تاریخ: ۱۴ دی ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۲:۳۱
بازدید: ۸۷۶
کد خبر: ۸۷۸۸
سرویس خبر : متالورژی و مواد

معرفی حال و آینده زیرمجموعه میدکو و نحوه تامین مالی

می متالز - مدیرعامل شرکت فروسلیس غرب پارس با معرفی حال و آینده این زیرمجموعه هلدینگ میدکو،از نحوه تامین مالی این شرکت خبر داد.
معرفی حال و آینده زیرمجموعه میدکو و نحوه تامین مالی

به گزارش می متالز، محمدباقر میرابوالفتحی در جریان بازدید خبرنگاران از محل شرکت فروسیلیس غرب پارس، با اشاره به وجود ذخایر سیلیس در همدان گفت: این کارخانه سال 90 به همت هلدینگ میدکو در 60 کیلومتری همدان تاسیس شد.

وی با اشاره به اینکه قبل از تاسیس این کارخانه، دو واحد در سال های 67 تا 74 بوسیله آلمانی ها و نروژی ها در 2 استان دیگر ایجاد شده، افزود: این شرکت سومین کارخانه ایران برای تولید فروسیلسیوم است که در بهمن سال 92 کوره گرم ان آماده و در فروردین سال 93 تولید تجاری آن آغاز شد.

این مقام مسئول در خصوص هدف تاسیس این کارخانه گفت: مجموعه میدکو در راستای تولید 4 هزار تن فولاد،جهت حذف اکسیژن از تولید و تکمیل زنجیره فولاد نیاز به فروسیلسیوم دارد که با این هدف کوره اول با ظرفیت تولید 12 هزار تن راه اندازی شد.

میرابوالفتحی با اشاره به نیاز 16 تا 17 هزار تنی میدکو به فروسیلسیوم جهت فولادسازی گفت: در این راستا کوره دوم کارخانه از سال 95 راه اندازی شد که تا پایان سال جاری با آغاز تولید تجاری، ظرفیت تولید از 12 به 24 هزار تن خواهد رسید.با هماهنگی وزارت صنعت تعرفه وارات این محصول از 15 به 20 درصد افزایش یافته تا واحدهای فولادسازی از فروسیلسیوم تولیدی داخل استفاده و نیاز به خروج ارز نباشد.

مدیرعامل شرکت با بیان اینکه میزان فروسیلیس کل دنیا 6 میلیون تن است که 50 درصد آن در چین تولید می شود،گفت: پیرو استراتژی میدکو، تولید و کیفیت باید در رقابت با سطح جهانی باشد که دستاورد آن کیفیت افزون فروسیلیس ایران نسبت به چین و هند است.

میرابوالفتحی با اشاره به نیاز سالانه 20 هزارتنی صنایع به فروسیلسیوم افزود: محصولی که دانه بندی ریزتری داشته باشد در صنایع ریخته گری و تحویل به خودروسازی سازی ها از جمله سایپا جهت تولید قطعات استفاده می شود.همچنین میکروسیلیکا که محصول جانبی کارخانه و بصورت غبار است،از طریق فیلتر جمع آوری و برای سازه های سنگین از جمله دریایی و بتن سازی در مناطقی مثل عسلویه تحویل و به کار گرفته می شود.

وی اظهار داشت: درحال حاضر بیش از 3 هزارتن میکروسیلیکا در سال تولید می شودکه با راه اندازی کوره دوم ظرفیت آن به 6 هزار تن افزایش خواهد پیدا کرد.مقصد صادراتی این محصول آذربایجان و فروسیلیس نیز به آلمان، لوکزامبورگ، ترکیه و ارمنستان صادر می شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه در تعهدات اولیه این شرکت، ارائه محصول به واحدهای داخلی دیده شده،گفت: فروسیلیس غرب پارس با شرکت های همچون فولادمبارکه، فولاد خوزستان، فولاد ارفع و ذوب آهن قرارداد سالانه دارد و پس از تامین مقدار مورد نیاز واحدهای داخل،نگاهی به صادرات انداخته است. از این رو،در سال آینده تحویل 30 تا 40 درصدمحصول کوره دوم به بازار صادراتی در دستور کار قرار دارد.

میرابوالفتحی با اشاره به اینکه در تولید فروآلیاژها باید توجه خاصی به مسائل زیست محیطی وجود داشته باشد،از کیفیت کامل غبارگیری بوسیله 1536 فیلتر و تحویل ان بصورت بسته بندی به مصرف کننده خبر داد.همچنین کنترل غبار خروجی بصورت آنلاین توسط محیط زیست بررسی می شود.

فعالیت های زیست محیطی؛اقتصادی و اجتماعی

وی افزود: در بخش HSE نیز برای سال آینده در راستای مقدمات صنعت سبز با دانشگاه تهران قراردادی بسته شده تا بدین صورت نیز در ایران شناخته و مطرح شویم. فروسیلیس غرب پارس در بخش اقتصادی هم با ایجاد اشتغال برای 170 نفر توانسته 70 درصد پرسنل را از منطقه جذب کند که در طرح توسعه ای این تعداد به 240 نیرو خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت فروسیلیس غرب پارس از فعالیت در حوزه اجتماعی هم همکاری در امور عام المنفعه، خیریه، فرهنگی و ورزشی را نام برد و گفت: مالکیت دو معدن سیلیس واقع در نهاوند و روانسر کرمانشاه با تامین سالانه 25 هزار تنی هم به شرکت تعلق دارد که تا سال آتی این ظرفیت به 50 هزار تن خواهد رسید.

میرابوالفتحی درخصوص موادکمکی لازم جهت احیاء سیلسیوم و امزاج با آهن گفت: از کک، زغال سنگ، زغال چوب و پوسته اکسیدی که ضایعات کارخانه های فولاد سازی استفاده شده برای احیا است که بجز خمیر چوب همه از داخل تامین می شود.

میزان سرمایه گذاری و نحوه تامین مالی

وی  میزان سرمایه گذاری درپروژه اول را 50 میلیارد تومان در بخش ریالی و 3 میلیون یورو در بخش ارزی عنوان کرد و گفت:در کارخانه دوم نیز 65 میلیارد تومان ریالی و 3.2 میلیون یورو بصورت ارزی که میزان ارز کارخانه اول از طریق صندوق توسعه ارزی و در دومی از طریق منابع شرکت و با کمک بانک پاسارگاد و بانک صنعت و معدن تامین شده است.

میرابوالفتحی در پاسخ به سوالی در مورد میزان سرمایه اسمی شرکت و برنامه افزایش سرمایه گفت: سرمایه اسمی شرکت تا اسفند سال گذشته 34 میلیارد تومان بود اما از محل مطالبات سهامداران و سود انباشته در حال حاضر به 60 میلیارد تومان رسیده است.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص نحوه کلی تامین مالی شرکت هم پاسخ داد: این شرکت بطور مستقیم در بورس حضور ندارد اما تامین مالی شرکت توسط سهامداران در فولادسازی های سیرجان، زرند، بوتیا و شرکت ساختمانی مانا که زیرمجموعه های هلدینگ میدکو بوده که در فرابورس حضور دارد، صورت می پذیرد.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده