تاریخ: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۳۶
بازدید: ۲۸۰
کد خبر: ۸۷۹۲۶
سرویس خبر : انرژی
یارمحمدی:

ارزش ۱۰ میلیارد دلاری صنعت بانکرینگ در منطقه؛ بنادر جنوبی باید در صنعت سوخت‌رسانی فعال شوند

می متالز - عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس گفت: بر اساس آمارها، ارزش منطقه ای صنعت بانکرینگ حدود ۱۰ میلیارد دلار است که متأسفانه به علت تعلل در این حوزه، ایران سهم کوچکی از این بازار دارد.
ارزش ۱۰ میلیارد دلاری صنعت بانکرینگ در منطقه؛ بنادر جنوبی باید در صنعت سوخت‌رسانی فعال شوند

به گزارش می متالز، علیم یارمحمدی عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به روند توسعه صنعت بانکرینگ در بنادر کشور، گفت: متأسفانه با وجود تأکید برنامه های پنجساله پنجم و ششم توسعه کل کشور برای تقویت و توسعه صنعت بانکرینگ و فروش مستقیم سوخت به کشتی های خارجی، اما متأسفانه قدم های کوچکی در این عرصه برداشته شده است.

سهم کوچک ایران از درآمدهای فروش سوخت به کشتی ها

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس آمارها ارزش منطقه ای صنعت بانکرینگ حدود 10 میلیارد دلار است که متأسفانه به علت تعلل در این حوزه، ایران سهم کوچکی از این بازار دارد، این در حالی است که توسعه این بخش درآمدهای بسیاری را برای کشور کسب خواهد کرد.

 

پیشرفت های چشمگیر قطر و امارات در حوزه صنعت بانکرینگ

وی گفت: در شرایط کنونی کشورهایی مانند قطر و امارات به پیشرفت های چشمگیری در حوزه صنعت بانکرینگ رسیده اند و عملا این بازار در اختیار این کشورها است، اما به نظر می رسد که ما می توانیم از ظرفیت جغرافیایی و استراتژیک بندر اقیانوسی چابهار برای رقابت با این کشورها در این بخش استفاده کنیم.

 

عده ای در مسیر توسعه صنعت بانکرینگ سنگ اندازی می کنند

یارمحمدی ادامه داد: البته متأسفانه عده ای در مسیر توسعه صنعت بانکرینگ سنگ اندازی می کنند و یکی از دلایل عقب ماندگی این صنعت در کشور اقدام برخی افراد و گروه ها در این حوزه است.

وی گفت: به نظر من توسعه و تحول در صنعت بانکرینگ یک راه کار دارد و آن هم جذب سرمایه های بخش خصوصی به این بخش است، قطعا با اعتبارات و بودجه های دولتی نمی توان با کشورهای منطقه ای رقابت کرد زیرا آن ها چندین پله در این عرصه از ما جلوتر هستند، اما جذب و تزریق اعتبارات و سرمایه های بخش خصوصی می تواند صنعت بانکرینگ کشور را متحول کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: ایران حدود 600 کیلومتر مرز ساحلی با خلیج فارس دارد که اگر ما تنها از یک سوم این پتانسیل استفاده کنیم، قطعا از فروش نفت خام بی نیاز خواهیم شد و این به معنای دور زدن تمام تحریم ها خواهد بود، از طرف دیگر سوخت مرغوب، امنیت دریا و ساحل و بنادر مجهز برای پهلوگیری کشتی ها بخشی از مزیت های سواحل ایراان محسوب می شود که می توان از این ظرفیت برای توسعه صنعت بانکرینگ استفاده کرد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین