به گزارش می متالز، ۲۱ بهمن ماه امسال برخی رسانهها به نقل از یک مقام آگاه از آزادسازی واردات خودروهای هیبریدی خبر دادند، خبری که از دیدگاه بخشخصوصی چندان نمیتوانست موثق باشد. هر چند که برخی از مقامات بخش خصوصی ضمن تائید این خبر بر آزادسازی خودروهای دپو شده در گمرک تاکید داشتند اما آیا واقعا واردات خودروهای هیبریدی به کشور امکانپذیر است؟
رئیس سابق خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در پاسخ به این پرسش که واردات خودروهای هیبریدی به کشور چقدر جدی است؟ قطعا با واردات خودروهای هیبریدی کمک بزرگی به آلایندگی شهرهای بزرگ میشود و با واردات خودروهای خارجی و هیبریدی قیمت خودرو در کف بازار ارزان خواهد شد. البته در این شرایط واردات خودرو به کشور باید به نحوی باشد که نیازی به انتقال ارز نداشته باشیم.
رضا امیدوار تجریشی با اشاره به تولید خودروهای مشترک اظهار کرد: خودروسازان باید با شرکای تجاری خود همانند چین و ترکیه وارد مذاکره شوند، خودروهایی تولید کنند که به لحاظ کیفی و اقتصادی به صرفه باشد؛ این در حالی است که در تولید خودروهای مشترک نباید تصمیمها یک شبه رخ دهد. از سوی دیگر برای مدیریت بازار خودرو باید وضعیت خودروهای دپو شده در انبار گمرکات نیز تعیین و تکلیف شود. قطعا با آزادسازی این خودروها قیمت خودرو در بازار فروکش خواهد کرد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است ممنوعیتهای وارداتی در سال ۹۹ افزایش یابد؟ پاسخ داد: واردات کالاهای لوکس صرفا بد نیست اما در شرایط تحریمی بخشی از توجهها باید به سمت واردات کالاهای سرمایهای و واسطهای و بخش دیگر به واردات کالاهای مصرفی ضروری معطوف شود. اینکه دولتمردان تمام واردات کالاهای مصرفی را ممنوع کردند این اقدام صرفا خوب نیست؛ چرا که بسیاری از بنگاهها هستند به دلیل همین ممنوعیتها و تصمیمات خلقالساعه ظرفیت فعالیتشان کاهش یافته است. مدیریت واردات اقدام بدی نیست ما با واردات کالاهای سرمایهای میتوانیم ثروت تولید کنیم و برای کشور ارزآوری داشته باشیم.