تاریخ: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۱۶
بازدید: ۲۳۸
کد خبر: ۸۷۵۸۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

تولید سالانه ۱۰ تن طلا از معادن کشور

می متالز - سعید صمدی رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با اشاره به نقش معادن طلا در اقتصاد، گفت: معادن نقش زیادی در رشد اقتصادی هر کشور دارند که اگر به آن توجه شود قطعا باعث رونق تولید می‌شود.
تولید سالانه ۱۰ تن طلا از معادن کشور

به گزارش می متالز، او با بیان اینکه کشورمان از نظر ذخیره طلا یک کشور متوسط است و نمی‌توان آن را یک کشور پر ظرفیتی دانست، گفت: طلا یکی از معادنی است که با مسائلی همچون تاخیر و ضعف اکتشاف رو به رو است. متاسفانه در ایران بحث اکتشاف به خوبی شفاف نیست و باید به این موضوع بیشتر پرداخت و آن را شفاف کرد.
رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید در اکتشاف معادن طلا فعال‌تر شوند، ادامه داد: با توجه به اینکه اکتشاف معادن در دست بخش خصوصی است بنابراین باید این بخش نسبت به گذشته فعال‌تر شوند. بخش خصوصی هم اکنون باید از تجربه‌ها و چالش‎های خود در حوزه استحصال و فرآوری طلا استفاده کند.
او با اشاره به مشکلات موجود در حوزه معادن طلا، بیان کرد: طلا، سنگی گران بهاست که محدوده معدنی مرتبط با آن، از هر جهت می‌تواند مشکلاتی را برای صاحبان معادن به وجود آورد و باید چاره‌ای برای آن اندیشید.
صمدی با تاکید بر اینکه فروش طلا باعث بروز دغدغه‌هایی برای فعالان این حوزه شده است، گفت: فروش طلا یکی از دغدغه‌های فعالان حوزه طلا به‌ شمار می‌رود. به توجه به اینکه قاچاقچیان در این حوزه فعالیت زیادی دارند لذا باعث کاهش تقاضا در عرصه طلا می‌شوند.
 

استخراج طلای ناب از خاک تیره زرشوران

 صمدی درباره میزان تولید طلا در سال، گفت: برآورد می‌شود تولید طلا از بخش معدن حدود ۱۰ تن باشد. با توجه به فناوری‌های فرآوری شده در اکتشافات معادن طلا، کار بسیار راحت تر و همچنین ارزان تر شده است. سیستم‌های جدیدی در این عرصه وارد شده است که خیلی راحت‌تر می‌تواند طلا را کشف و استحصال کند.
رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با تاکید بر اینکه به‌دست آوردن طلا کار بسیار مشکلی است، گفت: به ‌دست آوردن طلا به دلیل اینکه در عیار خیلی کم به‌ دست می‌آید، مشکل است؛ یک معدن‌دار برای به‌دست آوردن یک گرم طلا باید روی یک تن ماده معدنی کار کند به همین دلیل تقاضا برای کار کردن در این معادن بسیار ضعیف است.
 

اشتغال ۳۵۰ نفر با راه‌اندازی هر معدن طلا

محمدرضا بهرامن ریاست خانه معدن ایران هم گفت: در گذشته تنها یک معدن طلا در موته داشتیم، اما بعد از آن معادن طلا روز به روز شناسایی شدند و پس از اکتشافات طولانی امروز معادنی که دارای ذخایر طلا هستند در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، سیستان و بلوچستان، خراسان‌رضوی و جنوبی و حتی استان مرکزی داریم.
او بیان کرد: عملیات اکتشاف به ما این اجازه را داده است تا معادن طلا را به بهره‌وری برسانیم. این ذخایر از نظر اصولی اقتصادی بودند و ما می‌توانیم در این بخش به خوبی فعالیت کنیم.
ریاست خانه معدن ایران افزود: امروز چند معدن مانند زرشوران و معادن استان کردستان و موته و حتی معادنی در آذربایجان شرقی در شرایط خاص قرار دارند و در حال تولید هستند. در شرایط فعلی عملا فناوری خاصی داریم و عملا هیپ دوستار محیط‌زیست است و نگرانی برای بهره‌برداری از آنها وجود ندارد.
بهرامن تشریح کرد: امروز این ذخایر در بخش‌های مختلف خود را نشان‌می‌دهد.
در شرایط کنونی در مرحله‌ای هستیم چندین معدن ذخیره طلا به نتیجه رسیده و به معدن تبدیل شده‌اند.
او افزود: ممکن است هنوز به مرحله بهره‌وری نرسیده باشد که شرایط خاصی دارد تا آنها را پشت‌سر بگذارد. عمده ذخایر کوچک هستند اما همین معادن با ارزش هستند و با راه‌اندازی هر معدن حداقل ۳۵۰نیروی انسانی فعال می‌شوند.
 

تولید سالانه ۱۰تن طلا از معادن کشور

همچنین بهروز برنا، عضو هیات‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به ذخایر معادن طلا، گفت: معادن طلا و مواد معدنی در کشورمان شرایط ویژه‌ای دارند، اکتشافات در بحث طلا از سوی سازمان زمین‌شناسی به‌طور خاص از دهه60 شروع شد که نتایج خوبی را به همراه داشت.
او بیان کرد: یکی از اطلاعاتی که در بحث طلا مفید واقع شد، تجمیع نقشه‌های ژئوشیمی و دیگر کارهای اکتشافی بود که در ۲.۳کل کشور انجام شد. هم‌اکنون ۳۲معدن طلا وجود دارد که ۲۱ از آن فعال و ۹تای آن غیرفعال و ۲تای آن درحال تجهیز شدن هستند.
برنا با اشاره به تعداد معدن‌های طلا در کشور و میزان استخراج آن، ادامه داد: در کشور حدود ۱۰تن تولید طلا از معادن داریم یعنی اگر بخواهیم روی طلا کار کنیم شاید ظرفیت ذخایر کشور تا هزار تن را هم داشته باشیم.
او تشریح کرد: ۱۲۱کشور در دنیا بحث اکتشافات طلا را پیگیری می‌کنند که رخداد اکتشافاتی طلا در آنجا شکل گرفته است و تاکنون ۳هزار و ۲۰۰تن طلا سالانه در کل دنیا استخراج می‌شود.
او تشریح کرد: در ایران که یک‌درصد کل زمین را شامل می‌شود، حداقل باید ۳۲تن طلا تولید کند که رسیدن به این مرز اکنون انرژی زیادی می‌خواهد، باید بتوانیم این‌کار را با کمک بخش خصوصی و دولتی به سرانجام برسانیم. اما اکنون درحد نرمال عقب هستیم کمااینکه گفته می‌شود به مرز ۱۰تن نیز رسیده‌ایم و خوشبختانه ذخایر خوبی در کشور
داریم.
عضو هیات مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به اینکه استان‌های طلا خیز خوبی در کشور داریم، گفت: آذربایجان غربی، کردستان، خراسان‌رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، سمنان، زنجان، آذربایجان شرقی و حتی اصفهان، استان مرکزی و قم شرایط خوبی برای تولید مواد معدنی دارند.
برنا با اشاره به اینکه ۲۱استان در کشور می‌توانند معدن طلا داشته باشند، ادامه داد: این ۲۱استان می‌توانند در بحث طلا ورود کنند که هم اکنون حداقل ۱۲استان این معدن را دارند و روی این معادن کار می‌کنند.
برنا تصریح کرد: ما بزرگترین مصرف‌کننده طلا هستیم و رتبه۶ را در جهان داریم که می‌تواند پشتوانه خوبی برای اقتصاد کشور باشد و به واسطه این موضوع می‌توانیم در بحث طلا ورود پیدا کنیم، به خصوص باید کار‌هایی در بحث‌های زیست‌محیطی انجام دهیم و روش‌های بهینه‌ای که برای اکتشافات طلا در دنیا وجود دارد را استفاده کنیم تا بتوانیم در بحث فناوری به شرایط مطلوبی برسیم.
 کشومان خوشبختانه ظرفیت این را دارد که به عنوان تولید‌کنندگان طلا در جهان به شمار آییم. زمانی در موته ۵تن ذخیره در بحث طلا داشتیم که در اکتشافات طلا سرمایه‌گذاری شد و این عدد را ارتقا دادیم و هم اکنون ذخایر از ۵تن به ۳۴۰تن رسید که اتفاق خیلی خوبی بود و می‌توانیم بگوییم اگر طلا به عنوان یک منبع خاص تعریف شود، می‌توانیم این شرایط را بهینه کنیم.

عناوین برگزیده