به گزارش می متالز، محمد حسننژاد با بیان اینکه راهاندازی سامانه فروش و واگذاری اموال مازاد بانکها موجب شفافیت داراییهای دولت و ارزش افزوده میشود، گفت: به طور مثال بانک سپه دارای زمین خوبی به ارزش 4 میلیارد تومان است و آن را در سامانه بارگذاری میکند و از سوی دیگر بانک مسکن به دنبال خریداری زمینی برای ساخت شهرک میگردد بنابراین از طریق این سامانه بانکها به یکدیگر متصل شده و ارزش افزوده بالایی ایجاد میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به راهاندازی سامانه ثبت اموال و دارایی بانکها توسط دولت اظهار داشت: دولت به دنبال آن است که از طریق این سامانه، داراییهای مازاد خود را شناسایی و سیاست مولدسازی اموال را اجرایی کند.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس با تاکید براینکه فروش داراییهای مازاد بانکهای دولتی به دلیل درج در حساب و کتاب دولت در بودجه سالانه لحاظ میشود، بیان داشت: اموال مازاد برای خود تعریفی دارد، وجود اموال غیرمنقول بالاتر از حد درصدی خاص در صورتهای مالی یک بانک را مازاد تعریف میکنند و همچنین بانکها میتوانند، ملک یا دارایی خود را که به آن نیاز ندارند را هم بفروش برسانند.
وی ادامه داد: نمیتوان بانکها را ملزم کرد تا اموالی را خریداری نکنند زیرا گاهی برحسب ضرورت و اجبارا مالی را در اختیار میگیرند، زمانی که دریافت کننده وام اقساط خود را پرداخت نکند، طبق قانون آن بانک ملکی را که به عنوان تضمین قرار داده شده به تملک خود درمیآورد.
حسننژاد با تاکید براینکه چابکتر شدن هرچه بیشتر بانکها به نفع خود آنهاست، گفت: بانک، موسسه خرید و فروش وجوه و پول است و پول را از مردم در قالب سپرده با نرخ مشخص خریداری کرده و آن را به متقاضی با نرخ تسهیلات مشخص میفروشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: زمانی که بانکها در ازای دریافت پول، ساختمانی را خریداری میکنند یا بجای پس گرفتن تسهیلات خود مجبور به ضبط یک کارخانه یا ملکی میشوند عملا قدرت وام دهی آنها کاهش مییابد زیرا به دلیل درنیاوردن پول، سود بانکها کم میشود. همچنین در این شرایط اشخاص برای دریافت سپرده خود دچار مشکل میشوند.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس تاکید کرد: بانکها دارای اوراق بهادار و خزانه اسلامی هستند اما در صورت فروش آنها نمیتوانند، آنلاین پول طلبکار و مراجع خود را بپردازند و اینگونه است که بانک یا موسسهای ورشکست میشود.