تاریخ: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۰۴
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۸۷۸۵۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو شورای عالی بورس تاکید کرد؛

ضربان منظم معاملات با مقررات جدید حجم مبنا

می متالز - عضو شورای عالی بورس، تصمیم جدید سازمان بورس و اوراق بهادار درخصوص افزایش حجم مبنا در بورس و افزودن آن به معاملات فرابورس را نیازی مهم برای بازار و سدی در برابر حرکت های هیجانی ارزیابی کرد.
ضربان منظم معاملات با مقررات جدید حجم مبنا

به گزارش می متالز، شاهین چراغی  با تاکید بر ارزنده بودن تصمیمات جدید سازمان بورس و اوراق بهادار کشور درمورد افزایش حجم مبنا در بورس و  افزودن این حجم بر معاملات فرابورس گفت: تصمیم گیری در رابطه با افزایش حجم مبنا یک نیاز مهم بود و عمده کارشناسان بازار نیز با آن موافق بوده اند. چون اعدادی که به عنوان حجم مبنا اعلام می شد به سال ها قبل برمی گشت و ضرورتا باید این اطلاعات به روز می شد. همچنین در خصوص اضافه کردن بازار اول و دوم و بازار پایه فرابورس نیز افزودن این مساله مورد توافق عمده کارشناسان بود.

وی عمده ترین دلیل اتخاذ این تصمیم را افزایش ضریب کنترل هیجانات بازار توسط نهاد ناظر بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: یکی از واقعیت های غیر قابل انکار، افزایش روزانه بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در کشور است که بخشی از این پول به دلیل تغییر رویکرد جامعه از بانک محوری به بورس محوری به سمت بازار سرمایه می آید و افزایش قیمت سهام را به دنبال دارد.

شناورسازی سهام در دستور کار است

چراغی اجرای تصمیمات جدید را به افزایش یا افزودن حجم مبنا محدود ندانست و گفت: در کنار اقداماتی که در حوزه حجم مبنا انجام می شود، شناور کردن سهام نیز در دستور کار قرار گرفته و اعمال خواهد شد؛چراکه رئیس سازمان و مدیران بورس ها به شدت به دنبال شناورسازی سهام هستند.به این دلیل که اشتراک نظر همه بر این است تا مردم به خرید سهامی که به ارزش ذاتی خود نزدیک هستند روی آورند.از این رو تاکید نهاد ناظر بر این است که منابع مردم صرف سهامی با پتانسیل بالا شود تا نگرانی موجود در خصوص سرمایه های خُرد در بورس مرتفع شود.

حجم مبنا؛ سدی در برابر حرکت های هیجانی در بازار پایه

 عضو شورای عالی بورس، اجرای سیاستی همچون افزوده شدن حجم مبنا را در راستای کاهش ریسک معاملات در بازارهای فرابورس ارزیابی کرد و افزود:برخی  شرکت ها به دلیل الزامات قانونی و برخی دیگر نیز به دلیل مشکلاتی از جمله عدم افشای اطلاعات یا زیان دهی، در بازار پایه فرابورس هستند. این در حالی است که شرکت هایی با بنیاد مناسب نیز در این بازار وجود دارد، ولی چون تاکنون حجم مبنا برای آنها اجرا نمی شد، گاهی با یک معامله قیمت های آنها دچار نوسان می شد .

وی با اشاره به کارایی مهم حجم مبنا در بهبود معاملات این شرکت ها تاکید کرد: طبق قوانین جدید شناورسازی بسیاری از این سهام افزایش پیدا می کند و سهامدار عمده از مکانیزم های مختلف استفاده خواهد کرد. یکی از نگرانی های موجود در بازار پایه این است که برخی از سهامداران عمده حاضرند سهام شناور بالایی را بخرند، ولی قوانین و مقررات سازمان اجازه نمی دهد. البته بابت آن فکر شده است و از صندوق های بازار گردانی استفاده می شود و سهام شناورسازی بالاتری می برند، بنابراین افزودن حجم مبنا از بروز حرکت های هیجانی بازار جلوگیری می کند.

چراغی با اشاره بر اشتراک نظر شورای عالی بورس و سازمان بورس در تایید تصمیم افزایش حجم مبنا در سهام بورسی و افزودن این فاکتور به سهام فرابورسی خاطرنشان کرد: همواره اتخاذ این نوع تصمیمات با واکنش مخالفان و موافقان روبرو خواهد شد که هر یک ادله کارشناسانه ای برای ابراز تظر خود دارند.در این میان چنانچه انتقاداتی وجود داشته باشد، شنیده می شود و در تصمیم گیری های آینده مورد توجه خواهد بود.

تقویت شرکت های بازار پایه؛ دغدغه دیگر سازمان بورس

این عضو شورای عالی بورس بهبود روند فعالیت شرکت های بازار پایه را یکی از برنامه های خوب سازمان بورس عنوان کرد و افزود: این شرکت ها بخشی از اقتصاد کشور هستند و می توان با جذب سهامداران و افزایش سرمایه برای این شرکت ها، آنان را از زیان دهی خارج کرد و یا به روش های مختلف سرمایه در گردش به شرکت ها تزریق شود.

وی حاکم شدن قوانین بر شرکت های این بازار را سبب اطمینان بخشی بیشتر به سهامداران ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد: وقتی قوانین و مقررات بر شرکتهای بازار پایه حاکم می شود نگرانی عمده سهامداران بر طرف می شود؛چون به آنان اثبات می شود که نه تنها نهاد ناظر آنها را به حال خود رها نکرده، بلکه توجه ویژه ای نیز به آنها دارد.به این دلیل که بسیاری از این شرکتها قابل احیا هستند و وظیفه ما در شورا و سازمان نیزاین است که این شرکتها را به نقشهای اصلی خود در اقتصاد برگردانیم تا به سودآوری برسند و بتوانند از بستر بازار سرمایه استفاده مناسب را ببرند.

عناوین برگزیده