به گزارش می متالز، رئیس شورای روابط اقتصادی خارجی ترکیه – ایران (دئیک) با معاون امور بینالملل اتاق ایران دیدار کرد. در این نشست ضمن بررسی موانع موجود برای همکاریهای تجاری بین دو کشور بر لزوم سرمایهگذاری مشترک در راستای تقویت روابط بین ایران و ترکیه تأکید شد.
محمدرضا کرباسی، معاون امور بینالملل اتاق ایران در دیدار با عثمان آکسوی، رئیس جدید شورای روابط اقتصادی خارجی ترکیه – ایران، با اشاره به رابطه دیرینه تجارت میان دو کشور، اقتصاد ایران و ترکیه را مکمل یکدیگر و دارای ظرفیتهای بشمار برای همکاری دانست.
به عقیده کرباسی، ایران و ترکیه در زمینههای انتقال تکنولوژی، تأمین نیاز شرکتهای ترکیه، سرمایهگذاری مشترک و صادرات به کشورهای ثالث و مشارکت در صادرات خدمات فنی و مهندسی میتوانند همکاریهای تجاری خود را گسترش دهند.
او تصریح کرد: علیرغم مشکلات ناشی از تحریمهای اقتصادی، نگاه دولتمردان دو کشور برای توسعه روابط مثبت بوده و بر همین اساس تجارت 30 میلیارد دلاری میان دو کشور هدفگذاری شده است.
فرصتهای جدید همکاری اقتصادی بین دو کشور موضوع دیگری بود که از سوی کرباسی مورد توجه قرار گرفت. به باور او رهایی ایران از اقتصاد تکمحصولی نفت، فصل جدیدی برای توسعه و تنوعبخشی صادرات به شمار میآید و مسئولیت خطیر و اولویت اتاقهای بازرگانی دو کشور باید رفع موانع و زمینهسازی برای توسعه همکاریهای مختلف تجاری و اقتصادی باشد. بنابراین اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه و نهاد متناظر آن در شورای دئیک ترکیه با همکاری یکدیگر میتوانند مشکلات را شناسایی و آنها را حل کنند.
معاون بینالملل اتاق ایران در ادامه معاملات تجاری دو کشور را رابطهای کوتاهمدت بین دو کشور دانست و تصریح کرد: زمانی که این ارتباط به سرمایهگذاری مشترک تبدیل شد، روابط مستحکم و درازمدت شکل خواهد گرفت. طی سالهای گذشته شاهد روند قابلملاحظه حضور سرمایهگذاری شرکتهای ترک در ایران بودیم و در حال حاضر نیز اتاق ایران با اشراف به مسائل آنها با جدیت به دنبال رفع موانع و مشکلات این شرکتهاست.
عثمان آکسوی، عضو هیأت مدیره و رئیس بخش ایران شورای دئیک نیز ضمن ابراز خرسندی در مورد سوابق فعالیتهای بیش از دو دهه خود در ارتباط با کشور ایران، آمادگی خود را برای پیشبرد اهداف توسعه تجارت دو کشور اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه تا چند سال گذشته شناخت کمی از بازار ایران در ترکیه وجود داشت، گفت: سعی کردیم در مراکز مختلف ترکیه ظرفیتهای کار با ایران را بهخوبی معرفی کنیم و علیرغم مشکلاتی که وجود دارد، کماکان برای جذب سرمایهگذاری و توسعه همکاری بین دو کشور تلاش میکنیم.
آکسوی با اشاره به برخی موانع همکاری از جمله مشکلات ثبت سفارش برای واردات مواد اولیه و تجهیزات و یا ارزشگذاریهای پایین در گمرک، این موانع را قابلحل دانست و ادامه داد: مسائل و مشکلات با همکاری اتاقهای بازرگانی دو کشور، ارائه راهحلهای پیشنهادی و پیگیری آنها از سوی مقامات دولتی کشورها قابلحل است.
وی راهکار تجارت تهاتری را یکی از گزینههای مناسب برای حل مشکلات ناشی از جابهجایی ارز عنوان کرد و گفت: لازم است در مورد آن سیاستگذاری مناسبی صورت گیرد.
در ادامه مهرداد سعادت، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه، گزارشی از اقدامات این اتاق در راستای حل مشکلات تجاری، مسائل و موانع موجود برای ادامه همکاریها ارائه داد.