تاریخ: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۵۹
بازدید: ۳۵۸
کد خبر: ۸۱۴۱۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پربازده‌‎ترین و زیانده‌ترین سهم‌ها را بشناسید؛

از تلخ کامی قندی‌ها تا آوای خوش بازدهی «وآوا»

می متالز - در دی ماه نماد‌های بسیاری سبزپوش بودند که سهم «وسدید» و «وآوا» در این بین بیش از سایرین بود؛ هر چند که قندی‌ها سوار بر موج بازار نشدند و سهامداران خود را به گوشه رینگ کشاندند.
از تلخ کامی قندی‌ها تا آوای خوش بازدهی «وآوا»

به گزارش می متالز، بازار سرمایه در دی ماه حال و روز خوشی داشت و شاهد رکوردشکنی‌های پیاپی شاخص کل بودیم.

در این یک ماه، شاخص کل کار خود را در نزدیکی کانال ۳۵۴ هزار واحد آغاز و در کانال ۴۰۹ هزار واحد به پایان رساند. به این ترتیب، بازدهی شاخص کل بازار سرمایه در دی ماه ۱۶ درصد بود. به طور کلی، از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه بازدهی شاخص به رقم ۱۲۹ درصد رسید.

در دهمین ماه از سال جاری ۱۶ درصد نماد‌ها قرمزپوش بودند و ۸۶ درصد دیگر ردای سبز بر تن کردند. در مجموع، طی دوره ۱۰ ماهه سال، ۹۹ درصد از نماد‌ها توانستند رشد قیمت داشته باشند و فقط یک درصد در این امر ناکام ماندند.

در بین شرکت‌هایی که طی دی ماه رشد قیمت داشتند، بهترین عملکرد از آن «وسدید» با رشد ۱۰۴ درصدی بود. با فاصله اندک پس از آن، نماد تازه وارد «وآوا» ۱۰۳ درصد بازدهی عاید سهامداران بازار سرمایه کرد و «آینده» که شایعه تجدید ارزیابی را به یدک می‌کشد، طی یک ماه ۹۴ درصد رشد قیمت داشت.

در نگاه کلی، دوره ۱۰ ماهه سال ۹۸ برای سهامداران «ومشان» بسیار خوش یمن بود و بیش از ۳۰۰۰ درصد رشد در سرمایه‌های خود دیدند. دومین سهم پربازده سال مربوط به «غنوش» می‌شود که ۲۲۲۴ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد؛ و در رتبه سوم، «درهآور» با ثبت بازدهی ۱۲۸۹ درصدی قرار دارد.

در این میان، سهامداران قندی متضررترین بودند و سهم‌های حاضر در این گروه جزو زیانده‌ترین سهم‌های دی ماه بودند. بر این اساس، «قنیشا»، «قشکر» و «قهکمت» به ترتیب سه سهم برتر از نظر افت قیمت بودند و به ترتیب هر کدام ۱۹، ۱۷ و ۱۴ درصد به سرمایه گذاران خود زیان وارد کردند. گروه قند و شکر اغلب نشان داده بتای منفی دارد و برخلاف بازار سرمایه حرکت می‌کند؛ حال که شاخص‌ها و قیمت‌ها در بازار رشد داشته، شرکت‌های حاضر در این گروه به روند بازار پشت کردند و خلاف جهت گام برداشتند.

نکته جالب توجه این است که در بازه زمانی ۱۰ ماهه فقط ۴ شرکت افت قیمت داشتند که دو نماد مربوط به صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله «پارند» و «صغرب» است و نماد‌های «سنوین» و «ودانا» به ترتیب با کاهش قیمت ۱۹ و ۶۳ درصد، زیانده‌ترین سهم‌های بازار سرمایه لقب گرفتند.

در میان صنایع، شاخص صنعت «محصولات کامپیوتری» بیشترین رشد را در یک ماهه منتهی به ۳۰ دی ماه داشت و پس از آن، صنایع «فعالیت‌های هنری» و «دستگاه‌های برقی» در وضعیت سبز قرار گرفتند.

در بازه زمانی ۱۰ ماهه، صنعت «محصولات کامپیوتری» بود که گوی سبقت را از دیگر صنایع بورسی ربود و رشد ۵۷۷ درصدی را به معرض نمایش گذاشت. رتبه‌های دوم و سوم پربازده‌ترین صنایع به «محصولات چرمی» و «کاشی و سرامیک» رسید.

در آن سوی معاملات، گروه «استخراج نفت گاز جز اکتشاف» افت شاخص ۸ درصدی را در دی ماه تجربه کرد و پس از گروه‌های «سایر حمل و نقل» و «محصولات چرمی» در قعر رتبه بندی‌ها قرار گرفت. در این ماه فقط ۶ صنعت با افت شاخص مواجه شدند که نشان از رشد همگانی بازار سرمایه دارد.

در بازه زمانی ۱۰ ماهه هیچ صنعت با افت شاخص مواجه نشد و همه صنایع یکپارچه همگام با شاخص شدند و رشد کردند.

عناوین برگزیده