تاریخ: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۴۰
بازدید: ۲۷۲
کد خبر: ۸۴۶۹۹
سرویس خبر : انرژی
مدیرعامل بهره‌برداری نفت و گاز غرب اعلام کرد

وقت نوسازی صنایع نفتی

می متالز - مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب بر ضرورت توسعه فعالیت‌های پژوهشگاه صنعت نفت در غرب کشور تاکید کرد و گفت: باید با بهره‌گیری از توان علمی نیروهای متخصص، واحدهای فرآیندی و شیمیایی در غرب کشور را توسعه دهیم.
وقت نوسازی صنایع نفتی

به گزارش می متالز،  سعید ناصری‌پور اظهار کرد: مخازن نفتی این شرکت تقریبا به نیمه عمر خود رسیده‌اند، از این رو نیاز است که با استفاده از فناوری‌های روزآمد دنیا، ضریب بازیافت در این مخازن را افزایش دهیم تا بهتر بتوانیم از این نعمت‌های خدادادی استفاده کنیم.

وی بر استفاده از نیروهای متخصص زبده در غرب کشور تاکید کرد و گفت: ‌اکنون همکاری مثبتی از طریق شرکت نفت مناطق مرکزی با پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه‌های رازی و صنعتی کرمانشاه شکل گرفته، از این رو ضروری است با بهره‌گیری از توان علمی نیروهای متخصص، واحدهای فرآیندی و شیمیایی در غرب کشور را توسعه دهیم. وی گفت: طرح ساخت دمولسیفایر برای واحد نمک‌زدایی چشمه‌خوش یکی از طرح‌هایی است که با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت با مقیاس آزمایشگاهی انجام شده است و امیدواریم در آینده این موضوع با هدف آزمون میدانی و صنعتی شدن از سوی طرف‌ها انجام شود. در صورت ساخت دمولسیفایرهای بومی می‌توانیم هزینه‌های جاری شرکت را کاهش دهیم، زیرا ‌اکنون مبالغ بسیار زیادی صرف خرید دمولسیفایر در واحدهای عملیاتی می‌شود که با ساخت و بومی‌سازی آنها از سوی پژوهشگاه، می‌توان از خروج ارز هنگفتی از کشور جلوگیری کرد. مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب به دیگر طرح مشترک با پژوهشگاه صنعت نفت درباره رفع تشکیل واکس در واحد بهره‌برداری سرکان اشاره کرد و افزود: برای رفع این مشکل، پژوهشگاه صنعت نفت پس از بررسی ترمودینامیکی موضوع پیشنهاد توپکرانی به‌صورت مداوم خط لوله انتقال را به این شرکت ارائه کرد و بر همین اساس با استفاده از عملیات توپکرانی مشکل تشکیل واکس در این خط لوله انتقال را کاهش داده‌ایم و امیدواریم با توجه به انتظاری که از پژوهشگاه داریم در آینده نزدیک، طرح ساخت آنتی واکس مناسب برای تزریق در این خط لوله تکمیل شود.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب تاکید کرد: عملیات توپکرانی ریسک‌های متعددی را می‌تواند به دنبال داشته باشد و امکان توقف تولید در واحد بهره‌برداری دور از انتظار نیست، از این رو ضروری است که از آنتی واکس مناسب و مقرون‌به‌صرفه از لحاظ اقتصادی درباره رفع این مشکل استفاده شود تا مشکل احتمالی در پایین‌دست برای انتقال نفت به حداقل کاهش یابد. ناصری‌پور با اشاره به اینکه واحد گازی تنگ‌بیجار نیز از اهمیت خاصی برخوردار است، اظهار کرد: دو طرح با عنوان‌های ساخت پکینگ مناسب مربوط به مکانیکال ‌سیل پمپ‌ها با استفاده از فناوری نانو با پژوهشگاه صنعت نفت در حال انجام است. تعریف این طرح به دلیل وجود میزان هیدروژن سولفوره زیاد در Composition سیال تولیدی از میدان تنگ بیجار است که این میزان H۲S اکنون سبب ایجاد خوردگی شدید در خطوط لوله و مکانیکال سیل پمپ‌ها شده است و همکاران پژوهشگاه صنعت نفت با هدف رفع این مشکل طرح یاد شده را در دستور کار خود قرار داده‌اند، در ضمن پژوهشگاه، قرارداد دیگری با عنوان طرح GAS Wet کردن مخازن گاز میعانی با شرکت نفت مناطق مرکزی را اخیرا به امضا رسانده است. وی ادامه داد: موضوعاتی مانند رفع آلودگی از خاک‌های آلوده با استفاده از روش‌های بیوزیستی، ساخت نمک‌زدا به‌صورت dual frequency در واحدهای نمک‌زدایی و همچنین مطالعات خوردگی در واحدهای بهره‌برداری تنگ بیجار، از مهم‌ترین پروژه‌هایی است که با پژوهشگاه صنعت نفت در حال پیگیری است. مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب به بحث ممیزی انرژی و دریافت گواهینامه ایزو ۵۰۰۱ در شرکت نیز اشاره کرد و گفت: موضوع این ایزو از دو سال پیش با دانشگاه رازی کرمانشاه در رابطه با بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان ستاد نفت و گاز غرب در کرمانشاه آغاز شد و نتایج مثبتی از این طرح نیز به‌دست آمد و چنانچه در سراسر کشور این ایزو به‌صورت عملیاتی اجرا و موضوع انرژی برای همه افراد جامعه فرهنگ‌سازی شود، می‌توانیم در آینده شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در کشور در حوزه انرژی باشیم.

عناوین برگزیده