تاریخ: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۳۲
بازدید: ۱۹۸
کد خبر: ۸۳۱۰۱
سرویس خبر : انرژی
رئیس هیات مدیره استصنا:

کارگروه مشترک حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی تشکیل شود

می متالز - رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا)، ایجاد کارگروه مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت و هلدینگ خلیج فارس را به‌عنوان سه ضلع اصلی برای حمایت از رونق و ساخت تولید در صنعت پتروشیمی پیشنهاد کرد.
کارگروه مشترک حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی تشکیل شود

به گزارش می متالز، مجید محمدپور با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال‌های اخیر با تمرکز و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فن‌آور گام‌های موثری در مسیر رشد شرکت‌های تولیدکننده داخلی برداشته است و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز اعلام کرده است توسعه صنایع پتروشیمی خود را در همکاری با سازندگان داخلی پیش خواهد برد، اظهار کرد: با توجه به دو ضلع ذکر شده، استصنا به‌عنوان بزرگ‌ترین تشکل صنفی در حوزه ساخت تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و ضلع سوم این مثلث، تشکیل یک کارگروه مشترک برای رونق تولید را پیشنهاد می‌دهد.

وی درباره نمایشگاه و همایش حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی پیشرو که می‌تواند زمینه‌ای برای طرح تشکیل این کارگروه مشترک باشد، گفت: این نمایشگاه برای سازندگان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چراکه شرکت‌های تولیدکننده داخلی به‌عنوان عرضه‌کننده محصولات و خدمات صنعتی نسبت به ارائه توانمندی‌های خود اقدام کرده‌اند و هلدینگ خلیج فارس نیز به‌عنوان یک کارفرما و مشتری که متقاضی این محصولات است، به‌طور عملی امکان بازدید و بررسی سطح فناوری و توانمندی شرکت‌های تولیدکننده را دارد، از این رو این نمایشگاه می‌تواند برای هر دو طرف قابل‌توجه و نتیجه‌بخش باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اعلام آمادگی هلدینگ خلیج فارس برای همکاری بیشتر با سازندگان داخلی و همچنین همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پیشنهاد می‌کنیم برای پیشبرد و تسریع در رسیدن به اهداف سیاست‌های اتخاذشده در رونق تولید، شناسایی بهتر مشکلات و نارسایی‌ها و ارائه راهکارهای موثرتر برای تزریق منابع بیشتر به صندوق‌های پژوهش و نوآوری برای ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان، کارگروه مشترکی بین انجمن استصنا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و هلدینگ خلیج فارس شکل گیرد تا فعالیت‌ها و تلاش‌های صورت‌گرفته همسوتر شود و دستاوردهای بیشتر رقم بخورد.

محمدپور در زمینه اهمیت سازندگان تجهیزات صنعت نفت در رونق تولید تصریح کرد: انجمن سازندگان صنعت نفت با بیش از ۷۰۰ عضو که ۱۵۳ عضو آن از شرکت‌های دانش‌بنیان هستند، دارای ظرفیت تأمین ۲ هزار پیمانکار در سراسر کشور بوده و میزان گردش مالی سازندگان این انجمن ۲.۷ میلیارد یورو در سال است که افزون بر ایجاد ۸۰ هزار شغل مستقیم و ۲۵۰ هزار شغل غیرمستقیم، می‌تواند ۸۰ درصد صنعت ساخت داخل را هدایت کند.

 

بومی‌سازی ۶۰ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، در راستای حمایت از ساخت داخل به اهمیت خرید کالاهای ایرانی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که کارفرمایان نسبت به خرید کالاها از خارج اقدام می‌کنند که آن کالاها اولا مشابه داخلی دارند و دارای فناوری خاصی نیستند و دوم اینکه به تعداد زیاد و به‌طور متناوب از سوی شرکت‌های داخلی ساخته و تحویل کارفرمایان شده‌اند.

وی افزود: خرید و واردات کالاهای خارجی که امکان ساخت آن در داخل کشور فراهم است نه‌تنها با سیاست حمایت از ساخت داخل مغایرت دارد، بلکه به کاهش اشتغال و عدم رونق تولید در کشور منجر می‌شود.

به گفته وی، متأسفانه در حال حاضر فقط ۵۰ درصد از کل ظرفیت تولید شرکت‌های عضو انجمن استصنا مشغول به‌کار بوده و نیم دیگر این ظرفیت تولید، خالی و بلااستفاده است، بنابراین از کارفرمایان انتظار می‌رود در سال رونق تولید به صنایع داخلی توجه بیشتری کنند.

محمدپور به رفع برخی از مشکلات سازندگان داخلی تأکید و در زمینه مشکل تولیدکنندگان داخلی اظهار کرد: زمانی که قرارداد انجام کار به شرکت‌های سازنده داخلی ابلاغ می‌شود، این شرکت‌ها مجبورند برای شرکت در مناقصه، دریافت پیش‌پرداخت، تضمین حسن انجام کار و... ضمانت‌نامه‌های مختلف ارائه دهند یا برای تأمین سرمایه در گردش از بانک‌ها تسهیلات با نرخ بالا بگیرند و پس از تحویل کالا و تجهیزات، ماه‌ها و حتی سال‌ها به دنبال دریافت مطالبات خود باشند. همچنین به دلیل صدور فاکتور ناگزیر به پرداخت مالیات ارزش‌افزوده و عملکردند، در صورتی که دریافتی از کارفرما نداشته‌اند، بنابراین ادامه این روند فقط مشکلات عدیده مالی برای سازنده داخلی به همراه دارد که ما این را نوعی «خود تحریمی» می‌دانیم.

وی افزود: با وجود تمامی این موارد و همچنین مشکلات ناشی از تحریم که هر روز دامنه آن تنگ‌تر و محدودیت‌ها بیشتر می‌شود، اما می‌بینیم که سازندگان داخلی با فعالیت و تلاش توانسته‌اند به دانش تولید و فناوری محصولات مورد نیاز صنعت کشور دسترسی یابند، به‌گونه‌ای که هم‌اکنون دانش طراحی، مهندسی و ساخت حدود ۶۰ درصد محصولات مورد نیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در داخل کشور ایجاد و بومی شده و هیچ‌گونه نیازی به تأمین این اقلام از خارج کشور نیست.

محمدپور ادامه داد: برای ۲۰ درصد از محصولات نیز از طریق مهندسی معکوس و مشارکت با خارجی‌ها تولید و تحویل اقلام به کارفرمایان صورت می‌پذیرد و ۲۰ درصد دیگر نیز جزو محصولاتی است که بازار، تقاضای مناسبی برای تولید آن محصول نداشته، یا تولید آن سوددهی پایینی داشته و مورد توجه سازندگان داخلی قرار نگرفته است.

نمایشگاه و همایش حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی با تمرکز بر هلدینگ خلیج فارس و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن سازندگان و تجهیزات صنعت نفت (استصنا) و سایر دست‌اندرکاران این حوزه استراتژیک، ۲۷ تا ۲۹ بهمن‌ماه در جزیره کیش برگزار می‌شود.

عناوین برگزیده