به گزارش می متالز، اکبر ترکان افزود: درحالحاضر در کشور به دلیل دارا بودن نفت و گاز و انرژی ارزان تولید فلزاتی که انرژیبر هستند بهینه است. وی تصریح کرد: هزینه تولید هر کیلوواتساعت در ایران ۷۰ تومان است درحالیکه قیمت جهانی برق در دنیا ۱۱ و نیم تا ۱۲ سنت است و اگر هر سنت را ۱۲۰ تومان در نظر بگیریم قیمت هر کیلو وات ساعت برق حدود ۱۸۰۰ تومان میشود، بنابراین با این تفاوت فاحش قیمت انرژی بهترین گزینه استفاده آن در تولید صنعتی است.
وی افزود: حتی اگر برای تولید آلومینیوم در ایران نیاز به واردات آلومینا و آند نیز باشد باز قیمت تمامشده این فلز نسبت به استانداردهای دنیا بهینه است و با صادرات آلومینیوم میتوانیم درآمد کسب کنیم.
وی همچنین درخصوص راهاندازی کامل فاز نخست آلومینیوم جنوب گفت: ایجاد آلومینیوم جنوب یکی از اقدامات خوبی بود که در راستای توسعه صنعتی و استفاده بهینه از انرژی ارزان در فضایی مطلوب شکل گرفت. رئیس هیاتمدیره آلومینیوم جنوب تاکید کرد: این واحد بزرگ صنعتی کار خود را در ابتدا با دو دیگ و سپس ۱۰دیگ آغاز کرده و در ادامه ۴۰ تا ۸۶ دیگ در سالن شماره یک فعالیت خواهند کرد.
وی ادامه داد: در مجموع آلومینیوم جنوب ۲۵۸ دیگ دارد که در سه فاز راهاندازی میشود که در فاز نخست ۸۶ دیگ به تدریج مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت. وی درخصوص تامین برق آلومینیوم جنوب گفت: برای راهاندازی فاز نخست نیاز به ۵۲۰ مگاوات برق داریم که برای تامین آن از خطوط انتقال هزار مگاواتی عسلویه به لامرد اقدامات لازم انجام شده و از این خط ۲۰۰مگاوات برق موردنیاز سالکو تامین شده و ۳۲۰ مگاوات نیز از طریق برق عسلویه به فسا قرار است تامین شود که امیدواریم تا تیرماه این اتفاق بیفتد. ترکان افزود: درحالحاضر از ۲۵۸ دیگ یا سلول؛ ۸۶ دیگ تا پایان سال وارد مدار تولید میشود که برای این میزان هیچ مشکلی در تامین برق نیست و اگر تا پایان تیر ماه ۳۲۰ مگاوات برق به ما برسد، بقیه دیگها نیز وارد مدار تولید میشوند. به گفته ترکان آلومینیومجنوب با سرمایهگذاری ۲/ ۱ میلیارد دلاری و اشتغالزایی هزار و ۶۵۰ نفر بهطور مستقیم در مدار تولید قرار خواهد گرفت. این واحد صنعتی در صورت راهاندازی، بهتنهایی ۴۰ درصد آلومینیوم کشور را تولید خواهد کرد و به تولید بیش از یک میلیون تن شمش آلومینیوم در طرحهای توسعهای خود خواهد رسید.
رئیس هیاتمدیره آلومینیوم جنوب همچنین عامل تاخیر در افتتاح آلومینیوم جنوب را با تاخیر چینیها در بازگشایی اعتبار اسنادی و تحریمها مرتبط دانست و گفت: تحریمها و مشکلات تامین اعتبارات بانکی از جمله مواردی بود که عامل تاخیر در بهرهبرداری این واحد صنعتی شد اما با تلاشهای مجموعه مدیریت و کلیه پرسنل این واحد مشکلات رفع و شاهد فعالیت این کارخانه هستیم.