به گزارش می متالز، مغولستان یکی از ۲۹ کشور در حال توسعه و دارای منابع غنی معدنی بوده و نتایج اکتشافات معدنی انجام شده در این کشور منتج به پیشبینی کسب درآمدهای سرشار از بخش معدن برای این کشور شده است. درحالحاضر زغالسنگ، مس و طلا سه ماده معدنی اصلی مغولستان است.
تعدادی از معادن طلا از جمله معدن بزرگ بورو وگاتسورت در محدوده ۱۱۰ کیلو متری شمال اولان باتور واقع ومعدن زغالسنگ خوت گور که یک معدن روباز است در استان اومنو گووی در ۱۲۰ کیلومتری غرب شهر اولان گوم فعال است.
استان اومنوگووی یکی از مراکز بزرگ معدنی مغولستان و دارای معادن تاوان تولگوی و اویو تولگوی با ظرفیتهای معدنی بالا است که یکی از منابع مهم تغذیه اقتصاد این کشور هستند.
بر اساس گزارشهای صندوق بینالمللی پول بیش از ۷۱درصد از درآمد حاصل از صادرات مواد معدنی مغولستان به این کشور باز میگردد.
شرکت انرژی مغولستان یکی از شرکتهای بزرگ معدنی و تولید انرژی است. همچنین بخش دیگری از معادن این کشور در اختیار شرکت مغولی، روسی خین خیانگ و شرکت معدنی اردنت است. شرکتهای امریکایی-انگلیسی از قبیل ریوتینتو و شرکتهای کانادایی از قبیل تورکواز، هیل و ریسورسز نیز در این کشور حضور دارند که با سازمان معادن این کشور بهنام تصدی منابع معدنی قزاقستان تفاهمنامههایی را امضا کرده و فعالند.
از نظر ذخایر زغالسنگ مغولستان با داشتن ۱۶۲میلیارد تن زغالسنگ و با ۱۷ معدن فعال دهمین کشور زغالخیز دنیا است و درحالحاضر زغالسنگ مهمترین صادرات این کشور است که با توجه به نزدیکی به چین و نیاز این کشور به زغالسنگ وارداتی، مردم مغولستان را از نظر اقتصادی به داشتن آیندهای پایدار و قوی اقتصادی امیدوار کرده است.
تا ۱۰سال پیش بزرگترین صادرات مغولستان مس بود و بر اساس دادههای اکتشافی، این کشور دوازدهمین کشور دارای ذخایر مس است که فقط در بخش جنوبی صحرای گبی تاکنون ذخیره ۳۵ میلیون تن مس خالص شناسایی شده است.
ذخایر فراوان معدنی این کشور و نزدیکی آن به بازارهای مصرف آسیایی و سیاستهای خارجی مناسب این کشور راه را برای خرید و ورود تجهیزات پیشرفته معدنی از کشورهای اروپایی و امریکایی هموار کرده و بخش معدنی این کشور را توانمند ساخته است.
در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۴) بر اساس آمارهای دولتی ارائه شده، سهم بخش معدن از تولید ناخالص ملی ۲۱درصد بود در حالی که ۸۵ درصدی صادرات را به خود اختصاص میداد.
این بخش تامینکننده ۳۰ درصد بودجه کل کشور مغولستان و بیش از ۷۰ در صد از سرمایهگذاریهای خارجی در بخش معدن است. پس از بروز مشکلاتی که چند سال قبل مغولستان در ارتباطات سیاسی با چین پیدا کرد با توجه به اینکه این کشور به مسیر حمل مواد معدنی به چین نزدیک است، شوک بزرگی به اقتصاد این کشور وارد شد که با درایت مسئولان این مشکل رفع و روابط به حالت عادی بازگشت و صادرات مواد معدنی از سر گرفته شد.
در همین راستا پیشبینی میشود که در ۳ دهه آینده استخراج و فروش مواد معدنی از پروژه ذخایر بزرگ زغالسنگ کک شوی تاوان تولگوی، معدن مس اولی تولگوی با ذخیره ۳۵ میلیون تن مس خالص و ۱۲۷۵ تن طلای خالص موجب جهش بزرگی در تولید ناخالص ملی این کشور و ارتقای سطح زندگی مردم این کشور به وجود میآورد.