تاریخ: ۳۰ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۰۰
بازدید: ۲۱۵
کد خبر: ۸۱۰۰۱
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

تنش در بازار لاستیک؛ نقش مافیای فروش در التهاب بازار/ پخش لاستیک های بی کیفیت چینی و نقش آن در حوادث جاده ای

می متالز - خبرهای ناگواری از بازار لاستیک کشور به گوش می رسد، گزارشاتی که نشان می دهد عده ای از مدیران فروش برخی شرکت های تولید کننده ایرانی با همدستی برخی عاملین فروش که نقش بسزایی در واردات لاستیک دارند، موجب تنش قیمتی در بازار شده اند.
تنش در بازار لاستیک؛ نقش مافیای فروش در التهاب بازار/ پخش لاستیک های بی کیفیت چینی و نقش آن در حوادث جاده ای

به گزارش می متالز، این روزها بازار لاستیک کشور دچار التهاباتی شده است و این التهابات که در گذشته نه چندان دور نیز وجود داشته است نشان می دهد که این کالای استراتژیک در کشور، می تواند موجبات بروز تنش در بازار را به دنبال داشته باشد و از طرفی باعث سودجویی عده ای و نارضایتی عده ای دیگر شود.

زمانی که لاستیک در داخل تولید می شود اما به صورت مناسبی توزیع نم یشود، زمانی که لاستیک های بی کیفیت و حادثه آفرین چینی و .... در بازار با قیمت بالا فروش می رود و زمانی که عاملیت فروش از سوی مدیران فروش شرکت های مطرح تولید کننده به برخی افراد سودجو و وارد کننده داده می شود، باید به وجود رانت و برخی سواستفاده ها و برنامه ریزی ها برای کسب سود دقت کرد.

ارتباط ناسالم مدیران فروش شرکت های داخلی و برخی افراد که عاملیت و نمایندگی فروش را دریافت کرده اند موجب شده تا بازار لاستیک کشور با تنش روبرو شود و این رویکرد در حالی است که این برنامه ریزی ها به صورت بسیار دقیق و بدون هر گونه نظارت کامل و مناسبی انجام می گیرد.

برخی شرکت های مطرح عاملیت فروش و برخی نمایندگی های خود را بعضا به افراد واردکننده لاستیک واگذار کرده اند و با تعیین سهمیه مناسب برای این افراد، بخش اعظمی از لاستیک های تولیدی را تحویل این افراد می دهند.

نمایندگان ذکر شده هم که خود جزو واردکنندگان لاستیک های بی کیفیت محسوب می شوند نیز با انبار این لاستیک به عدم توزیع اجناس به خرده فروشان مبادرت می ورزند و در عوض لاستیک های بی کیفیت و حادثه آفرین و مورد نیاز مشتریان را در بازار پخش می کنند که این مهمترین دلیل بابت ایجاد تنش در بازار و افزایش قیمت های لاستیک های تولیدی داخلی است.
 نکته مهم در این میان نقش مدیران فروش برخی شرکت های مطرح در تولید لاستیک است که این افراد با همدستی نمایندگان فروش «که وارد کنندگان هم هستند» به کسب سودهای هنگفت و مدیریت بازار می پردازند و این در حالی است که نمایندگان و عاملان فروش قدیمی و شناخته شده هیچ نقشی در توزیع مناسب این کالای استراتژیک ندارند.

اما نکته مهم دیگری که گاها گلایه فعالان صنف را هم به دنبال داشته در همین راستا است چرا که شرکت های مطرح هیچ توجهی به درخواست های مکرر فعالان صنف در رابطه با دریافت نمایندگی فروش ندارند و گاها درخواست های قانونی در میز مدیران فروش خاک می خورد اما درخواست های افرادی که خود وارد کننده لاستیک هستند به سرعت رسیدگی می شود و به آنها نمایندگی و عاملیت فروش با سهمیه قابل توجه داده می شود.

تمامی این وقایع و گزارشات که غالبا از سوی فعالان این صنف به دست ما رسیده نشان میدهد بازار لاستیک دچار مخاطرات شدیدی شده و شاهد چند نرخی بودن توزیع و همچنین وجود برندها و لاستیک های وارداتی فاقد کیفیت با قیمت های بالا و کمبود کالای تولید داخلی علیرغم تولید مناسب هستیم و در این میان ردپای برخی نمایندگان فروش و مدیران فروش شرکت ها در این جریان دیده می شود.

یکی از اعضای اتحادیه و از فعالان بازار که خواست نامش فاش نشود در این خصوص توضیح داد: متاسفانه یک مافیای بسیار قدرتمند از سوی مدیران فروش و نمایندگان عامل ایجاد شده و رانت بسیار عجیبی صورت گرفته است که منجر به خسارت های جبران ناپذیری به بازار، مردم و اقتصاد کشور می شود.

وی می گوید: چرا باید نمایندگان و عاملان فروش خاص سهمیه های خاص لاستیک را از مدیران فروش دریافت نمایند و به جای توزیع آن در بازار، لاستیک های وارداتی خود را بخش نمایند و اینگونه به اقتصاد کشور لطمه وارد کنند.

این فعال صنف لاستیک می گوید که عامل اصلی تصادفات و تلفات رانندگی همین لاستیک های بی کیفیت چینی است که باید جلوی متخلفان گرفته شود؛ لاستیک های تولید داخلی به مراتب بهتر و باکیفیت تر از نوع خارجی هستند اما نوع فروش بسیار نابسامان است و باید نهادهای نظارتی ورود نمایند.

فرهاد جباری فعال صنف لاستیک و روغن تهران که سابقه طولانی در این صنف را داراست نیز با انتقاد شدید از رویکرد مدیران فروش شرکت های داخلی می گوید که نمایندگی فروش و توزیع در بازار به برخی نور چشمی ها با روابط خاص داده شده است و در این میان هیچ نظارتی نیز وجود ندارد.

وی می گوید: بنده و بسیاری افراد مدت طولانی است که در خواست دریافت نمایندگی را داده ایم و هیچ کمبودی نیز نداریم اما این مهم صورت نمی گیرد و باید رسیدگی دقیقی ازسوی متولیان امر صورت پذیرد.

این روزها نهادهای نظارتی باید نقش پررنگ تری در این جریانات داشته باشند و از طرفی مدیران و مسوولان امر نیز هوشیارانه با این تخلفات پشت پرده برخورد جدی انجام دهند.

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد