تاریخ: ۲۳ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۵۰
بازدید: ۲۱۸
کد خبر: ۸۲۸۴۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش ۲۱۶ درصدی ارزش صادرات کالا از ایران به کشورهای اوراسیا

می متالز - مدیرکل دفتر همکاری‌های بین‌الملل گمرک گفت: میزان صادرات کالا به کشورهای اوراسیا در ۹ماه سال ۹۸ درمقایسه با مدت مشابه سال قبل،از نظر ارزش ۲۱۶درصد و به لحاظ وزنی۵۲۲ درصد افزایش دارد.
افزایش ۲۱۶ درصدی ارزش صادرات کالا از ایران به کشورهای اوراسیا

به گزارش می متالز، حسین کاخکی، دوشنبه در همایش آشنایی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در شیراز افزود: بر این اساس در ۹ ماه امسال، ۷۸۳ میلیون و ۱۹۱ هزار و ۴۸۹ دلار کالا از کشورمان به کشورهای ارمنستان، بلاروس (روسیه سفید)، قرقیزستان، قزاقستان و فدراسیون روسیه صادر شد. او ادامه داد: این در حالی است که در ۹ ماه سال گذشته، ۴۵۴ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۴۹۵ دلار کالا به کشورهای یاد شده صادر شد.
وی، با اشاره به موافقت‌نامه تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بیان کرد: به موجب این موافقتنامه که پس از تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان از سوی رییس جمهوری به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد، برخی کالاها مشمول تعرفه‌های ترجیحی شده‌اند.
کاخکی، استان فارس را برخوردار از قابلیت‌های فراوان برای توسعه صادرات خود به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا دانست و اظهار داشت: اتاق بازرگانی فارس باید فرصت‌ها و تهدیدهای صادرات و واردات به این کشورها را بررسی و به فعالان اقتصادی استان ارایه کند. وی افزود: این موافقت‌نامه سه ساله است، بنابراین فعالان اقتصادی باید از این فرصت استفاده کنند.

ضرورت افزایش نفوذ در بازار کشورهای اوراسیا

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس نیز در این همایش، ضمن تاکید بر لزوم افزایش نفوذ در بازار کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: میزان ریسک تجارت ما با کشورهای همسایه بالا است و هرکجا که ممکن است بتوانیم سرمایه‌گذاری انجام دهیم و بازاری را تصاحب کنیم، امکان و ریسک از دست دادن آن نیز وجود دارد.
یلدا راهدار افزود: اما این باعث نمی‌شود که از این مساله ناامید شویم و باید بکوشیم که نفوذ در بازار این کشورها اتفاق بیافتد.
وی ادامه داد: اگر بحث تجارت آزاد با منطقه اوراسیا محقق شود و کاهش تعرفه‌ها برای محصولات صادراتی ما اتفاق بیافتد با توجه به اینکه در سال‌های گذشته نتوانسته‌ایم در کشورهای منطقه نفوذ جدی داشته باشیم، شاید یک فصل جدید برای اقتصاد کشور ایجاد شود، به ویژه در زمینه زیرساخت‌های ترانزیتی چرا که ممکن است صادرات کالاهای آن کشورها هم از مسیر ترانزیتی ما محقق شود که این مساله برای فعالان اقتصادی کشور ما یک فرصت خواهد بود.
وی گفت: با توجه به نقش کشور روسیه در اقتصاد منطقه اوراسیا، باید ببینیم که سیاست‌های این کشور در هماهنگ کردن دیگر کشورهای عضو این اتحادیه چگونه است و این کشور تا چه حد به این مساله با جدیت وارد می‌شود.
راهدار افزود: باید ضمن فراهم کردن زیرساخت‌ها، استانداردهای مناسب بازارهای هدف در منطقه اوراسیا را نیز شناسایی و مطابق آن درخواست‌ها حرکت کنیم. اوراسیا، نام قاره وسیعی است که از ترکیب ۲ قاره اروپا و آسیا پدید آمده‌ است.با توجه به اینکه این ۲ قاره مرز طبیعی ویژه‌ای ندارند و مرزبندی کنونی میان این دو قاره بیشتر تاریخی و فرهنگی است در بعضی مناطق جهان، اوراسیا به عنوان بزرگترین قاره در بین پنج یا ۶ قاره دنیا شناخته می‌شود. بخش بیشتر اوراسیا در نیم‌کره شمالی و شرقی قرار دارد. مرزهای اوراسیا عبارتند از، اقیانوس آرام در شرق، اقیانوس اطلس در غرب، اقیانوس منجمد شمالی در شمال و آفریقا، مدیترانه و اقیانوس هند در جنوب.

مساحت قاره اوراسیا نزدیک به ۵۵ میلیون کیلومتر مربع است که ۳۶٫۲ درصد از خشکی‌های کره زمین را شامل می‌شود و نزدیک به پنج میلیارد نفر در این قاره زندگی می‌کنند. انسان‌، نخستین بار و بین ۶۰ هزار تا ۱۲۵ هزار سال پیش بر این منطقه پا نهاد. 

عناوین برگزیده