تاریخ: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۷:۱۵
بازدید: ۴۵۳
کد خبر: ۸۲۵۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
جهانگیری در آیین بهره‌برداری از دو کارخانه فولاد و آلومینیوم در جنوب:

خوزستان قطب اصلی صنعت کشور می‌شود

می متالز - با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان معدنی وی که دوشنبه و سه‌شنبه برای سفری ۲ روزه و به منظور بهره‌برداری از چند طرح مهم اقتصادی در راس هیاتی وارد خوزستان شده بودند، از فولاد شادگان، فولاد کاوه و پروژه آلومینیوم کاوه مسجد سلیمان بهره‌برداری شد. جهانگیری در آیین آغاز کار ساخت مجتمع پترو پالایش مسجد سلیمان و نشست شورای اداری و نشست اقتصاد مقاومتی در اهواز حضور یافت.
خوزستان قطب اصلی صنعت کشور می‌شود

وظیفه دولت ایجاد بستر سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی

به گزارش می متالز، سه‌شنبه در دومین روز از سفر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری به خوزستان، کارخانه تولید آلومینیوم کاوه در مسجدسلیمان به بهره‌برداری رسید. کارخانه آلومینیوم کاوه خوزستان در مجموع ظرفیت ۱۱ هزار تن تولید انواع مقاطع ساختمانی، صنعتی، عمومی و آلیاژی تا مقطع ۵۰۰ میلیمتر را دارد.ساخت کارخانه آلومینیوم مسجدسلیمان از سال ۹۴ آغاز شد که در گام نخست پروفیل تبدیل به محصولات آلومینیومی می‌شود و در گام دوم (تبدیل شمش به پروفیل) قرار است در آینده نزدیک با تامین نیازهای خارجی ساخته شود.این پروژه در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار و سرمایه‌گذاری ۳ هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال، برای ایجاد ۱۲۹شغل مستقیم و ۵۲۰ شغل غیرمستقیم در گام نخست، از سوی بنیاد مستضعفان ساخته شده است.تولید و عرضه انواع محصولات آلومینیوم با استفاده از فناوری روز در داخل و خارج از کشور، از اهداف راه‌اندازی این کارخانه در مسجدسلیمان عنوان شده است.معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی در سپردن اقتصاد به بخش خصوصی گفت: وظیفه اصلی دولت ایجاد ساز و کارها و بسترسازی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و غیردولتی است.اسحاق جهانگیری در آیین بهره‌برداری از مرحله نخست کارخانه آلومینیوم‌سازی مسجد سلیمان اظهار کرد: بخش خصوصی با امید و توانمندی باید به صحنه‌اید و دولت موظف است شرایط و تجهیز منابع داخلی و خارجی را برای ورود بخش خصوصی فراهم کند.وی ایجاد امکان دسترسی به بازارهای هدف و برداشتن موانع سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را از وظایف اصلی دولت برشمرد و گفت: دولت به فضل الهی از بسترسازی برای ورود بخش خصوصی و عمومی غیردولتی در همه عرصه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری حمایت می‌کند.معاون اول رئیس‌جمهوری بیان کرد: در دولت تدبیر و امید، سرعت حرکت توسعه صنعتی کشور شتاب گرفته و این شتاب ویژه نقاط محدودی نیست.وی با بیان اینکه بسیاری از مناطق محروم و دورافتاده کشور از جمله مسجدسلیمان به کانون‌های صنعتی کشور تبدیل شده‌اند از بخش خصوصی خواست برای ورود به بخش‌های محروم کشور تلاش کند و دولت هم امکانات خود را در این بخش در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.جهانگیری بخش فولاد و آلومینیوم را پیشران توسعه صنعتی کشور توصیف کرد.معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: خوزستان با ورود به باشگاه تولیدکنندگان آلومینیوم و فولاد به قطب اصلی صنعت کشور تبدیل خواهد شد و با ایجاد صنایع پایین‌دستی زمینه اشتغال جوانان این منطقه فراهم می‌شود.وی با اشاره به اهتمام دولت تدبیر و امید برای ایجاد اشتغال به ویژه در روستاها افزود: امسال ۱۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی با کارمزد ۶ درصد برای اشتغال در روستاهای کشور اختصاص داده است.جهانگیری از بخش‌های خصوصی و عمومی غیردولتی خواست از فرصت‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در روستاها استفاده کنند و توسعه پایدار در مناطق روستایی را نیز در اولویت قرار دهند.معاون اول رئیس‌جمهوری بیان کرد: دولت با همه توان در خدمت بخش خصوصی است و عزم خود را جزم کرده تا همه موانع توسعه‌یافتگی در مناطق روستایی را نیز برطرف کند.


شاخص‌ها نشان از امیدواری فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران به آینده دارد

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خرمشهر گفت: شاخص‌های موجود نشان از امیدواری فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران به آینده صنعت و معدن در کشور دارد.محمد شریعتمداری نیز در حاشیه بهره‌برداری از طرح فولاد کاوه اروند در جمع خبرنگاران افزود: در کشور شاهد بیش از ۱۸ درصد رشد صدور مجوز تاسیس در حوزه صنعت و ۲۲ درصد رشد در حوزه معدن درمقایسه با ۷ ماه سال قبل هستیم و این یعنی فعالان اقتصادی در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنند.شریعتمداری با بیان اینکه روند تقاضا برای مجوز تاسیس صنعت در استان خوزستان نیز نشانگر این امیدواری است، اظهار کرد: در شهرک‌های صنعتی استان خوزستان نیز قراردادهای تنظیم شده برای واگذاری اراضی در حوزه صنعتی در مقایسه با ۷ ماه سال قبل رشدی ۲ برابری نشان می‌دهد که موید این اقبال است.
وی همچنین با اشاره به رشد شاخص‌های صنعت کشور در حوزه فولاد گفت: با وجود مشکلات موجود در بازارهای جهانی و روند رکود در صنایع فولاد در بسیاری از کشورها، در مجموع صنعت فولاد کشور ما روند رو به رشدی را هم در ایجاد ظرفیت‌های جدید هم در تولید در زنجیره فولاد داشته و درزمینه صادرات هم گام‌های بسیار خوبی برداشته شده است.وزیر صنعت، معدن و تجارت از بنیاد مستضعفان به‌عنوان یکی از بهترین فعالان در زمینه صادرات فولاد کشور نام برد و ادامه داد: خوشبختانه توانسته‌ایم ظرفیت صادرات فولاد را از حدود یک و نیم میلیون تن در چند سال گذشته به رشد قابل‌توجهی برسانیم و امیدواریم در پایان امسال رکورد ۸ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی را در حوزه فولاد محقق کنیم، البته باید به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام در کشور برسیم و این هدف اقتصادی را محقق کنیم.شریعتمداری با بیان اینکه طرح فولاد کاوه اروند به‌دست مهندسان بنیاد مستضعفان در ۳۰ ماه به اجرا در آمده گفت: اجرای این طرح در دولت یازدهم آغاز شد، در این منطقه هم اشتغال قابل‌توجهی به همت بنیاد مستضعفان به‌وجود خواهد آمد و زنجیره پیشین و پسین این طرح‌ها در آینده تکمیل و اجرا خواهد شد و آینده بسیار روشنی را دراین حوزه می‌بینیم.
وی افزود: درشهرستان‌هایی مثل شادگان که کمتر در زمینه تاسیسات صنعتی کار شده است، راه‌اندازی واحد جدید آهن اسفنجی اقدام خوبی است که برای ۷۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده که امیدواریم این اشتغال به هزار نفر افزایش پیدا کند.


فقط نیروی بومی به‌کار گرفته می‌شود

رئیس بنیاد مستضعفان گفت: کارخانه فولاد کاوه خرمشهر در مدت ۳ سال و چند ماه اجرایی شد و به بهره‌برداری رسید. محمد سعیدی‌کیا در آیین بهره‌برداری از کارخانه فولاد اروند در خرمشهر اظهار کرد: تجهیزات این شرکت، اروپایی است اما نصب این تجهیزات از سوی شرکت‌های داخلی انجام شده که تجربه خوبی را به دنبال داشته است.وی عنوان کرد: بکارگیری نیروهای بومی در این پروژه‌ها همواره مورد تاکید است. در همین راستا برای استخدام در شرکت فولاد کاوه اروند آزمون برگزار شده که شرط اصلی در آن بومی بودن نیروهاست.وی افزود: در پروژه مسجدسلیمان نیز بومی بودن نیروهای استخدامی مورد تاکید بوده است.سعیدی‌کیا اظهار کرد: بنیاد مستضعفان بر اساس سیاست‌های دولت در حوزه محرومیت‌زدایی و اقتصادی با وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، بهداشت و جهاد کشاورزی اقداماتی انجام داده است.وی بیان کرد: همچنین امسال ۲ نقطه برای انجام اقداماتی در راستای پیشرفت اسلامی در ۲ روستای کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان غربی در دستور کار بنیاد قرار گرفته است.


اشتغالزایی برای ۲۲۰ بومی در فولاد کاوه

رئیس هیات مدیره شرکت فولاد کاوه خرمشهر گفت: با راه‌اندازی فاز نخست این شرکت حدود ۲۲۰ نفر به طور مستقیم و حدود ۲ هزار نفر به طور غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
هاشم نظام‌آبادی اظهار کرد: فاز نخست شرکت فولاد کاوه خرمشهر با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری و دیگر مسئولان کشوری و استانی بهره‌برداری می‌شود.وی گفت: برای اینکه این پروژه به محیط‌زیست آسیب نرساند، حدود ۸ هزار و ۵۰۰ درخت و نهال دور تا دور آن کاشته شده که این تعداد نیز بیش از حد استاندارد است. همچنین تجهیزات این شرکت با تصفیه آب صنعتی و فاضلاب‌های بهداشتی بر اساس استانداردها سازگاری دارد.وی اظهار کرد: رونق خرمشهر هدف اصلی ما از تاسیس این شرکت است و همه افراد مورد نیاز این شرکت از آبادان و خرمشهر جذب می‌شوند. در همین راستا برای جذب نیروهای بومی ۲آزمون در شهریور سال گذشته و اردیبهشت امسال برگزار شده که در آنها ۲ هزار نفر شرکت کرده‌اند و سعی کردیم نیروهای جدی، کارآمد و جوان جذب شوند.وی گفت: به دلیل اینکه خرمشهر پیشینه تولید نورد فولاد ندارد، ما پیمانکار غیربومی را برای آموزش به نیروهای فارغ‌التحصیل و جوان بومی استخدام کردیم و این قرارداد با پیمانکار ۶ ماهه است.وی گفت: جذب نیروها صد در صد بومی است. قرارداد این پیمانکار پس از ۶ ماه به پایان می‌رسد و پس از آن از جوانان بومی و آموزش‌دیده استفاده خواهد شد.


شرایط مناسب برای صادرات به عراق

مدیرعامل شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس گفت: کارخانه فولاد کاوه اروند به آب‌های آزاد و کریدور(دالان)های صادراتی دسترسی دارد و علاوه‌بر این از شرایط مناسبی برای صادارت به عراق برخوردار است. محمد اتابک در آیین بهره‌برداری از کارخانه فولاد اروند در خرمشهر اظهار کرد: کارخانه فولاد اروند خرمشهر با ویژگی‌های چشمگیر در خرمشهر به مرحله اجرا رسید.
اتابک تصریح کرد: برای آماده‌سازی طرح، کل مجموعه نمک‌زدایی شد. دفع آب‌های سطحی، کانال‌های زهکشی و کاشت بیش از ۹ هزار درخت پیش از آغاز کار در محل ساخت کارخانه انجام شد. با توجه به بستر ناپایدار کارخانه، ۵ هزار شمع‌کوبی و شمع‌ریزی در محوطه کار شده است.وی با بیان اینکه در این طرح ۷۰ هزار مترمکعب خاکبرداری و ۷۵ هزار مترمکعب بتن‌ریزی شده است، گفت: در این طرح همچنین ۷ هزار و ۵۰۰ تن اسکلت و بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ تن ماشین‌آلات از سوی نیروهای بومی استان نصب شده است.اتابک با بیان اینکه عملیات اجرای کارخانه فولاد اروند خرمشهر از سال ۹۳ آغاز شد و در سال ۹۶ به پایان رسید، گفت: فناوری کارخانه، اروپایی است و کوره به‌کار رفته در آن ۳۲‌ مشعلی و بر اساس آخرین سطح فناوری کوره‌های نورد است.


تحول بزرگ با راه‌اندازی فازهای بعدی فولاد کاوه اروند

رئیس هیات مدیره هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس گفت: فاز یک کارخانه فولاد کاوه اروند قسمتی از یک طرح بزرگ و جامع است که اگر قسمت‌های دیگر آن نیز راه‌اندازی شوند تحول بزرگی در تولید فولاد در منطقه ایجاد خواهد شد. یحیی آل اسحاق در حاشیه آیین بهره‌برداری از فاز یک پروژه فولاد کاوه اروند با اشاره به اینکه ظرفیت تولید فاز یک کارخانه فولاد کاوه اروند سالانه ۶۰۰ هزار تن میلگرد است، افزود: اشتغالزایی این پروژه افزون بر ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و ۲ هزار نفر به طور غیرمستقیم است.وی افزود: محصول تولیدی این کارخانه یکی از بهترین محصولات تولیدی در کشور از نظر کیفیت است و موقعیت مکانی کارخانه نیز به علت نزدیکی به بازارهای هدف مناسب است.رئیس هیات مدیره هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس با بیان اینکه ماشین‌آلات این کارخانه از بهترین نوع خریداری شده‌اند، اظهار کرد: کارخانه فولاد کاوه اروند با راه‌اندازی سایر فازهای آن به پروژه‌ای موفق تبدیل خواهد شد.آل اسحاق گفت: بنیاد مستضعفان، سرمایه‌گذاری این پروژه را انجام داده و این سرمایه‌گذاری برای تکمیل و راه‌اندازی فازهای بعدی ادامه خواهد یافت.


آغاز ساخت مجتمع پترو پالایش مسجدسلیمان با حضور جهانگیری

هم چنین عملیات اجرایی ساخت مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، در این شهرستان آغاز شد. مدیرعامل مجتمع پترو پالایش مسجدسلیمان در آیین آغاز عملیات اجرایی این پروژه زیربنایی گفت: این مجتمع با هدف تولید سالانه ۲ میلیون تن محصولات استراتژیک پتروشیمیایی در مدت ۶۰ ماه ساخته می‌شود. یوسف داوودی با بیان اینکه برای خرید و نصب تجهیزات این مجتمع ۳ میلیارد و ۵۷۲ میلیون دلار درنظر گرفته شده افزود: خوراک مورد نیاز این مجتمع از محل گازهای غنی همراه نفت گازهای فلر و گازهای استحصالی از چاه‌های اطراف مسجدسلیمان به میزان ۲۸ میلیون متر مکعب در روز تامین خواهد شد. وی گفت: با بهره‌برداری از این مجتمع پایین‌دستی پتروشیمی ۲ هزار فرصت شغلی ایجاد می‌شود.مدیرعامل مجتمع پترو پالایش بختیاری مسجدسلیمان هدف از ساخت این مجتمع صنعتی را تولید محصولات پایین‌دستی عنوان کرد. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری در آیین کلنگ‌زنی این مجتمع پتروشیمی از دست‌اندرکاران و سرمایه‌گذاران آن که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از خام‌فروشی نقش‌آفرینی کردند، قدردانی کرد.

منبع: صمت
عناوین برگزیده