تاریخ: ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۴۰
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۸۳۰۶۳
سرویس خبر : آهن و فولاد

فرمول تعیین قیمت شمش فولادی تغییر می کند؛ شرایط صادرات اسلب تغییر کرد

می متالز - سخنگوی ستاد تنظیم بازار و مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار، گفت: فرمول قیمت گذاری شمش فولادی با هدف عرضه حداکثری شمش در بورس کالا و همچنین کاهش قیمت، تدوین می شود.
فرمول تعیین قیمت شمش فولادی تغییر می کند؛ شرایط صادرات اسلب تغییر کرد

به گزارش می متالز، محمدرضا کلامی با اعلام این مطلب ، افزود: نرخ پایه اعلامی برای شمش فولادی یعنی “بیلت و بلوم” از سوی معاونت امور معادن و صنایع معدنی به بورس، طبق فرمول جاری حدود ۳۱۵۰ تومان است و حداکثر نرخ نهایی معامله شده در بورس نیز بیش از ۴۴۰۰ تومان است، این وضعیت موجب عدم عرضه مکفی شمش و بروز رقابت غیرمتعارف و افزایش تقاضا در بورس شده است.

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: این در حالی است که قیمت پایه شمش فولادی بر اساس فرمول پیشنهادی حدود ۳۸۵۰ تومان و در صورت اعمال حداکثری سقف رقابت مجاز، پایین تر از نرخ های معاملاتی پایانی فعلی خواهد بود که البته موجب عرضه حداکثری و جلوگیری از بازارسازی و بروز رانت برای حلقه های بعدی خواهد شد لذا تصمیم بر آن شد معاونت امور معادن و صنایع معدنی فرمول پیشنهادی برای قیمت گذاری را با لحاظ این نکته که عرضه حداکثری اتفاق بیفتد، ارائه دهد.

به گفته مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار مجموعه سیاستگذاری ها با هدف کاهش قیمت صورت می گیرد.

این مقام مسوول تاکید کرد: این اقدام پس از بررسی نیازسنجی و امکان سنجی مربوطه در خصوص میزان عرضه و تقاضای “اسلب” در صنایع بالادستی و پایین دستی و تعیین ضوابط عرضه در بورس کالا یا خارج از بورس کالا به گونه ای که موجب سفته بازی نگردد و به تولید کنندگان ورق یا زنجیره بعدی لوله و پروفیل تحویل گردد، صورت می گیرد و پیش بینی شده استفرمول پیشنهادی در کمیته تخصصی فولاد نیز به تصویب برسد.

کلامی در خصوص وضعیت صادرات این کالا نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: بر این اساس صادرات اسلب از این تاریخ فقط در صورت تامین نیازهای داخلی (داخل یا خارج از بورس کالا) به گونه ای که کمبودی در تولید و عرضه انواع ورق مطابق با نیاز داخلی به مصرف کننده نهایی یا تامین کننده زنجیره بروز ننماید، منوط به مجوز معاونت امور معادن و صنایع خواهد بود.به گفته وی گمرک نیز موظف است از صادرات اسلب بدون مجوز معاونت فوق الذکر جلوگیری نماید.

وی در خصوص میزان تولید اسلب و ورق گرم در سال گذشته گفت: میزان تولید اسلب در سال گذشته برابر با ۱۰٫۵ تن و میزان تولید ورق گرم برابر با ۸ میلیون تن است. بررسی ها نشان می دهد در ۹ ماه گذشته از سال حدود هشت میلیون تن اسلب تولید شده است که از این رقم ۱٫۵ میلیون تن صادر شده است. به این ترتیب ۶٫۲ میلیون تن ورق گرم در ۹ ماه امسال نیز تولید شده است.

عناوین برگزیده