تاریخ: ۰۴ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۵۸
بازدید: ۲۴۶
کد خبر: ۸۱۶۱۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بازار سرمایه در هفته ای که گذشت؛

رشد سودآوری در ۹‌ ماهه‌های ۷۲ درصد از بازار

می متالز - نزدیک به ۳۴۰ شرکت از حدود ۴۷۰ شرکتی که گزارش ارائه کردند، یعنی ۷۲ درصد از آنها نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشد سود همراه بوده اند .
رشد سودآوری در ۹‌ ماهه‌های ۷۲ درصد از بازار

به گزارش می متالز، در بازارهای جهانی شاخص های سهام در اوج های تاریخی قرار دارند و به همین دلیل همه آماده اند تا در صورت وقوع یک رویداد نگران کننده، سریعا روند اصلاحی در پیش بگیرند. در بازار نفت خام، روند کاهشی ادامه دارد و قیمت آن به کف دو ماهه نزدیک شده است. گویا بازار نفت هم از ویروس کرونا در چین ترسیده است. تحلیلگران بازار نفت بر این باورند که اقدامات دولت چین در کنترل ویروس کرونا می تواند تقاضا برای نفت خام را پایین بیاورد. به طوری که شاخص های سهام آسیایی دوباره حرکت نزولی در پیش گرفته اند و بازار سهام چین بیشترین کاهش را در روزهای اخیر ثبت کرده است. سرمایه گذاران نگران هستند که ویروس کرونا بر سفرهای سال نو چین اثر منفی بگذارد و باعث کاهش فعالیت های تجاری در این کشور شود. در تازه ترین واکنش به این اتفاق، مقامات چین تمام سفرها از مبدا ووهان را متوقف کرده اند. در نتیجه این اتفاقات شاهد هستیم که جریانات ریسک گریزی در میان سرمایه گذاران تشدید شده است. شاخص CSI300 چین نیز تقریبا ۲ درصد نزول کرده است. این جریانات بر قیمت کامودیتی ها هم تاثیر منفی داشته و شاهد واکنش منفی تمام فلزات از جمله مس هستیم. بطوری که فلز سرخ هفته گذشته، افت ۳ درصدی تجربه کرده است.

در اروپا همه نگاه ها به نشست بانک مرکزی اروپا است. در نشست قبلی بانک مرکزی اروپا در ماه دسامبر ۲۰۱۹، یورو در واکنش به دیدگاه های مثبت تقویت شد. چرا که رییس جدید بانک مرکزی اروپا از ریسک های پایین و نشانه هایی از رشد تورم صحبت کرده بود.

با این وجود در کنار افزایش ریسک گریزی سرمایه گذاران، باید توجه کرد که اونس طلای جهانی همچنان با مقاومت هایی در قیمت های بالاتر از ۱۵۶۰ دلار مواجه است.

در بازار داخلی اما این هفته شاهد انتشار گزارش های عملکرد ۹ ماهه شرکت ها بودیم که در کنار فشار جریان نقدینگی، فرصت اصلاح از بازار گرفته شده و شاخص کل خود را در محدوده ی بالای ۴۰۰ هزار واحد تثبیت کرده است.

در مورد گزارش های نه ماهه موارد قابل توجه اینکه نزدیک به ۳۴۰ شرکت از حدود ۴۷۰ شرکتی که گزارش ارائه کردند، یعنی ۷۲ درصد از آنها نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشد سود همراه بوده اند (۱۷۰ شرکت رشد بیش از ۱۰۰ درصدی داشته اند که از میان آنها ۳۸ شرکت رشد بیش از ۵۰۰ درصدی در سود هر سهم نسبت به دوره مشابه سال قبل را به همراه داشته اند).
در این میان، ۱۳۲ شرکت با رشد منفی نسبت به دوره مشابه سال قبل همراه بوده اند که در میان آنها تنها ۳۸ شرکت با کاهش سود بیش از ۱۰۰ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل مواجه بوده اند.

عملکرد دوره ای ، معرفی قوی ترین و ضعیف ترین های هفته منتهی به ۲ بهمن

 

عناوین برگزیده