به گزارش می متالز، بازار سهام پس از پشت سر گذاشتن هفتهای متلاطم و مبهم که باعث افت نزدیک به هشت درصدی شاخص کل شده بود، هفته جاری را با دامنه نوسان محدود، اما مثبت آغاز کرد.
بورس تهران در این هفته شاهد شکستن رکوردهای قبلی خود بود و در نهایت کار خود را با نزدیک به ۱۳ درصد بازدهی مثبت به پایان رساند. شاخص کل بورس در هفته پایانی دی ماه، با رشدی ۴۵۶۳۸ واحدی، در کانال ۳۹۹ هزار قرار گرفت تا تنها ۵۵۵ واحد با سقف تاریخی کانال ۴۰۰ هزار فاصله داشته باشد. همچنین گروههای خودرو و سایر معادن، بیشترین بازدهی را در بین صنایع بورسی برای سهامداران خود به همراه داشتند.
بازار سهام پس از هفتهای پرتلاطم، با وجود محدوده بودن دامنه نوسان به دو درصد، مجددا به روند صعودی خود بازگشت؛ شاخص کل بورس در اولین روز هفته، با رشدی شش هزار واحدی، در کانال ۳۵۹ هزار قرار گرفت.
شاخص کل هم وزن نیز در این روز افزایشی ۱۸۰۰ واحدی را پشت سر گذاشت و در کانال ۱۰۹ هزار متوقف شد. همچنین بنا بر اعلام سازمان بورس، دامنه نوسان از روز کاری یکشنبه مجددا به حالت عادی بازمیگردد.
بازار سهام در دومین روز هفته همچنان پرتقاضا کار خود را آغاز کرد و تا پایان همین روند را ادامه داد. در این روز شاخص کل بورس رشدی ۴٫۴ درصدی را تجربه کرد و نزدیک به ۱۶ هزار واحد افزایش یافت و وارد کانال ۳۷۵ هزار واحدی شد.
شاخص کل هم وزن نیز رشدی ۴۵۸۰ واحدی را تجربه کرد و در کانال ۱۱۴ هزار واحد قرار گرفت. همچنین گروههای اطلاعات و ارتباطات، بانکها و وسایل ارتباطی پربازدهترین صنعت امروز بودند.
بازار سهام در سومین روز هفته با رشدی ۴٫۴ درصدی، ۱۶ هزار و ۳۸۸ واحد افزایش یافت و در کانال ۳۹۲ هزار متوقف شد و رکوردی تازه را ثبت کرد. همچنین ارزش بازار بورس تهران به ۱۴۲۹ هزار میلیارد تومان رسید. فرابورس ایران نیز امروز شاهد رشد ۳٫۰۹ درصدی بود و با افزایشی ۱۵۱ واحدی از سقف ۵۰۴۵٫۶۸ واحدی عبور کرد.
گروه محصولات فلزی، فلزات اساسی و رادیویی پربازدهترین و گروههای بانک، شیمیایی و فلزات اساسی نیز پرتوجهترین صنایع بورس بودند. در همین راستا نمادهای فارس، فولاد و شبندر بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سفار، وساخت و فروس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل گذاشتند.
در همین راستا، به منظور بررسی روند بازار در روزهای آتی، روزبه شریعتی، مدیر معاملات کارگزاری اقتصاد بیدار و تحلیلگر بازار سرمایه به تجارتنیوز میگوید: «یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد، این است که فعالان بازار سرمایه اکثرا بر این باور بودند که بورس، امروز متعادل خواهد شد، چرا که قیمتها و به ویژه قیمت سهمهای بزرگ عقب نمانده و در هفته گذشته هم از آنها حمایت شد و ریزش به خصوصی اتفاق نیفتاد.»
وی در ادامه افزود: «به طور مثال فملی زیر ۶۶۰ تومان نرسید، یا اخابر به زیر ۴۰۰ تومان قیمت نخورد، بنابراین وقتی که بازار برگشت، حقوقیها نزدیک به ۱۲۰۰ میلیارد تومان فروختند و امروز هم نزدیک به همین اعداد فروش داشتند. اما افرادی که خریدار هستند، عموما کدهایی هستند که کمتر از یک سال سابقه دارند و این نشان میدهد که فروشندههای هفته گذشته و خریداران این هفته همان افرادی هستند که استراتژیهای معاملاتی را به درستی یاد نگرفتهاند و اقدامات هیجانی انجام میدادند.»
شریعتی تصریح کرد: «حقوقیها در هفته گذشته به طور شگفت انگیزی به صورت یکپارچه در هماهنگی با بانکها، شورای عالی بورس، سازمان بورس و وزارت اقتصاد قرار داشتند و این اتفاق تاکنون بی سابقه بوده است.»
وی با اشاره به اینکه نقدینگی که در این هفته مجددا وارد بازار شده، پول اهالی بازار سرمایه نیست، عنوان کرد: «از بازارهای موازی به اینجا منتقل شده است؛ چرا که بازار بهتری نسبت به بورس پیدا نکردند و ناچارا سرمایه خود را به اینجا منتقل کردهاند.»
این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: «از طرف دیگر حمایت دولت هم در این مدت بی سابقه بوده است؛ تجدید ارزیابی داراییها را تصویب و ابلاغ کرد، اعتبار اشخاص حقیقی از ۵۰ درصد به ۶۰ درصد افزایش یافت، قانون وام برای خرید سهام توسط اشخاص حقیقی تصویب شد.»
وی در ادامه افزود: «این حمایتها از سوی وزارت اقتصاد و دولت برای بازار سرمایه شکل گرفته و به نظر میرسد که تمایل زیادی به تقویت این بازار دارند تا بتوانند نقدینگی سرگردان جامعه را به بورس بکشاند و از رفتن آن به سمت بازارهایی همچون ارز، طلا و مسکن که هیچگونه عایدی برای کشور و دولت ندارند، جلوگیری کند.»
شریعتی بر این باور است که قطعا دولت ترجیح میدهد اگر حبابی بخواهد شکل بگیرد، در بازارهایی همچون ارز، طلا و مسکن صورت نگیرد و بورس به عنوان جایگزین آنها رشد داشته باشد. اما این نکته به معنای حبابی بودن بورس نیست، بلکه صرفا به این معناست که بیشترین میل دولت، ورود نقدینگی جامعه به بورس است تا مستقیم به اقتصاد کشور وارد شود.
وی در خصوص ادامه این روند تا پایان سال تاکید کرد: «بدون در نظر گرفتن تمام ریسکهای سیاسی، بازار در امروز شرایط چشمگیری ندارد که بگوییم این روند ادامهدار خواهد بود.»
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: «دو ماه پیش بسیاری از سهمها دارای ارزندگی بالایی بودند؛ به طور مثال نمادهایی مثل فملی ۵۰۰ تومانی، فولاد و ۴۳۰ تومانی، وغدیر ۳۰۰ تومانی، وصندوق ۳۶۰ تومانی و … جزو گزینههایی بودند که میشد گفت جزو گزینههای خرید میتوان محسوب کرد، اما درحال حاضر نمیتوان گفت که فملی ۷۴۰ تومانی گزینه جذابی است. اما با این حال بازار قادر است که پی بر ای آن را بگیرد؛ به طور مثال اگر پی بر ای بازار از ۵ به ۷ برسد، مجددا شاهد افزایش ظرفیت رشد در بازار خواهیم بود.
شریعتی در پایان خاطرنشان کرد: «با تمامی این تفاسیر به باور بنده بازار در روزهای آینده متعادلتر خواهد شد، اما با این وجود روند صعودی خود را حفظ خواهد کرد. در همین راستا میتوان گفت با توجه به این مساله که کامودیتیها در بازار جهانی از رشد مطلوبی برخوردار هستند و قیمت فلزات مختلف با افزایش مواجه شده، در کنار چند شرکت روانکار و چند رشتهای، گزینههای مناسبی برای ورود هستند.»
بازار سهام در چهارمین روز کاری هفته و پس از روند شارپی که در پیش گرفته بود، وارد فاز تعادلی شد؛ شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز سهشنبه با رشدی ۳۸۷۴ پلهای، در کانال ۳۹۵ هزار واحدی متوقف شد. شاخص کل هم وزن نیز در این روز افزایشی بیش از ۱۶۶۴ واحدی را تجربه کرد و وارد کانال ۱۲۰ هزار شد.
همچنین گروههای خودرو، سایر معادن و محصولات چرمی در بین پربازدهترین صنایع امروز بودند.
بازار سهام در آخرین روز هفته کار خود را در محدوده مثبت به پایان رساند؛ شاخص کل بورس که در دقایق ابتدایی امروز وارد محدوده منفی معاملاتی شده بود، در نهایت با ۳۵۳۲ پله افزایش، در کانال ۳۹۹ هزار قرار گرفت تا راه اندکی به سقف ۴۰۰ هزار واحد داشته باشد.
همچنین گروههای محصولات کاغذ، سایر معادن و خودرو پربازدهترین صنایع روز چهارشنبه بودند.