به گزارش می متالز، عضو هیات رئیسه اتاق ایران گفت: ثبات امروز اقتصاد کشور و جبران کمبود ارز را مدیون صادرکنندگان و برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور هستیم.
کیوان کاشفی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر کرمانشاه با اشاره به شرایط سخت اقتصادی کشور در سالی که گذشت، افزود: در کنار این شرایط سخت کمسابقه، شاهد ثبات اقتصادی در کشور هم بودیم که این ثبات را مدیون صادرکنندگان هستیم.
رئیس اتاق کرمانشاه ادامه داد: بازگشت ارز حاصل از صادرات از سوی فعالان تجاری به این ثبات اقتصادی کمک کرد تا دیگر مشکل تأمین ارز در کشور نداشته باشیم.
کاشفی از برخی تنگناهای پیش روی صادرات که کار فعالان این عرصه را دشوار کرده نیز یاد کرد و مشکلات مالیاتی را از مهمترین آنها برشمرد.
او خاطرنشان کرد: بر اساس قانون بودجه، بازگشت مالیات بر ارزشافزوده منوط به تسویهحساب ارزی شده و این امر کار را برای صادرکنندگان بسیار دشوار کرده است. وقتی رقم مالیات بر ارزشافزوده 9 درصد است، اگر یک فعال اقتصادی تا پایان سال 10 بار صادرات داشته باشد باید 90 درصد نقدینگی او در سازمان امور مالیاتی دپو شود.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران رقم مالیات بر ارزشافزوده پرداختی فعالان تجاری در 9 ماهه امسال را سه هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
او با بیان اینکه بر اساس اعلام بانک مرکزی 1500 میلیارد تومان از این رقم بدون مشکل میتواند به فعالان اقتصادی برگردد، گفت: تاکنون فقط 230 میلیارد تومان از این میزان برگشت خورده و سازمان امور مالیاتی به بهانهای که ما هم از آن خبر نداریم مانع بازگشت مابقی این رقم است.
کاشفی گفت: از مجلس گلایه داریم که این باب را باز کرده است.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران از این موانع بهعنوان نوعی تنبیه برای صادرکنندگان یاد کرد و افزود: در شرایطی که درگذشته از برقراری مشوقهای صادراتی حرف میزنیم اما اکنون مورد تنبیه صادراتی قرار میگیریم.
کاشفی خاطرنشان کرد: این شیوه مناسب فعالان تجاری که با این شرایط سخت کار میکنند، نیست.
او در ادامه از برخی مشکلات پیش روی صادرات در استان کرمانشاه نیز انتقاد کرد که مهمترین آنها تداخل دستور جلسات کارگروههای مرتبط با صادرات است. او یادآور شد: در استان کرمانشاه کارگروههای متعددی برای صادرات از جمله توسعه صادرات، مبادلات مرزی و ... داریم که گاهی مصوبات آنها با هم مغایرت دارد.
رئیس اتاق کرمانشاه از موانع صادرات کالا در برخی مرزها هم یاد کرد و گفت: مرز سومار اگرچه با سختی باز شد اما یک روز برای عبور هفت ماشین بار، 23 تلفن انجام دادیم تا کالاهای آن صادر شود.
کاشفی با بیان اینکه، این شیوه درست صادرات نیست، ادامه داد: نباید زحمات تولیدکنندگان اینگونه در نقطه صفر مرزی با مشکل مواجه شود.
او از پیشینه صادراتی مردم استان نیز یاد کرد و با بیان اینکه تجارت در خون مردم کرمانشاه است، افزود: اگر شرایط تسهیل شود همه پایکار میآیند.
او گفت: البته بسیاری از دستگاهها نیز برای کمک به صادرات بهخوبی پایکار هستند که زحمات آنها را نادیده نمیگیریم.
استاندار کرمانشاه نیز در این مراسم با بیان اینکه بخش دولتی مقابل صادرات نیست، گفت: برای رفع بروکراسی پیش روی صادرات تلاش میکنیم، اما شرایط اقتصادی دشوار کشور اجازه برخی اقدامات را نمیدهد.
هوشنگ بازوند با بیان اینکه بخش دولتی بههیچعنوان در مقابل صادرات نیست، افزود: اینگونه نیست که دولت نخواهند برای تسهیلگری شرایط صادرات کاری انجام دهد، اما شرایط دشوار اقتصادی کشور کمی کار را سخت کرده است.
بازوند ادامه داد: ما هم از بروکراسی سر راه صادرات نگرانیم، اما در برخی زمینهها واقعاً با توجه به شرایط سخت اقتصادی نمیتوان اصلاحات چندانی انجام داد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به شرایط تحریم تصریح کرد: دشمن بهعنوان یک تروریست اقتصادی تمام گلوگاههای کشور را رصد کرده و بنگاههای مالی را هدف میگیرد که منجر به افزایش تورم و ... شده، است. در چنین شرایطی امکان تکرقمی کردن سود تسهیلات بانکی و بسیاری از اقدامات دیگر نیست و اینطور نیست که مجموعه مدیریت مالی کشور نخواهد کاری بکند.
بازوند با بیان اینکه در این شرایط همه برای هدف مشترک که همان تسهیل امور است کار میکنند، افزود: حتی بانکها نیز باوجود مشکلاتی که به لحاظ نظارت دستگاههای نظارتی دارند بهخوبی پایکار هستند؛ هرچند بانکها نیز قرار است گاهی تا 50، 60 درصد سرمایهگذاری یک پروژه را تأمین کنند و باید به آنها حق بدهیم به همین اندازه نگران بازگشت سرمایهشان باشند.
محسن دارابی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در این مراسم بر لزوم برقراری مشوقهای صادراتی برای رونق صادرات تأکید کرد.