تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۰۰
بازدید: ۹۲۲
کد خبر: ۸۰۲۵
سرویس خبر : انرژی
آغاز بهره برداری ازمحصول نخستین صندوق پروژه کشور

واحد نخست بخش بخار نیروگاه پرند مپنا وارد مدار شد

می متالز - نخستین واحد بخش بخار نیروگاه پرند مپنا تامین مالی از طریق انتشار واحدهای صندوق پروژه در بورس انرژی انجام شده بود، هفته گذشته سنکرون و وارد مدار شد.
واحد نخست بخش بخار نیروگاه پرند مپنا وارد مدار شد

به گزارش می متالز، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری و تعمیراتی مپنا در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه نیروگاه پرند به عنوان اولین و جدی‌ترین پروژه بخش بخار بیع متقابل بر اساس تبصره 19 قانون بودجه در کشور در دستور کار شرکت تولید برق پرند مپنا قرار گرفته است، از سنکرون شدن واحدهای دوم و سوم این پروژه در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

محمد رضا شریفی درباره پروژه سیکل ترکیبی پرند گفت: نیروگاه پرند از اهمیت قابل توجهی در تامین برق پایدار استان تهران و همچنین اتصال شبکه مرکز کشور به شمال کشور برخوردار است. همچنین با توجه به عبور از مرحله اول سیاست‌های کلان وزارت نیرو در جهت تامین برق پایدار کشور، در مرحله بعد، افزایش راندمان شبکه در برنامه‌های بالادستی وزارت نیرو قرار گرفته و بر این اساس، توسعه بخش بخار نیروگاه‌های گازی در دستور کار بدنه صنعت برق کشور قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بخش بخار این نیروگاه مشتمل بر سه واحد بخار 160 مگاواتیE-Type  ، شش واحد بویلر بازیاب حرارتی (HRSG)، سیستم خنک کننده از نوع ACC، پست 400 کیلوولت و 3.5 کیلومتر خط انتقال 400 کیلوولت است، گفت: به منظور تامین آب پایدار مورد نیاز بخش بخار نیروگاه با توجه به شرایط بحرانی آب کشور و در نظر گرفتن مسئولیت‌های اجتماعی شرکت مپنا، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر جدید پرند و تامین پساب از آن محل نیز از دیگر جنبه­های جدید تعریف شده در توسعه بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند است.

وی در پاسخ به این پرسش که سرمایه‌گذاری اجرای پروژه چقدر است و چه میزان آن صورت گرفته است، گفت: به منظور احداث بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، حجم سرمایه گذاری مورد نیاز در حدود 420 میلیون یورو در نظر گرفته شده که از این میزان، رقمی معادل 407 میلیون یورو مربوط به بخش بخار نیروگاه است و 13 میلیون یورو نیز به منظور تکمیل خط انتقال برق، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب و احداث خط انتقال پساب به نیروگاه مورد نیاز است. وی افزود: در حال حاضر پروژه بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند پیشرفتی نزدیک به 83 درصد را ثبت کرده و در تاریخ 22 آبان نیز اولین واحد نیروگاه با شبکه سراسری سنکرون شد.

مدیر پروژه نیروگاه پرند مپنا ادامه داد: در واحدهای دو و سه نیز کلیه تجهیزات اصلی شامل توربین، ژنراتور و ترانس اصلی تامین و نصب شده و بخش اندکی از تجهیزات مرتبط در جزیره بویلر و کولینگ واحدهای دو و سه باقی مانده که به منظور تامین و اجرای این جزایر و سنکرون واحدهای دو و سه نیروگاه، سرمایه گذاری حدود 250 میلیارد تومان مورد نیاز است. به عبارتی دیگر پیشرفت واحد دوم نزدیک به 75درصد و واحد سوم 70درصد است که امکان سنکرون این واحدها با فاصله اندکی پس از واحد اول میسر است.

وی در پاسخ به  پرسش دیگری مبنی بر اینکه با اجرای کامل پروژه میزان برق تولیدی به چه میزان افزایش می‌یابد، گفت: پروژه شامل سه واحد بخار 160 مگاواتی است که با تکمیل فاز بخار نیروگاه و به مدار آمدن هر سه واحد، نزدیک به 480 مگاوات به ظرفیت نیروگاه اضافه خواهد شد. همچنین با توجه به ارتقای واحدهای گازی نیروگاه به MAP2B، ظرفیت بخش گاز نیروگاه نیز تقریبا 138 مگاوات افزایش خواهد یافت.

وی تاکید کرد: بدین ترتیب می‌توان مدعی شد که در دو سال آینده، با تکمیل هر دو پروژه به صورت مجزا، نزدیک به 600 مگاوات به ظرفیت نیروگاه اضافه خواهد شد که این مهم، بدون هیچ گونه افزایشی در مصرف سوخت و گازهای آلاینده حاصل می‌شود که این مجموعه رخدادها، خود باعث افزایش بیش از پیش اهمیت این نیروگاه در تامین برق پایدار در شبکه خواهد شد.

تحت حمایت بودن این  پروژه  از سوی این  دولت در قالب تبصره 19 قانون بودجه دیگر موضوعی بود که مدیرعامل شرکت بهره برداری و تعمیراتی مپنا  در خصوص آن گفت: پس از تامین برق مورد نیاز شبکه سراسری به منظور تثبت شبکه از طریق واحدهای گازی که مدت زمان کوتاهی برای راه اندازی و تولید برق در مقایسه با نیروگاه‌های بخاری و سیکل ترکیبی نیاز دارند، افزایش راندمان شبکه در برنامه‌های بالادستی وزارت نیرو قرار گرفت. پس از این مرحله و با توجه به منویات مقام معظم رهبری و قرار گرفتن اقتصاد مقاومتی در دستور کار دولت، تشویق بخش خصوصی برای ورود به صحنه و توسعه بخش بخار نیروگاه‌های گازی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت.

شریفی ادامه داد: بدین منظور، در قانون بودجه سال 92 و در قالب تبصره 19، قراردادهای بیع متقابل به عنوان راهکار دستیابی به این مهم منظور شد. بر این اساس، مقرر شد تا پس از تکمیل بخش بخار نیروگاه‌های گازی و اثرگذار در شبکه سراسری که ضریب عملکرد و بهره برداری مناسبی در شبکه سراسری دارند، از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت گازوییل ظرف مدت 8 ماه و 23 روز که این مدت به 2 سال نیز قابل تمدید است، سرمایه گذاری انجام شده به سرمایه‌گذار عودت شود. بر همین اساس شرکت مپنا خود به عنوان بزرگترین شرکت نیروگاه ساز در خاورمیانه و چهارمین شرکت نیروگاه ساز دنیا، مبادرت به توسعه بخش بخار سه نیروگاه پرند، توس و عسلویه کرد تا علاوه بر بهره برداری از این فرصت ایجاد شده، مسئولیت اجتماعی و رسالت اخلاقی خود در جهت کاهش آلایندگی و همچنین کارآفرینی را نیز به منصه ظهور برساند.

در میان این سه نیروگاه نیز، نیروگاه پرند به عنوان اولین و جدی‌ترین پروژه بخش بخار بیع متقابل در کشور در دستور کار شرکت تولید برق پرند مپنا قرار گرفت و همانطور که اشاره شد، با وجود تمامی مشکلات موجود در طی اجرای این پروژه، واحد اول این نیروگاه در آبان ماه 96 سنکرون شد و تلاش خواهد شد تا در پیک سال 97، واحد سوم این نیروگاه نیز سنکرون و برق تولیدی خود را به شبکه سراسری تزریق نماید. که در صورت تحقق این مهم، حجمی معادل پانصد و پنجاه و چهار میلیون و یکصد و بیست و یک هزار و شصت و شش لیتر سوخت گازوییل معادل ده هزار و هفتصد و هشتاد و هفت هزار میلیارد و یکصد و نود و یک میلیون و یکصد و پنچاه و هفت هزار و دویست و چهل و شش ریال صرفه جویی حاصل خواهد شد.

ساز و کار بازگشت سرمایه از محل صرفه جویی حاصل نیز توسط شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در مقاطع سه ماهه از تاریخ بهره برداری تجاری و به تناسب برق تولیدی واحدهای بخار است که مطابق بند 4-2 قرارداد، وزارت نفت موظف است از طریق شرکت‌های تابعه ظرف یک ماه پس از اعلام شرکت مادر تخصصی و تایید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوی، سوخت صرفه جویی شده یا معادل ارزش روز در زمان تحویل را به صورت نفت خام به شرکت تولید برق پرند مپنا تحویل کند.

عناوین برگزیده