تاریخ: ۰۶ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۱:۳۵
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۸۶۹۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

لیست اولویت‌های اتاق ایران و سوریه

می متالز - مجمع موسس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه روز گذشته با حضور معاون امور بین‌الملل اتاق ایران، اعضای هیات‌رئیسه اتاق ایران، نمایندگان وزارت امورخارجه، ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه، سفارت سوریه و رایزن اقتصادی این سفارت برگزار شد.
لیست اولویت‌های اتاق ایران و سوریه

به گزارش می متالز، انتخاب اعضای هیات‌مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه از مهم‌ترین اهداف برگزاری این نشست بود که در پایان پس از انجام رای‌گیری کیوان کاشفی، رستم جنگاوران، مجید مهتدی، هوشنگ پارسا، اسماعیل ابراهیمی، شهلاعموری، محمدرضا مرتضوی، علی احتشامی، علی‌اصغر زبردست، مهدی سعیدالذاکرین و شعبان فروتن به‌عنوان اعضای هیات‌مدیره و مجید ضیایی به‌عنوان بازرس اصلی و محمدمهدی باقری به‌عنوان بازرس علی‌البدل از سوی حاضران انتخاب شدند.به گزارش پایگاه خبری اتاق بازرگانی ایران، کیوان کاشفی عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران در این نشست، با تاکید بر اینکه با توجه به برقراری امنیت در کشور سوریه، زمان حضور فعالیت بخش خصوصی ایران در این کشور فراهم‌شده است، گفت: از یک سال گذشته با تشکیل کمیته مشترک ایران و سوریه مقرر شد تا توسعه روابط دو کشور با جدیت بیشتری پیگیری شود و خوشبختانه امروز با تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه انتظار می‌رود تا با انجام اقدامات استراتژیک، سطح تبادلات دو کشور فراتر از قبل برود.

او پیگیری اجرایی شدن تفاهم‌های منعقدشده میان ایران و سوریه را مهم‌ترین اولویت کاری اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه اعلام کرد و در ادامه به تشریح مهم‌ترین اقدامات صورت‌گرفته از سوی کمیته مشترک ایران و سوریه ظرف یک سال گذشته پرداخت.

کاشفی، عدم امکان ترانزیت زمینی، محدودیت‌های مبادلات بانکی، عدم وجود بانک اطلاعاتی مشخص از فعالان اقتصادی دو کشور، طولانی بودن زمان ارسال کالا و عدم اطلاعات دقیق از ظرفیت‌های اقتصادی ایران و سوریه را مهم‌ترین چالش‌های توسعه همکاری‌های ایران و سوریه معرفی کرد. درعین‌حال او خواستار تعیین هرچه سریع‌تر رایزن اقتصادی ایران و تجهیز ساختمان خریداری‌شده از سوی اتاق ایران در سوریه شد. در ادامه، محمدرضا کرباسی معاون امور بین‌الملل اتاق ایران با تاکید بر اینکه ایران در توسعه روابط با کشورهای دنیا ازجمله کشورهای همسایه محدودیتی ندارد، عنوان کرد: سیاست کلی نظام جمهوری اسلامی ایران همکاری با سوریه است و خوشبختانه سال گذشته که سند راهبردی ایران و سوریه در حضور معاون اول رئیس‌جمهوری امضا شد، چارچوب همکاری‌های دقیق دو کشور مشخص‌شده است. او در همین زمینه یکی از مهم‌ترین وظایف اعضای هیات‌مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه را عمل در راستای این چارچوب دانست.

کرباسی در ادامه به تشریح مهم‎ترین حوزه‌های همکاری مشترک ایران و سوریه پرداخت و اعلام کرد: در طول یک سال گذشته اقدامات قابل‌توجهی برای توسعه همکاری‌ها در قالب برگزاری رویدادهای مختلف ازجمله نمایشگاه‌ها و اعزام هیات‌های تجاری صورت گرفته است که انتظار می‌رود با تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه، انتظارات موجود برای تقویت همکاری با سوریه برآورده شود.

معاون امور بین‌الملل اتاق ایران همچنین اجرایی کردن موافقت‌نامه تعرفه تجارت آزاد را یکی دیگر از مهم‌ترین وظایف اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه اعلام کرد و با اشاره به مهم‌ترین مشکلات موجود، پیشنهاد راه‌اندازی سیستم تهاتر و توسعه همکاری‌ها در قالب صادرات و واردات را داد. کرباسی خبر داد: اتاق ایران از دو سال گذشته، به جد به‌دنبال اعزام رایزن‌های اقتصادی به خارج از کشور بوده است که خوشبختانه آذر ماه سال جاری این موضوع در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اتاق بازرگانی تصویب شد و با تشکیل کارگروه مشترک، به‌زودی شاهد اعزام رایزن‌های اقتصادی، نمایندگان اتاق‌ها و تشکل‌ها به کشورهای هدف هستیم.

عناوین برگزیده