به گزارش می متالز، علی اکبری با یادآوری 13 بهمن روز جهانی تالابها، گفت: تصویب قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالابها گام مهم مجلس دهم برای احیای تالابها است و مجلس با این اقدام خلاءهای قانونی در مسیر حفظ تالابها را رفع کرد بنابراین محیط زیست و وزارت نیرو باید نسبت به وظایف خود در قبال تالابها عمل کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، افزود: تالابها از سرمایههای ملی کشور محسوب میشوند و بر اساس کنوانسیون رامسر متعهد به حفظ آنها هستیم و باید در مورد بهره برداری از آنها دقت لازم را داشته باشیم.
اکبری ادامه داد: بخشی از تالابها به دلیل خشکسالی سالهای گذشته و بخشی هم به دلیل تعرض به حریم و بهرهبرداریهای غیرمجاز با مشکلاتی مواجه و حیات اغلب آنها در معرض تهدید قرار دارد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دخالتهای انسانی، عدم رعایت حقابه، جلوگیری از ورود آب و بیتوجهی مسئولان از جمله عوامل اصلی وضعیت بحرانی تالابهای کشور به شمار میروند.
وی با تاکید بر اینکه بودجه احیای تالابهای کشور افزایشی نخواهد داشت، گفت: وضعیت منابع درآمدی دولت قابل توجه نیست از این رو نسبت به افزایش بودجه محیط زیست خوشبین نیستیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: جوامع محلی نقش حائز اهمیتی در بهبود وضعیت تالاب ها دارد و این مهم در برنامه ششم توسعه هم مورد توجه قرار گرفته است؛ در برنامه ششم تاکید شده که اجرای برنامه عمل حفاظت، احیاء، مدیریت و بهرهبرداری مناسب از تالابهای کشور با مشارکت سایر دستگاههای اجرائی و جوامع محلی بهویژه در ارتباط با تالابهای ثبتشده در کنوانسیون رامسر به گونهای که تا پایان اجرای قانون برنامه، حداقل 20 درصد تالابهای بحرانی و در معرض تهدید کشور احیاء شوند و ضمن حفاظت و تثبیت، در روند بهبود قرار گیرند.
عضو فراکسیون امید مجلس یادآور شد: اگر مردم مشارکت مناسب و سایر دستگاهها همکاری لازم را با وزارت نیرو نداشته باشند این وزارتخانه به تنهایی نمیتواند از پس احیای تالابها برآید.