به گزارش می متالز، حسین مدرسخیابانی پنجشنبه شب در همایش تجلیل از ۳۱ صادرکننده نمونه استان یزد افزود: بر اساس برآوردهای سازمان توسعه جهانی تجارت، این ۱۵ کشور یکهزار و ۲۰۰ میلیارد دلار کالا از دنیا خریداری می کنند که سال گذشته ایران ۲۴ میلیارد دلار به این کشورها و در ۹ ماهه امسال هم ۱۹ میلیارد دلار محصولات خود را به آنها صادر کرد.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه اوراسیا متشکل از کشورهای روسیه، بلاروس، قرقیزستان، ارمنستان و قزاقستان است و سهم صادرات ایران به اوراسیا از ۵۵ درصد به ۵۹ درصد افزایش یافت.
مدرس خیابانی افزود: امروز ۷۰ درصد ارز صادرات غیرنفتی به کشور برگشته و اکنون بخش عمده درآمدهای ارزی کشور از طریق صادرات غیرنفتی تامین می شود و صادرات نه تنها مسیر رونق تولید است بلکه مسیر به حرکت درآوردن چرخ تولید نیز محسوب می شود.
وی تصریح کرد: امروز توان خرید داخلی کاهش یافته است و آنچه می تواند واحدهای تولیدی را از این شرایط نجات دهد، صادرات است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن، تجارت در امور بازرگانی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اکسپو در امارات از واحدهای تولیدی یزد خواست به عنوان قطب صادرات مواد معدنی، با حضور در این نمایشگاه نقش قابل توجهی در آن داشته باشند.
قائم مقام وزارت صنعت در امور بازرگانی عصر پنجشنبه در نشستی با فعالان اقتصادی حوزه کاشی و سرامیک استان یزد گفته بود که با وجود تحریم ها خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده و پیش بینی راهکارهای لازم از سوی کارشناسان و مسوولان امر تراز تجاری ایران مثبت است.
مدرس خیابانی در این ارتباط افزود: صادر کنندگان به علت درآمدهای نفتی در سالهای قبل دیده نمی شدند اما امروز با تلاش آنها درآمد کشور متکی به صادرات غیرنفتی است.
وی تصریح کرد: نگاه مسوولان کشور هم در تجارت خارجی بر امور صادرات کالای غیرنفتی متکی است و در این شرایط حساس و سخت از طریق صادرات غیرنفتی منابع ارزی کشور تامین می شود.
وی همچنین عصر امروز از سه واحد تولیدی شامل صنایع لاستیک ، کاشی عقیق و یک کارگاه شیرینی پزی سنتی در یزد بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات این واحدها قرار گرفت.
وی در حاشیه بازدید از صنایع لاستیک یزد گفت: ایران با توجه به تحریم های ظالمانه آمریکا و شرایط اقتصادی فعلی، در مورد تولید موفق به معجزه شد و رشد تولید در کشور هم قابل توجه است.
استان یزد با فعالیت افزون بر ۷۶ واحد تولید کاشی و سرامیک در این صنعت، پیشتاز است، میزان تولید کشور ۵۵۰ میلیون مترمربع است که بیش از نیمی از آن در استان تولید و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی می شود.
وی همچنین در کارگروه تنظیم بازار استان با اشاره به آرامش نسبی در بازار ایران گفته بود: با توجه به شرایط کنونی کشور، سیاست تنظیم بازار و فراوانی محصول مقدم بر قیمت کالاست.
مدرس خیابانی افزود: معتقدیم فراوانی کالا موجب آرامش بازار می شود و در حال حاضر میزان ذخایر کالاهای راهبردی و اساسی ۲ برابر میزان نیاز جمعیت ۸۳ میلیون نفری کشور است.
وی تصریح کرد: هدف دشمنان نظام و انقلاب اسلامی از تحریم های ظالمانه افزایش بیکاری جوانان و ایجاد شرایط سخت معیشتی برای مردم بود و در همین شرایط تحریم طی ۹ ماهه امسال ۳۲ میلیارد دلار کالا از ایران صادر شد که به لحاظ وزن ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش دارد.
وی همچنین گفت: از نظر ریالی میزان صادرات کالا نسبت به مدت مشابه پارسال ارزش قابل توجهی دارد و از رشد نسبتا خوبی هم برخوردار است.
قائم مقام وزارت صمت در امور بازرگانی امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد هم گفته بود : با وجود برخی مشکلات اقتصادی و تحریمهای ظالمانه آمریکا در سال جاری ۳۲ میلیارد دلار کالا از کشور صادر شده است و در زمینه تولید کالا شاهد هفت تا ۱۳ درصد رشد هستیم.
مدرس خیابانی با اشاره به کالاهای اساسی مورد نیاز شهروندان اظهارداشت: خوشبختانه هم اکنون ۲ برابر نیاز کشور کالا در انبارها موجود است و از این نظر هیچ مشکلی در بازار وجود ندارد و تولید کنندگان و صاحبان صنایع و حرف در ایران موفق شده اند، تحریم ها را به فرصت تبدیل کنند و از آن بهره ببریم.