به گزارش می متالز، اما با اعلام گزارش رشد اقتصادی، کارشناسان در تحلیل آن، نظرات متفاوتی مطرح کردند که در مواردی با تردید نسبت به آمار اعلامی همراه بوده و گفته میشد با وجود اینکه حتی نهادهای بینالمللی رشد اقتصادی ایران را منفی پیشبینی کرده بودند، روال به نحوی دیگر پیش رفته است. ابهام دوم نیز زمانی بهوجود آمد که رئیس کل بانکمرکزی آمار ۶ ماهه را اعلام کرد و مرکز آمار کشور آمار ۹ ماهه و این آمارها با یکدیگر همخوانی نداشت.
حسینزاده برای برطرف کردن ابهام اول با اشاره به اینکه مرکز آمار ایران منطبق با وظایف قانونی، تولید محاسبات ملی را با سابقه زیادی در دستور کار خود دارد، توضیح داد: مرکز آمار ایران از دامنه گستردهای از آمارها برای محاسبات ملی و بالاترین استانداردهای بینالمللی و تمام منابع آماری موجود در کشور از جمله آمارهای حاصل از اجرای طرحهای آمارگیری و همچنین آمارهای مبتنی بر رویکردهای ثبتی که از دستگاهها تجمیع میشود، برای تولید آمار استفاده میکند. علاوه بر این وی تاکید کرد: در سالجاری بهدلیل افزایش بارندگی، بخش کشاورزی در فصل بهار و تابستان رشد مثبت نسبتا بالایی داشت و در پاییز با توجه به خسارتهای ناشی از سیل، حوزه کشاورزی رشد منفی را تجربه کرد ولی در مجموع در ٩ ماه نخست سال ١٣٩٨، گروه کشاورزی رشدی معادل ۲/ ۳ درصد داشته است.
از سال گذشته طبق مصوبه شورایعالی آمار، بانکمرکزی از انتشار رسمی آمار تورم و رشد اقتصادی منع شده و مرکز آمار تنها مرجع اعلام شد. این در حالی بود که گرچه بانکمرکزی اعلام رسمی و مفصلی در مورد رشد اقتصادی نداشت ولی در ماههای اخیر رئیس کل بانکمرکزی اشارهای به وضعیت رشد اقتصادی در نیمه اول امسال داشت و آمارهای اعلام شده توسط همتی با آمار اعلام شده توسط مرکز آمار مغایرت داشت. در مورد این مغایرت نیز حسینزاده مبنای محاسبات مرکز آمار و بانکمرکزی را یادآور شد؛ اطلاعات زیادی در مورد محاسبات بانکمرکزی در دسترس نیست ولی مرکز آمار ایران از منابع آماری بسیار زیادی از جمله حسابهای منطقهای و ملی استفاده میکند و این نکته دارای اهمیت زیادی است و مرکز آمار تنها نهادی در کشور است که در راستای اهداف آماری تاسیس شده و رسالت آن تولید و انتشار آمار است.