به گزارش می متالز، در ماه ژانویه سال جاری، کاهش قیمت بوکسیت و سایر قلیاییها موجب افت قیمت آلومینا در بازار شد. این رخداد بههمراه افزایش قیمت آلومینا در بازار چین، میبایست ضرر و زیان تولیدکنندگان را کاهش دهد و موجب ترغیب آنها به تولید شود اما متأسفانه تمامی عوامل ذکرشده باعث تولید آلومینای بیشتر توسط شرکتهای چینی نشد. حتی واحدهای تولیدی که در گذشته بخشی از تولید خود را متوقف کرده بودند نیز، به تولید خود نیفزودند که مهمترین علت آن کمبود بوکسیت و قوانین سخت زیستمحیطی بوده است. حتی تولیدکنندگان بزرگی همچون جیاکو (Jiaokou) و زینفا (Xinfa) تصمیم به از سرگیری تولید ندارند.
با توجه به شیوع بیماری کرونا در چین، حملونقل نیز طی ماه گذشته در بخش شمالی چین کاهش داشته است و لذا حملونقل مواد اولیه در مناطقی نظیر هنان، دشوار شده است. درواقع میتوان گفت ویروس کرونا حملونقل بوکسیت را تقریباً غیرممکن ساخته است که همین مسأله باعث عدم امکان دسترسی شرکتها به مواد اولیه شده است.
با شروع ماه فوریه، تولید آلومینای متالورژیکی چین به 64.41 میلیون تن کاهش یافت. درواقع شیوع بیماری کرونا 1.8 میلیون تن از ظرفیت تولید را کاسته است. پیشبینی میشود که در ماه فوریه، ظرفیت تولید آلومینای متالورژیکی به 5.12 میلیون تن یعنی تولید روزانه 176 هزار تن کاهش یابد.
همچنین بهگزارش بورس فلزات شانگهای (SMM)، تولید آلومینیوم اولیه چین در ماه ژانویه به 3.07 میلیون تن افزایش یافت که 3.5 درصد رشد سالانه را نشان میدهد.
در پایان ماه ژانویه، ظرفیت فعال تولید آلومینیوم چین 36.52 میلیون تن گزارش شد. نرخ فعال تولید آلومینیوم اولیه چین در پایان ماه ژانویه 89.5 درصد بوده که 0.8 درصد بیش از نرخ گزارششده در پایان دسامبر 2019 میباشد.
افزایش سود تولیدکنندگان آلومینیوم اولیه در چین، آنها را به تولید بیشتر ترغیب کرده است. پروژههای به تعویق افتاده در مناطقی نظیر گینگوای (Qinghai) و مغولستان، فعال شدهاند و پروژههایی در یونان (Yunnan) و سیشوان (Sichuan) راهاندازی شده و یا افزایش ظرفیت دادند.
انتظار میرود که تولید آلومینیوم اولیه چین در ماه فوریه به 2.88 میلیون تن کاهش یابد که البته به 28 روزه بودن ماه فوریه نیز باز میگردد. ازنظر تولید روزانه، انتظار میرود که تولید در ماه فوریه 7.34 درصد نسبت به فوریه سال گذشته افزایش داشته باشد.