود، تصریح کرد: واحدها و سازمان‌های موازی که در استان‌ها وجود دارند مشکلاتی ایجاد کرده‌اند که باید به یک شرکت مادرتخصصی تبدیل شوند و شرایط ایجاد اشتغال در مناطقی که آب و زمین دارند باید از طریق کشاورزی فراهم شود.

اسدالله قره‌خانی با تأکید بر اینکه چالش‌های حوزه وزارت نیرو باید با اتخاذ تصمیمات صحیح به صورت تدریجی رفع شود، افزود: از سال 88 که قانون هدفمندسازی یارانه‌ها تصویب شد، پرداخت یارانه نقدی همچنان ثابت باقی مانده اما قیمت برق چند برابر شده است لذا باید مشخص شود که درآمد وزارت نیرو در بخش آب و برق در آن زمان چه میزان بوده و اکنون چقدر است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزارت نیرو تجربه ناموفقی در بخش خصوصی‌سازی و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی دارد.

وی اظهار داشت: آیا برای تأمین آب راهکاری به جز گران کردن و انتقال وجود ندارد؟

کوروش کرم‌پور حقیقی در این نشست گفت: تصفیه خانه ‌آب شرب فیروزآباد از سال 88 در برنامه وزارت نیرو بوده که هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است و بحث آبرسانی به دشت فیروزآباد عملیاتی نشده است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خواستار ساخت سد سلمان فارسی و تسریع در آبرسانی به شهر قیر شد.

محمد خالدی گفت: باید برنامه مسنجمی برای آب شرب، صنعت و کشاورزی تدوین شود تا مشخص شود در هر حوزه انتخابیه چه اقداماتی عملیاتی می‌شود و بر اساس آن بتوان پیگیری‌های لازم را انجام داد.

سلام امینی در این نشست افزود: استان ایلام طولانی‌ترین مرز با کشور عراق را دارد و بیشترین هدررفت آب در غرب کشور در این استان است لذا باید برای مهار و جلوگیری از هدررفت این آب‌ها سدهایی در استان احداث شود.

علی ‌عسگر ظاهری با بیان اینکه با اشاره به اینکه مقرر شده سال آینده بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد عملیاتی شود، افزود: اگر وزارت نیرو می‌خواهد عملکرد موفقیت‌آمیزی داشته باشد باید اصلاح ساختار را در دستور کار خود قرار دهد و هزینه تمام شده این وزارتخانه مشخص شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر این وزارتخانه برنامه‌های خود را مشخص نکند سال آینده برای دریافت بودجه دچار مشکل می‌شود.

عبدالله سامری در این نشست از مشکلات شوری آب کارون و عدم اجرای کارهای عملیاتی در بخش آب حوزه انتخابیه‌اش گلایه کرد.

علی گلمرادی در پایان این نشست با بیان اینکه کار نماینده پیگیری مسائل اجرایی نیست، گفت: کار مجلس سیاست‌گذاری و نظارت است نه اجرا، اما در حال حاضر نمایندگان مجلس باید تمامی این کارها را انجام دهند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مردم نباید در فاضلاب زندگی کنند، آب شرب مردم باید تأمین شود، آب برای کشاورزی باید در دسترس آنها قرار گیرد و موضوع سدهای سلولوزی باید اجرایی شود.

عناوین برگزیده