به گزارش می متالز، در سومین روز از ایامالله دهه مبارک فجر، با حضور محمد جواد اشرفی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، سیروس کریمی رئیس پایش حفاظت محیط زیست، علی محمدی مدیرعامل فولاد خوزستان و جمعی از مسوولان شرکت، چهار طرح زیست محیطی به بهرهبرداری رسید و یک طرح نیز کلنگزنی شد.
با حضور محمد جواد اشرفی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، سیروس کریمی رئیس پایش حفاظت محیط زیست، علی محمدی مدیرعامل فولاد خوزستان و جمعی از مسوولان شرکت، چهار طرح زیست محیطی به بهره برداری رسید و یک طرح نیز کلنگزنی شد.
اولین طرح نصب کنترل غبار سیستم فروش گندله به روش مه خشک بود، که آثاری همچون کاهش شدید تولید و انتشار غبار در ناحیه فروش گندلهسازی، کاهش مصرف آب و برق و عدم نیاز به مواد شیمیایی را به دنبال دارد. در ادامه پروژه نصب و راه اندازی دیزل ژنراتورهای فولادسازی به بهرهبرداری رسید. این طرح با هدف ایجاد سیستم مطمئن، پایدار و یکپارچه MVA برق اضطراری بخش فولاد سازی، کاهش تاثیر افت فشار گاز در زمستان، تقویت و نوسازی سیستم برق اضطراری بخش فولاد سازی اجرا شد.
در ادامه بهره برداری از طرحها نوبت به افتتاح سیستم تفکیک ضایعات آهنی و غیرآهنی رسید. با اجرایی شدن این طرح ظرفیت مهار غبار ۴۰ هزار تن مکعب افزایش پیدا میکند. از دیگر پیامدهای مثبت این طرح جلوگیری از انتشار خاک و غبار ناشی از عملیات تفکیک است.
همچنین پروژه راه اندازی جمعآوری دود کوره چهار با هدف کاهش شاخص آلودگی محیطی، جداسازی سیستم مکش کوره ۳ و ۴ و افزایش سطح رضایتمندی ذینفعان داخلی و خارجی سازمان بود، که به بهرهبرداری رسید.
در پایان نیز کلنگ زنی پروژه مهندسی، خرید، نصب و راه اندازی تصفیه خانه شیمیایی پساب صنعتی انجام شد. از مهم ترین اهداف اجرای این پروژه میتوان به تصفیه آب صنعتی به میزان ۷۵۰ مترمکعب در ساعت، پمپاژ آب نرم یا صنعتی و تصفیه مجدد و تهیه محصول آب RO با ظرفیت ۷۵۰ متر معکب اشاره کرد.
پیش از افتتاح این طرحها، علی محمدی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن دهه مبارک فجر از اجرای پنج برابری تعهد شرکت در احداث فضای سبز شرکت فولاد خوزستان سخن گفت و اظهار داشت: مساحت شرکت فولاد خوزستان در مجموع ۴۰۰ هکتار است و طبق استاندارد باید ۲۵ درصد فضای سبز ایجاد کند؛ فولاد خوزستان با احتساب فضای سبز داخل و اطراف شرکت بیش از ۵۰۰ هکتار فضای سبز ایجاد کرده است. علاوه بر این آمادگی داریم با همکاری دستگاههای اجرایی کمربند سبز شرکت فولاد خوزستان را تکمیل کنیم.
وی افزود: همچنین برنامه قرار است با حضور کارکنان و خانوادههای فولاد خوزستان در روز ۱۵ اسفند ماه و به مناسبت روز درختکاری اجرا شود و در این حرکت، در زمینی به مساحت ۲۵ هکتار در منطقه ۳۰۰ دستگاه نهال کاری شود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان از الزام پیوست زیست محیطی طرحهای اجرایی شرکت فولاد خوزستان گفت و یادآور شد: از تمام واحدها خواسته شد، هر طرحی که در مرحله پیشنهاد و مطالعه قرار دارد، باید پیوست زیست محیطی داشته باشد؛ از طرفی طرحهای اجرا شده، با نگاه حفاظت از محیط زیست اصلاح میشوند.
محمدی گریزی هم به افتخارات شرکت زد و گفت: فولاد خوزستان بزرگترین صادرکننده شمش و دومین تولیدکننده فولاد کشور است. افتخار این را داشتیم که در میان شرکتهای فولادی، عنوان صادرکننده نمونه را از آن خود کنیم. در حوزه مسوولیتهای اجتماعی موفق شدیم جایزه ملی CSR را کسب کنیم.
وی عنوان کرد: از اهداف بزرگ فولاد خوزستان در کنار توسعه و افزایش کیفیت تولید، بهبود مستمر وضعیت زیستمحیطی شرکت است، در همین راستا تدوین برنامه زیست محیطی در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان اشاره کرد: اعتقاد ما بر این است که هرگونه هزینهای در زمینه زیست محیطی صورت میگیرد، در واقع بازگشت سرمایه برای مجموعه، شهر و استان است.
محمدی از کاهش ۶۰ درصدی آلودگی محیط زیست از سوی فولاد خوزستان خبر داد و افزود: از سال ۸۷ تا ۹۷ رشد تولید شمش از دو میلیون و ۳۵۰ تن به سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده است، در حالی که در شرایط افزایش تولید انتظار میرفت آلایندگی افزایش یابد اما با اجرای طرحهای زیستمحیطی، کاهش ۶۰ درصدی آلودگی اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: طرحهای اجرایی در زمینه محیط زیست به عدد ۹۵ میرسد. این طرحها با هزینهی بالغ بر ۱۷۳ میلیارد تومان اجرایی شد.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان یادآور شد: البته کار به همین جا ختم نمیشود و سرمایه گذاری طرحهای در دست اجرا با هدف کاهش انتشار غبار و آلودگی، ۲۸۰ میلیارد تومان است.
در ادامه محمد جواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان از رشد چشم گیر فضای سبز در فولاد خوزستان گفت و اظهار داشت: این حجم از فضای سبز در فولاد خوزستان نشان از توجه ویژه مدیران شرکت به حفظ و توسعه فضای سبز دارد. لذا این حجم از توسعه فضای سبز و توجه به اطراف شرکت، مطمئنا فضای اجتماعی را معطوف به خود میکند. باید شرایط فراهم شود تا فعالیتهای که شرکت فولاد خوزستان در راستای مسوولیتهای اجتماعی و توسعه فضای سبز انجام داده است در جامعه نمود پیدا کند و بار روانی منفی موجود برداشته شود.
وی افزود: بدون شک سرمایه گذاری در مسائل زیستمحیطی، هزینه نیست، بلکه یک کار اقتصادی است که در میان مدت، نتایج مثبتی را به همراه خواهد داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از شناسایی و رفع نقاط آلاینده محیطی در فولاد خوزستان گفت و عنوان کرد: فنآوری فولاد خوزستان به نوعی مربوط به گذشته است؛ باید به سمتی حرکت کرد تا پروژههایی اجرا شوند که به حفظ محیط زیست و کاهش آلایندگی یاری برسانند.
اشرفی یادآور شد: هزینه ۱۷۰ میلیارد تومانی اجرای ۹۵ پروژه به همراه ۲۸۰ میلیارد تومان طرحهای در دست اجرا، نوید بهبود شرایط و کاهش آلودگی محیط زیست را به همراه دارد.
وی احداث پل ششم را گرهگشای مشکلات حمل و نقل خودروهای سنگین دانست و افزود: با احداث این پل، از تردد خودروهای سنگین در سطح شهر که عمدتا بارهای صنعتی به همراه دارند، جلوگیری شد. علاوه بر این به کاهش مشکلات ترافیکی که در نهایت کاهش آلایندگی محیط زیست را به دنبال دارد، کمک میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان تاکید کرد: ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته مدیران فولاد خوزستان، از آنها انتظار میرود به توسعه شبکههای درون شهری و ایجاد جادههای کمربندی توجه بیشتری داشته باشند.
گفتنی است، در این مراسم با حضور محمد جواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، علی محمدی مدیرعامل فولاد خوزستان و سایر مسئولان، از کتاب طرح جامع محیط زیست و پسماند شرکت فولاد خوزستان رونمایی شد.