به گزارش می متالز، علی ابراهیمی، با یادآوری 13 بهمن، روز جهانی تالاب ها نسبت به وضعیت نامطلوب تالابهای کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: استفاده بیرویه از آب تالابها و عدم رعایت حقابه وضعیت نامطلوب و خشکی تالابها و به تبع آن تشدید ریزگردها را فراهم کرده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، افزود: شرایط نامناسب آب و هوایی طی 12 سال گذشته در خشکی تالابها بی تاثیر نبوده و علیرغم افزایش بارشها طی دو سال گذشته وضعیت تالاب ها بهبود پیدا نکرده و حتی برخی از آنها در حال تبدیل شدن به کویر است.
وی ادامه داد: اتکا به بارندگی برای بهبود وضعیت تالاب ها راهکار مناسبی نیست و بارندگیها نباید باعث فراموشی مشکلات تالابها شود و بهتر است برنامهریزی مناسبی برای حفظ و احیای آنها داشته باشیم؛ متاسفانه حتی برای مقابله با آلودگی برخی تالابها برنامه منسجم و منظمی نداشتیم و پسابهایی که به آنها سراریز میشود محیط زیست را تهدید میکند.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی، خشکی تالاب ها را از جمله عوامل موثر در پیدایش ریزگردها دانست و ادامه داد: تالابها مانند جنگل، دریا و کوهها از دست سودجویان در امان نمانده و سودجویان بسیاری چشم طمع به آنها دارند.
ابراهیمی با تاکید بر ضرورت تامین حقابه تالاب ها، گفت: بودجه بهبود و احیای تالابها نسبت به سالهای گذشته هیچ افزایشی نداشته البته به دلیل شرایط اقتصادی هم نمیتوان توقع زیادی داشت.
این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: تصویب قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب های کشور از جمله مصوبات زیست محیطی مهم مجلس دهم است که بر اساس آن هرگونه بهرهبرداری و اقدامی که منجر به تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالابها شود ممنوع و مرجع تشخیص تخریب و آلودگی غیرقابل جبران، سازمان حفاظت محیط زیست است.
عضو فراکسیون امید مجلس افزود: سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است نیاز آبی زیست محیطی تالابها را تعیین و وزارت نیرو هم باید ضمن تدوین و اجرای برنامه مدون نسبت به تخصیص و تأمین آن اقدام کند، انتظار میرود محیط زیست و وزارت نیرو با همکاری تمامی دستگاهها گامی جدی برای احیای تالابهای کشور بردارند.