تاریخ: ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۲۰
بازدید: ۳۹۲
کد خبر: ۸۶۷۸۲

دکلی بدون تبلیغات

می متالز - حمیدرضا زاهدی، بدون شلوغ‌بازی و تبلیغات عجیب و غریب، همکاری وزارت نفت و جهاد دانشگاهی به بار نشست و سرانجام ایران به جمع سازندگان دکل حفاری پیوست. ارزش این کار، مانند ارزش ملی شدن صنعت نفت است.
دکلی بدون تبلیغات

به گزارش می متالز، پیش از این، آنهایی که مدعی استقلال صنعت نفت بودند و شعارهای‌شان را در دولت‌های نهم و دهم زیاد شنیدیم، به جای استقلال سهم خود را از بیت‌المال جدا کردند. نه تنها دکلی به مجموعه اضافه نشد، بلکه میلیاردها دلار صرف کرایه یا ساخت دکل در خارج شد و نتیجه‌ای دربر نداشت.

آنها که درباره برکات تحریم شعار می‌دادند در عمل کشور را در باتلاق تحریم رها کردند و به جای آن تنها حسابهای خود را در بانکهای بین‌المللی ارتقا دادند و لبخندی بر لبان دولت کانادا نشاندند که از بابت پولهایی که در بانکهای این کشور دپو شد، ابراز رضایت کند. اما واقعیت آن است که تنها کسی می‌تواند ادعای عمل کند که واقعا کاری را به پیش برده باشد.

دکل ۷۲ فتح از جمله کارهایی است که در سخت‌ترین مقاطع تحریم به دست بر و بچه‌های ایرانی ساخته شده است. کارهایی که در تاریخ می‌ماند و ثبت می‌شود.

بیژن زنگنه در روز دوم سفر خود به خوزستان دکل ۷۲ فتح ساخت جهاد دانشگاهی را رونمایی کرد. این دکل در سایت بازسازی‌ شماره یک شرکت ملی‌حفاری ایران مستقر شده است.
حداکثر عمق قابل حفاری توسط این دکل ۲۰ هزار فوت، ارتفاع دکل از سطح حدود ۱۵۰ فوت و حداکثر بار استاتیکی قابل تحمل توسط دکل یک میلیون پوند است.

این دکل مجهز به یک تاپ‌درایور به قدرت ۵۰۰ تن، میز دوار با سایز ۱۳۷.۵ اینچ و سه دستگاه پمپ گل از نوع رفت و برگشتی هر کدام به قدرت ۱۶۰۰ اسب بخار است.

دکل ۷۲ فتح دومین دکل ساخت جهاد دانشگاهی است که در قالب قرارداد ساخت ۳ دکل میان شرکت ملی‌حفاری ایران و جهاد دانشگاهی ساخته و تحویل داده شده است.

در حال حاضر دانش فنی طراحی و ساخت دکل‌های حفاری سنگین تا ۳۰۰۰ اسب بخار با جدیدترین طراحی سازه‌ دکل حفاری که مطابق با استاندارد API است، توسط جهاد دانشگاهی به داخل کشور منتقل و بومی‌سازی شده است؛ همچنین زیرساخت لازم به ‌منظور ساخت و بازسازی دکل‌های حفاری خشکی با ظرفیت ساخت دو دکل و بازسازی ۲ دکل در سال در استان البرز فراهم شده است که می‌تواند در خدمت صنعت حفاری کشور قرار بگیرد.

برای ساخت هر دکل برای ۳۰۰ نفر به ‌صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر غیر مستقیم اشتغال ایجاد می‌شود و میزان صرفه‌جویی ارزی، ۵۰‌ درصد قیمت خرید خارجی در زمان عقد قرارداد است.

اولین دکل حفاری در منطقه عملیاتی اهواز (میدان منصوری) و انجام تست‌های عملیاتی به‌ منظور آغاز عملیات حفاری در سال ۱۳۹۱ زیر نظر متخصصان یک شرکت خارجی، ساخت، نصب و راه‌اندازی شد و دومین دکل حفاری در کریت‌کمپ اهواز، تست‌های لازم را انجام داده و تحویل شرکت ملی‌حفاری ایران شده است تا بعد از این مراسم، عملیات حفاری به‌صورت کامل از جمله طراحی، ساخت، مونتاژ و راه‌اندازی توسط جهادگران جهاددانشگاهی انجام شود.

پیش‌بینی می‌شود سومین دکل حفاری ساخت جهاد دانشگاهی (دکل ۷۳ فتح) نیز در سال ۱۳۹۹ تحویل داده شود.

اکنون مشخص می‌شود که فاصله عمل آدم‌هایی مانند زنگنه با کسانی که ادعای تعهدشان به آسمان رسیده بود در کجاست. باید چنین روحیاتی را در داخل کشور پرورش داد.

معلوم نیست چرا رسانه‌هایی که زیر سایه جناح‌های محافظه‌کار کشور اداره می‌شوند خبر این کامیابی عظیم را چنان که باید مطرح نکردند.

عناوین برگزیده