به گزارش می متالز، علیرضا استکی مدیر اجرای پروژههای انرژی و سیالات فولاد مبارکه با اشاره به اقدامات فولاد مبارکه در راستای تعهد به مسئولیت های اجتماعی گفت: فولاد مبارکه با هدف پیشگیری از ورود پسابهای شهری به زایندهرود و محیطزیست و همچنین با رویکرد استفاده از پساب تصفیهشده در چرخه تولید خود بهعنوان منبعی پایدار، با همکاری سازمان آب و فاضلاب استان اصفهان، پروژۀ ایجاد شبکه جمعآوری پسابهای شهری 9 شهر از شهرستانهای مبارکه و لنجان را در دستور کار خود قرار داده است.
استکی در ادامه گفت: بر این اساس استحصال پسابهای شهری در تصفیهخانۀ PU21 تعریف شد که در حال حاضر با پیشرفت ۹۵ درصدی در مرحله راهاندازی کامل است.
وی افزود: با توجه به مشکلات خشکسالی و کمآبی رودخانۀ زایندهرود، انجام مطالعات مربوط به تعیین منابع پایدار آب و حل مشکل آب فولاد مبارکه به لحاظ کمی و کیفی قراردادی میان فولاد مبارکه و شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با موضوع خرید پسابهای شهرستانهای مبارکه و لنجان منعقد شد.
استکی درباره عملکرد این پروژه تصریح کرد: تصفیه اولیه پسابهای جمعآوریشده در چهار تصفیهخانه شهرهای زرینشهر، مبارکه، صفائیه و ورنامخواست انجام میشود.
مدیر اجرای پروژههای انرژی و سیالات فولاد مبارکه در ادامه افزود: پسابهای تصفیه شده در ادامه به تصفیهخانه آب فولاد مبارکه (PU13) هدایت، و پس از آن با خط ۶۰۰ میلیمتر به تصفیهخانه استحصال پسابهای شهری منتقل میشود.
استکی گفت: فاز اول این پروژه شامل احداث مخزن ۳۰۰۰ مترمکعبی و خط انتقال ۶۰۰ میلیمتر در واحد PU13 در اردیبهشت سال ۹۷ به بهرهبرداری رسیده است.
وی با تأکید بر این که تصفیهخانه احداث شده در این پروژه از بهروزترین تکنولوژیهای روز دنیا بهرهمند است، گفت: برخی از تجهیزات این سیستم عبارتاند از: آشغالگیر، سیستم تزریق مواد، منعقدسازی، سیستم DAF، فیلترهای خودشوینده، گندزدایی با اشعه UV.
استکی با بیان این موضوع که جهت کاهش دورریز پساب و همچنین افزایش راندمان و عمر ممبرانهای سیستم RO از سیستم UF مستغرق برای اولین بار در خاورمیانه در این تصفیهخانه استفاده شده است، افزود: در حال حاضر کلیۀ تجهیزات مربوط به این سیستم وارد سایت فولاد مبارکه شده و عملیات احداث سولۀ شیمیایی مربوط به این سیستم به اتمام رسیده و عملیات نصب آن در حال انجام است.
وی گفت: با توجه به استراتژیک بودن این تجهیزات، مقدمات لازم جهت عقد قرارداد با شرکتهای دانشبنیان داخلی انجام شده تا امکان بومیسازی و ساخت آنها در داخل کشور مهیا گردد.
استکی درخصوص مشخصات فنی این پروژه گفت: این طرح در مساحتی حدود ۲۰ هزار مترمربع و با هزینهای بالغبر ۶۵۰ میلیارد ریال و ۱۰ میلیون یورو با ظرفیت ۱۵۰۰ مترمکعب بر ساعت و با قابلیت افزایش ظرفیت تا ۳ هزار مترمکعب بر ساعت احداث شده است، ضمن اینکه در ساخت این تصفیهخانه از حداکثر توان شرکتهای داخلی در تأمین تجهیزات ازجمله کابل، تابلو برق، جرثقیل، مخازن ذخیره مواد شیمیایی و … استفاده شده است.
وی افزود: در حال حاضر تمامی مراحل پیشراهاندازی این پروژه طی شده و پیشبینی میشود تا اواخر سال جاری بهطور کامل راهاندازی شود.
مدیر اجرای پروژههای انرژی و سیالات فولاد مبارکه در پایان از زحمات و همکاری همکاران معاونت اجرای پروژهها، مدیریت ارشد خدمات فنی و پشتیبانی، مدیریت و کارکنان ناحیۀ انرژی و سیالات، شرکت مهندسی فولاد و شرکت آبسان زلال خاورمیانه بهعنوان پیمانکار مجری طرح تقدیر و تشکر کرد.