تاریخ: ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۳۲
بازدید: ۴۳۶
کد خبر: ۸۲۴۳۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

دلایل جذابیت سهام کچاد از زبان رئیس امور سهام چادرملو/ تحلیل آینده سهام چادرملو/ سرمایه گذاری ۷۰ هزار میلیارد ریالی چادرملو

می متالز - گفتگوهای چند جانبه و چند منظوره فرصتی است برای آگاهی بیشتر از واقعیات و عملکردها. در میزگردی که با دو مدیر مجتمع چادرملو به گفتگو نشستیم، زوایای جدیدی از عملکرد، تولید، سرمایه گذاری و سودآوری این شرکت بزرگ زنجیره فولاد تشریح شد که در ادامه می خوانید.
دلایل جذابیت سهام کچاد از زبان رئیس امور سهام چادرملو/ تحلیل آینده سهام چادرملو/ سرمایه گذاری ۷۰ هزار میلیارد ریالی چادرملو

ارزش افزوده جذاب در سهام چادرملو

به گزارش می متالز، اگر در سال ۱۳۸۲، ۱۰ میلیون سهام چادرملو با قیمت ۲۹۰ میلیون تومان خریداری می شد، امروز یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان قیمت داشت!

امیر غلامی، رئیس امور سهام مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو با بیان این مطلب در مورد وضعیت سهام شرکت چادرملو در بورس گفت: از شاخص هایی که در بورس مد نظر سرمایه گذاران و سهامداران قرار می گیرند می توان به  EPS(سودی که شرکت ها پیش بینی می کنند)، DPS و افزایش سرمایه اشاره کرد. سرمایه شرکت چادرملو در سال ۱۳۸۲ ، ۵۰۰ میلیون سهم بود که در حال حاضر به ۴۴ میلیارد سهم رسیده است. بنابراین اگر در سال ۱۳۸۲، ۱۰ میلیون سهام چادرملو با قیمت ۲۹۰ میلیون تومان خریداری می شد، امروز یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان قیمت داشت! دلیل این ارزش افزوده به این امر باز می گردد که در سال ۱۳۸۲ یعنی زمانی که چادرملو وارد بورس شد ۳ خط تولید داشت ولی امروز ۵ خط و گندله سازی با ظرفیت ۴ میلیون تن دارد.

این واقعیت ها نشان دهنده جذابیت های بازار سرمایه در ایران است. شرکت هایی که افزایش سرمایه می دهند هدفشان فقط تغییر در EPS نیست، بلکه هدفشان ارزش افزوده ای است که در دل خودشان ایجاد می کنند. حتی اگر EPS را هم ملاحظه کنیم می بینیم چادرملو پارسال ۷۰ تومان سود داشته است ولی امسال ۱۳۰ تومان سود می دهد. بنابراین سود سهامداری شرکت های بنیادی ناشی از نگهداری سهم است یعنی ارزش افزوده در دل خود سهم می ماند. وقتی سهام یک شرکتی را می خریم باید بلندمدت به آن نگاه کنیم. امیدواریم شرکت چادرملو برای سال های آینده هم به همین صورت به فعالیت خود ادامه دهد. ما مقدمات افزایش سرمایه جدید را از ۴۴ هزار میلیارد به ۵۵ هزار میلیارد ریال را آغاز کرده ایم و گزارشات آن در حال نهایی شدن است تا بتوانیم مجوز مربوطه را از سازمان بورس بگیریم.

 

آینده سهام چادرملو در بورس

رئیس امور سهام مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو در مورد آینده این شرکت در بورس گفت: در دنیا دو صنعت خیلی مهم هستند، یکی صنایع معدنی و فولاد و دیگری صنایع خدماتی و جانبی هستند. اما به هر حال وضعیت بازارهای جهانی در کنار EPS شرکت و رشد صنایع دیگر در بورس بر وضعیت آتی سهام چادرملو تأثیرگذار هستند.

غلامی در پایان گفت: ورود نقدینگی به بورس و خرید سهام شرکت ها باعث می شود تولید ناخالص ملی افزایش پیدا کند و این به نفع دولت هم است. اما امیدوارم که روزی برسد که دوستان در بازار سرمایه و سایر حوزه ها به این فکر کنند که ارزش یک شرکت به افزایش سرمایه آن و ارزش افزوده ای است که می دهد. هر شرکتی که بتواند به حوزه های جدید معدنی و صنعتی وارد شود می تواند در افزایش سرمایه و افزایش ارزش افزوده موفق تر باشد.

 

کاهش بهای تمام شده در چادرملو

هادی بشیرراد مدیر اداری و منابع انسانی مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو در زمینه افزایش تولید این شرکت با افتتاح طرح احیاء و تولید آهن اسفنجی اظهار داشت: با افتتاح طرح احیاء یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن به ظرفیت تولید مجموعه چادرملو اضافه می شود. این طرح در سال اول تولید تجاری بین ۸۵ تا ۹۰ درصد پوشش ظرفیت خواهد داشت. البته در بهمن و اسفند ماه پارسال هم که طرح در حال راه اندازی بود، از آن تولید قابل مصرف داشته ایم اما تولید واقعی آن از امسال شروع می شود.

بشیرراد مزیت های شرکت چادرملو را که باعث کاهش بهای تمام شده می شوند، چنین بیان کرد: یکی از بزرگترین مزیت های ما این است که گندله ما بدون هیچ هزینه حمل و نقلی به دست تولیدکننده می رسد. اگر می خواستیم این گندله را در جای دیگری احیاء کنیم برای ما هزینه زیادی در برداشت. این مسئله نقش زیادی در کاهش قیمت تمام شده آهن اسفنجی چادرملو داشته است.

استفاده از محصول تولیدی خودمان از مزیت های دیگر ماست که باعث شده قیمت تمام شده کاهش داشته باشد. سیستم های خنک کننده ای که به کار می گیریم ۳۵ تا ۴۰ درصد مصرف آب را در شرکت ما پایین آورده است. سیستم هات شارژ کارخانه فولاد چادرملو هم که به بهره برداری برسد، مصرف برق ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می یابد زیرا در آن زمان آهن اسفنجی با دمای ۶۰۰ درجه به فولادسازی می رود. این یکی از به روزترین تکنولوژی های دنیا در این زمینه است که چادرملو به کار گرفته است. این تکنولوژی زمان ذوب را کم می کند و همین باعث می شود ظرفیت ذوب ما از یک میلیون به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن برسد.

 

سرمایه گذاری ۷۰ هزار میلیارد ریالی چادرملو

مدیر اداری و منابع انسانی مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو در مورد سرمایه گذاری های جدید شرکت چادرملو هم گفت: شرکت ما ۴۸ و نیم هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری مستقیم داشته است و ۲۱ و نیم هزار میلیارد ریال در شرکت های سرمایه پذیر سرمایه گذاری کرده است. بنابراین در مجموع ۷۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده ایم که اثر این سرمایه گذاری در سطح کشور ۱۰ و نیم میلیون تن کنسانتره، یک و نیم میلیون تن سنگ آهن دانه بندی، ۴ میلیون تن گندله، ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تن  آهن اسفنجی و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن شمش فولادی است. همچنین ما برای اینکه در قسمت های محروم استان هم سرمایه گذاری کنیم، طرح ۴۵۰ هزار تن میلیگرد و ۶۰۰ هزار تن فولاد را دست اجرا داریم. که قسمت فولادسازی آن زودتر به بهره برداری می رسد.

بشیرراد دلایل افزایش تولید در چادرملو را نیز چنین بیان کرد: کنسانتره ما تا ۴۰ درصد بیشتر از ظرفیت هم تولید کرده است. ظرفیت هر خط ما اگر از سنگ با عیار ۶۰ استفاده کنیم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن است. لذا از دلایل اصلی که باعث شده است بتوانیم تا این حد بیش از ظرفیت تولید کنیم این است که راهکارهای مدیریتی جدیدی را به کار گرفته ایم.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده