تاریخ: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۵۰
بازدید: ۲۰۱
کد خبر: ۸۳۶۹۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

راهکار دولت برای ارائه سهام شرکت‌های بزرگ

می متالز - رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در جمع خبرنگاران اعلام کرد:پیشنهاد قانون بودجه این است که دولت سهام خود در شرکت‌های بزرگ را به روش صندوق‌های قابل معامله بورسی به مردم واگذار کند.
راهکار دولت برای ارائه سهام شرکت‌های بزرگ

به گزارش می متالز، شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز در حاشیه نشست خبری وزیر امور اقتصادی و دارایی در جمع خبرنگاران اعلام کرد:‌ عرضه‌های اولیه در بورس و فرابورس ادامه پیدا می‌کند. همچنین ابزارهای مالی مانند فروش تعهدی و سایر ابزارها مانند صکوک اجاره، صکوک منفعت و نیز ابزار اجاره سهام راه‌اندازی شده و بنابر این هم ابزارهای مالی کلاسیک و هم ابزارهای مالی منطبق با عقود اسلامی اجرا شده است.

وی گفت: همچنین ابزار اختیار خرید و اختیار فروش در بازار سرمایه راه‌اندازی شده، بنابراین از نظر استفاده از ابزارهای مالی جدید و همچنین از نظر نهادهای مالی در بازار سرمایه نیز کامل هستیم. الان طراحی بازار سرمایه کامل شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: هدف ما در سال آینده پایدار کردن نقدینگی است که در بورس جذب می‌شود و همچنین فرهنگ سهامداری و فرهنگسازی برای مردم است که برای حضور در بازار سرمایه ممکن است سود قیمت سهام کم شود، اما سود مجمع شرکت‌ها برای سهامداران نیز باید مدنظر قرار گیرند، لذا سرمایه‌ گذاران باید افقی برای حضور در بازار سرمایه ترسیم کنند و پول‌هایی که نیاز فوری ندارند، را وارد بازار سرمایه کنند.

محمدی این را هم گفت: برای تشویق به حضور بازار سرمایه باید مشوق‌های مالیاتی و کاهش کارمزد نقل وانتقال سهام در دستور قرار گیرد و البته در یک نوبت کارمزد نقل و انتقال سهام انجام شد و ما اکنون روی ماندگاری سرمایه‌ گذاری در بورس فکر می‌کنیم تا سرمایه گذاران مدت زیادی در بورس بمانند.

وی همچنین در مورد نحوه واگذاری سهام دولت در شرکت‌های بزرگ گفت: پیشنهاد در لایحه بودجه این است که دولت سهام خود در شرکت‌های بزرگ را به روش صندوق‌های قابل معامله بورسی موسوم به (ETF) واگذار کند و تا سقف معینی برای مردمی که واحدهای این صندوق‌ها را خریداری می‌کنند تا ۳۰ درصد تخفیف در نظر بگیرد که این تخفیف نوسان‌های شاخص بورس که اتفاق می‌افتد، پوشش دهد و چون واحدهای صندوق قابل معامله بورسی دارای تخفیف است، بنابراین سود آوری آن حفظ می‌شود و با این کار می‌خواهیم اقتصاد را مردمی کرده و بازار سرمایه از عمق بیشتری برخوردار شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین گفت: به شرکت‌های بورسی گفته‌ایم که سهام شناور آزاد آنها بیشتر شود و آنها تعهد دادند که سهام شناور و آزاد افزایش پیدا می‌کند، در حال حاضر ارزهای اولیه سهام شرکت‌ها که در بورس انجام می‌شود به خاطر تقاضای زیاد مردم به هر نفر ۴۰ هزار تومان سهام می‌رسد و ما سعی می‌کنیم مردم خاطره خوبی از ارزهای اولیه داشته باشند.

محمدی خاطرنشان کرد: حضور در بورس همواره مساوی با رشد قیمت نیست. در یک جایی رشد کم و در یک جایی رشد زیاد می‌شود، خرید ارزهای اولیه معمولا از سود بانکی هم بیشتر است.

روزی ۴ تا ۵ هزار تومان در بورس معامله می‌شود

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که امسال چقدر نقدینگی جدید از طریق بورس جذب شد، گفت: بحث نقدینگی سیال است و عدد دقیقی نمی‌توانیم بگوییم.یک روز حجم بازار کم و یک روز زیاد می‌شود. مثلا در ابتدای سال متوسط هر روز ۵ تا ۶ هزار میلیارد معامله می‌شود. در اواسط سال میانگین ۳ تا ۴ هزار میانگین حجم معاملات است و در مجموع روزانه بین ۴ تا ۵ هزار میلیارد معامله در بورس انجام می‌گیرد. البته در بورس انرژی و بورس کالا هم نقدینگی جابجا می‌شود و در مجموع بازار روند خوبی دارد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد اینکه آینده بازار سرمایه را چگونه می‌بینید گفت:‌ نهاد ناظر نمی‌تواند روند بازار را پیش‌بینی کند، اما بازدهی سرمایه در بازار بورس بیشتر از بازارهای رقیب بوده است.

محمدی در مورد تعداد شرکت‌های بورسی گفت:‌ در حال حاضر ۶۲۰ شرکت بورسی در کشور وجود دارد.

عناوین برگزیده