تاریخ: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۱۵
بازدید: ۱۶۳
کد خبر: ۸۴۴۱۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
وزیر امور اقتصادی و دارایی:

مولدسازی دارایی‌های دولت صرفا برای درآمدزایی نیست

می متالز - وزیر اقتصاد با بیان اینکه مولدسازی دارایی‌های دولت صرفا برای درآمدزایی نیست، گفت: در مورد دارایی‌های دولت شناسنامه داشتیم اما سند نداشتیم؛ یکی از فواید مولدسازی این بود که دارایی‌ها را احصا کنیم.
مولدسازی دارایی‌های دولت صرفا برای درآمدزایی نیست

به گزارش می متالز، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی دیشب در سومین نشست هم‌اندیشی صاحبنظران جوان اقتصادی با موضوع مولدسازی دارایی‌های دولت اظهار داشت: بعضی از دوستان به شرایط مالی دولت اشاره کردند و این تلقی ایجاد شده که شرایط مالی دولت موجب رفتن به سمت مولدسازی دارایی های دولت شده است در حالیکه این گونه نیست و این موضوع، جدید نیست. سال ۹۴ در بخش اقتصاد مقاومتی که کار می‌کردم رهبری از وضعیت انتقاد کردند و ما نیز موضوع مولدسازی را در دستور کار قرار دادیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه مولدسازی دارایی‌های دولت صرفا برای درآمدزایی نیست، افزود: در مورد دارایی‌های دولت شناسنامه داشتیم سند نداشتیم؛ یکی از فواید مولدسازی این بود که دارایی ها را احصا کنیم.

دژپسند گفت: می گویند در این شرایط اول رشد ایجاد کنیم و بعد با مالیات بر رشد تامین مالی دولت صورت گیرد اما ابتدا باید دارایی ها را تفکیک کرد. همه دارایی ها منجر به رشد نمی شود.

وی افزود: بحث مولدسازی دارایی های دولت را که مطرح می‌کنیم به معنای این است که در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی گام بر میداریم. نمی توانیم که اتکای دولت به نفت را قطع کنیم بدون اینکه در ساختار درآمد و هزینه های دولت تحول اساسی ایجاد کنیم.

دژپسند با بیان اینکه به مالیات به عنوان یک راه اصلی برای درآمدهای دولت در نظر داریم، گفت: خوشبختانه درآمد مالیاتی را با روش هایی که طراحی کردیم بدون فشار بر مودیان خوش حساب و موجود ددآمد مالیاتی را افزایش دادیم. ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد معوق وصول شد و هم کار فعالان اقتصادی تسهیل شد.

وی با بیان ایکنه لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را به دولت ارسال کرده ایم، اظهار داشت: در این لایحه، کسانی که از طبقات ثروتی و درآمدی بالایی برخوردارند در بخش پایه های جدید مالیاتی در نظر گرفته شده اند.

وی با اشاره به ساماندهی معافیت های مالیاتی، گفت: برخی معافیت ها قبلا در نظر گرفته شده بود که دلیلی ندارد الی الابد ادامه یابد از این رو این موضوع را اصلاح کردیم.

وزیز اقتصاد ادامه داد: همچنین مالیات بر مجموع درآمد را هم پیش بینی کردیم. خوشبختانه پایانه های فروشگاهی هم نهایی شده و مالیات بر ارزش افزوده هم در حال نهایی شدن است. این مسائل به بخش مالیات کشور کمک می کند. قطعا وقتی بر مولدسازی تاکید می کنیم می خواهیم دارایی های مازاد را اهرم برای رشد اقتصادی کنیم. یعنی اگر یک سرمایه گذار بخش خصوصی نیاز دارد از قبل برخی زوایا مورد حمایت دولت قرار گیرد دوبت این دارایی های راکد خود را وسط می گذارد.

وزیر اقتصاد گفت: مولدسازی دارایی ها یک بخش گسترده ای است. اتفاقا در این شرایط که می خواهیم به داشته های خود تکیه کنیم باید وز ددلت شروع کنیم. دستگاه های بدون تعصب باید در این میدان ورد کنند تا هیچ دارایی راکدی با مالکیت دولتی در ایران روی زمین باقی نماند. چرا باید مقاومت صورت گیرد؟ مدیریت به معنای واقعی باید صورت گیرد. سطح این مساله به فروش تقلیل ندهیم.

دژپسند با بیان اینکه البته تامین مالی دولت را نیاز داریم اما هدف اولیه ما نیست، افزود: اگر به جمع بندی رسیدیم که یک بنگاه با مالکیت دولت از قبل پدیده ازدحام در حال اشتباه است، به بخش خصوصی می گوییم که این بنگاه را اداره کند.

وزیر اقتصاد گفت: الان دیگر موضوعیت ندارد روی باقی مانده سهام دولت در شرکت های بورسی تعلل کنیم، این سهام را عرضه می کنیم. در حال حاضر ۳ هزار میلیارد تومان عرضه کرده ایم.

وی با بیان اینکه به ارزش گذاری دارایی ها اشاره کرد و گفت: ارزش گذاری را ما انجام نمی دهیم که مشکل ایجاد شود به کانون رسمی دادگستری ارجاع می دهیم و آنها ارزش گذاری می کنند و پس از ارائه در هیات واگذاری، هیات تصمیم می گیرد.

دژپسند تصریح کرد: تا جایی که بتوانیم سعی می کننیم در بورس عرضه کنیم و ارجاع به کارشناس دادگستری هم حتما باید رقابتی باشد. یک ذره حاضر نیستیم چوب حراج به بیت المال زده شود.

وزیر اقتصاد در مورد تبدیل دارایی به هزینه، گفت: جواب خیر است؛ اما باید ببینیم سرمایه را چه تعریف می کنیم. طبق بودجه هزینه های سرمایه ای نیز باید تفکیک شود مثلاً آموزش به عنوان سرمایه شناخته می شود. اگر دارایی بین نسلی را به دارایی بین نسلی دیگری تبدیل کنیم اشتباه نکرده ایم البته باید با تمام مراقبت ها در نظر گرفته شود.

دژپسند گفت: لایحه مولدسازی و مدیریت دارایی های دولت را هنوز در دستور کار داریم و نفرستاده ایم و می خواهیم با استفاده از نظرات شما لایحه را تکمیل و به دولت ارسال کنیم.

عناوین برگزیده