به گزارش می متالز، محسن صالحینیا در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کرمانشاه که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: سیاست اصلی ما، حفظ وضعیت تولید و اشتغال واحدهای فعال و احیاء واحدهای راکد است.
وی افزود: موضوع شهرک کامیون داران کرمانشاه در دستور کار قرار خواهد گرفت تا بتوانیم برای ساماندهی آن اقدام کنیم.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به جذب ۲۰۵ سرمایهگذار در شهرکها و نواحی صنعتی استان کرمانشاه اضافه کرد: کرمانشاه ۱.۵ درصد مساحت شهرکهای صنعتی کشور را در خود جای داده که سه درصد آمار جذب سرمایهگذاری کل کشور را دارد.
صالحینیا ادامه داد: در این استان هرچقدر بانکها منابع تسهیلاتی خود را در اختیار سرمایهگذاران قرار دهند، میزان سرمایهگذاری به میانگین کشوری نزدیکتر میشود.
وی تأکید کرد: نیازمند کمکهای بیشتر برای توسعه زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی در استان کرمانشاه به منظور ایجاد رونق تولید هستیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: روند افزایش سرمایهگذاریها در استان کرمانشاه نسبت به سالهای قبل بسیار قابل توجه و مطلوب است.
صالحینیا همچنین با اشاره به نزدیک شدن به ایام پایانی سال اظهار داشت: سیاستهای تنظیم بازار و تأمین کالاهای اساسی مردم همواره مورد تأکید وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
در ادامه این نشست، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه احیاء واحدهای تولیدی راکد را یکی از اولویتهای این سازمان اعلام کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۴۸ واحد صنعتی و معدنی راکد فعال شده است.
محسن دارابی افزود: بهصورت میانگین هر هفته دو نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان کرمانشاه برگزار شده است.
وی اضافه کرد: این کارگروه از ابتدا یک هزار و ۳۳۴ مصوبه داشته است که ۶۶ درصد آنها درحال پیگیری هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه ادامه داد: از این آمار ۳۵ درصد مشکلات واحدهای تولیدی استان مربوط به مسائل پولی و بانکی، ۳۹ درصد مربوط به مسائل بیمهای، پنج درصد مربوط به تأمین انرژی و مابقی مربوط به سایر مشکلات هستند.
دارابی تأکید کرد: تمام تلاش خود را بهکار گرفتهایم تا مشکل واحدهای صنعتی برداشته شود و روند تولید در کرمانشاه رونق بگیرد.
وی جلوگیری از تعطیلی واحدها و فعال سازی واحدهای راکد را از اولویتهای مدیریت استان کرمانشاه دانست و اظهار داشت: به دنبال فعال سازی ۵۵ واحد صنعتی و مدنی در سال 1398 بودیم که تا کنوم ۴۸ واحد این آمار فعال شدهاند.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه، بهواسطه فعال شدن این واحدها ۳۸۹ اشتغال جدید در این استان ایجاد شده است.
دارابی ادامه داد: "کرپ ناز" یکی از واحدهای بزرگ صنعتی استان کرمانشاه است که بسته شدن آن به چالشی برای کرمانشاه تبدیل شده بود.
وی با بیان اینکه اکنون "کرپ ناز" صنعتی دوباره احیاء شده است و با تمام توان به فعالیت میپردازد، افزود: این کارخانه بهزودی روند ساخت چادر زنانه را نیز آغاز خواهد کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه با تشکر از بانکها برای کمک به ایجاد رونق تولید اضافه کرد: بانکهای استان در سال گذشته ۴۵ میلیارد تومان در این زمینه تأمین اعتبار کردند که این آمار امسال به ۶۰۰ میلیارد تومان رسید.
در ادامه این نشست نیز مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کرمانشاه اعلام کرد: امسال شاهد حضور اولین سرمایهگذاران خارجی در شهرکهای صنعتی استان کرمانشاه بودیم.
بیژن کردستانی با اشاره به وجود ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی در این استان گفت: در سال جاری ۲۰۵ قرارداد واگذاری اراضی در شهرکها و نواحی صنعتی کرمانشاه با مساحت حدود ۹۲ هکتار منعقد شده است.
وی افزود: این ۲۰۵ قرارداد صرفاً مربوط به واحدهای صنعتی بوده و این امر بیانگر حرکت خوبی است که در بهبود فضای کسب و کار استان انجام شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کرمانشاه بیشترین سهم قراردادهای منعقد شده را مربوط به دو شهرک صنعتی زاگرس و هرسین اعلام و اضافه کرد: شهرک صنعتی زاگرس ۱۰۸ قرارداد و شهرک صنعتی هرسین ۲۰ قرارداد واگذاری زمین داشته است.
به گفته کردستانی، بیشتر این قراردادها نیز به ترتیب مربوط به گروه صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، کانیهای غیرفلزی و صنایع فلزی بوده است.
وی درباره روند ساخت و ساز واحدهایی که قرارداد آنها منعقد شده نیز اظهار داشت: از مجموع ۲۰۵ قرارداد واگذاری که منعقد شده است، برای ۵۴ مورد مجوز احداث بنا صادر شده و ۲۶ طرح صنعتی نیز ساخت و ساز خود را آغاز کردهاند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کرمانشاه با اشاره به تلاشهایی که در این استان برای جذب سرمایهگذاران جدید انجام شده است، یادآور شد: امسال برای اولین بار شاهد جذب سرمایهگذاران خارجی در دو شهرک صنعتی زاگرس و مرصاد اسلام آباد غرب بودیم.
کردستانی بر لزوم رونق شهرکها و نواحی صنعتی استان کرمانشاه تأکید کرد و گفت: در همین راستا زمینهایی که قرارداد آنها چند سال است راکد مانده و ساخت و ساز در آنها صورت نمیگیرد را فسخ کرده و به سرمایهگذاران جدید واگذار خواهیم کرد.
یک هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایهگذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان کرمانشاه وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.