به گزارش می متالز، گروهی از کارگران معدن زغال سنگ طزره در تماسی از وضعیت بسیار بد بهداشت محیط کار در این واحد معدنی گلایه کردند و گفتند: حدود ۸۰۰ نفر در معدن زغال سنگ طزره مشغول کارند که از وضعیت بهداشت در حمام، دستشویی، رختکن و حتی سرویسهای غذاخوری رضایت ندارند.
این کارگران با بیان اینکه ابتلا به ویروس جدید کرونا، کارگران این واحد معدنی را نگران کرده است، افزودند: برای کارگرانی که در هر شیفت کاری در محل کار خود غذا میخورند، دوش میگیرند و از سرویسهای بهداشتی استفاده میکنند فراهم شدن حداقل امکانات بهداشتی و مواد شوینده یک ضرورت است.
آنها با بیان اینکه رعایت موارد بهداشتی در محل کار یک الزام قانونی است، افزود: حتی مایع دستشویی و سایر مواد شوینده برای ما تهیه نمیشود و در مدتی که همه مسوولان بر رعایت بهداشت در محیطهای کاری بر جلوگیری از شیوع بیماری کرونا تاکید میکنند، به هر کارگر فقط یک ماسک ساده داده شده که کافی نیست.
این کارگران با بیان اینکه در روزهای گذشته بارها از مسوولان معدن درخواست مهیا کردن امکانات بهداشتی را در سرویسهای بهداشتی کردهایم و به دنبال این پیگیریها به واحدها مایع دستشویی داده شده است، در ادامه گفتند: اگر وضعیت بهداشت در این واحد معدنی به همین رویه ادامه پیدا کند قطع یقین خطر ابتلا به ویرس کرونا؛ کارگران شاغل در این معدن را تهدید می کند که در نتیجه جدا از همه عواقبی که در پی دارد، به تعطیلی محل کارمان میانجامد.
کارگران معدن طزره در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ابلاغیه کاهش ساعت کاری کارکنان ادارات دولتی - تولیدی استان سمنان گفتند: کارفرمای این واحد معدنی از یک ماه قبل ساعت کاری کارگران این واحد معدنی که مشمول قانون سخت و زیانآور هستند را دو ساعت کاهش داده است اما کارگران پیمانکاری که همانند کارگران رسمی این معدن از سختی کار برخوردارند، از این کاهش ساعت بهرهمند نیستند.
کرامت قنبری (معاون معدنی شرکت البرز شرقی) با تکذیب ادعای کارگران گفت: ممکن است به صورت موردی در برخی بخشهای این واحد معدنی مواد شوینده دست نباشد اما اینکه بهصورت همیشگی فاقد مواد شوینده باشد را رد میکنم.
او با بیان اینکه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا، جدا از برگزاری کلاسهای آموزشی، تمام بخشها را ضدعفونی و کلرزدایی کردهایم، افزود: حتی در جلسهای با حضور مدیرعامل شرکت قرار شد کارگران در محیط کار تفکیک شوند.
او گفت: کارگرانی که دچار علائم بیماری ازجمله بیماری ریوی (که در معادن زغال سنگ شایع است) باشند، شناسایی شده و براساس نوع بیماری تفکیک و تحت مداوا قرار میگیرند.
به گفته وی، باتوجه به شایع شدن ویروس کرونا از همان ابتدا ماسک در اختیار کارگران قرار داده شد و شستشوی مرتب مکانهای عمومی چون حمام و دستشویی، آشپزخانه و حتی اتوبوسها و نفربرها نیز با مواد ضدعفونیکننده انجام میشود.
در همین ارتباط حسینی (مسوول HSE و ایمنی کار) واحد معدنی البرز شرقی هم با اشاره به اینکه در بدو شیوع بیماری کرونا با مراجع رسمی استان ازجمله دانشگاه علوم پزشکی و درمانی دامغان، مینودشت و رامیان نامهنگاری کردیم، افزود: با تهیه مواد ضدعفونی تمام بخشهای بهداشتی همه واحدهای معدن البرز شرقی را ضدعفونی کردهایم و دستکش و ماسک نیز بین بیش از دو هزار کارگر توزیع شده است.
او با بیان اینکه حجم وسیع نیروی کار این واحد معدنی را مجاب به خرید موادضد عفونیکننده استاندارد و ماسکهای باکیفیت بالا کرده است، افزود: برای مواقع بحرانیتر اقدام به شناسایی کارگرانی که دچار بیماریهای پرخطر هستند، کرده تا مشکلی پیش نیاید.
حسینی تاکید کرد: برخی کارگران اصرار به تعطیلی موقت محل کار خود دارند اما این امکان به دلیل وضعیت ویژه معادن بهطورکامل امکانپذیر نیست چراکه در هر صورت کارگرانی که مسوولیت نگهداری و سرویس دستگاهها، تهویه تونلها و آبکشی را برعهده دارند، امکان تعطیلی ندارند و باید سر کار خود حاضر باشند.
او گفت: درحال حاضر با تهیه انواع محلولهای ضدعفونیکننده و گندزدایی جدا از واحدهای بهداشتی، خودروهای انتقال کارگران مانند اتوبوسها و نفربرها هم مرتبا ضدعفونی میشوند.
به گفته وی؛ به دستور کارفرما به دنبال خرید دستگاههای تبسنج دیجیتال هستیم که با توزیع این دستگاهها در همه واحدهای معدنی البرز شرقی اقدامات پیشگیرانه انجام داده باشیم.
مسئول HSE و ایمنی کار واحد معدنی البرز شرقی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اظهار تاسف از وضعیت نگرانکننده اعتیاد در حوزه کارگری گفت: ضروری است دستگاههای متولی در حوزه صنعت و کارگری عنایت و توجه خاصی به این موضوع داشته باشند.
وی افزود: در این خصوص واحد معدنی البرز شرقی نیز بهدنبال راهکار اساسی برای کمک به کارگرانی است که دچار اعتیاد هستند و در این خصوص با چند مرکز ترک اعتیاد صحبت شده است.