تاریخ: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۱:۵۰
بازدید: ۲۰۴
کد خبر: ۸۸۰۷۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پیشنهاد بخش‌خصوصی برای رفع آسیب‌های کرونا

می متالز - پیشنهادهای بخش‌خصوصی برای مقابله و تعدیل آسیب‌های اقتصادی ناشی از ویروس کرونا ارائه شد. طی روزهای گذشته و پس از شیوع این ویروس در کشور بسیاری از فعالیت‌ها و کسب‌وکارهای کوچک و خرد با مخاطراتی مواجه شدند که اکنون باعث بروز نگرانی‌هایی برای ادامه فعالیت این گروه از بنگاه‌ها شده است.
پیشنهاد بخش‌خصوصی برای رفع آسیب‌های کرونا

به گزارش می متالز، بر این اساس بسیاری از فعالان در آستانه شب عید با معضل کمبود تقاضا روبه‌رو شده‌اند و در صورت تداوم این شرایط طی روزها و هفته‌های آینده مشکلات دیگری مانند چک‌های برگشتی و بازپرداخت وام‌های بانکی را تجربه خواهند کرد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران در اظهارات جدید خود با برشمردن مهم‌ترین چالش‌های فعالان اقتصادی در شرایط فعلی، از مسوولان دولتی درخواست کرده است که اقدامات حمایتی لازم را برای حفظ کسب‌وکارها انجام دهند. از جمله پیشنهادهای بخش‌خصوصی این است که برای یک دوره زمانی خاص، تسهیلات لازم برای واردات اقلام موردنیاز و ضروری مهیا شود و در این چارچوب مجوز «واردات بدون انتقال ارز» از سوی متولیان برای ورود بخشی از کالاها صادر شود. متولی اتاق بازرگانی ایران از دستگاه‌های دولتی مانند سازمان امور مالیاتی و شبکه بانکی خواسته است که برای یک دوره زمانی مشخص تمامی اقدامات خود که مربوط به این گروه از کسب‌وکارها می‌شود را فریز کنند تا فعالان اقتصادی بتوانند به سلامت از شرایط فعلی عبور کنند. رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین از رایزنی با دو اتاق اصناف و تعاون برای افزایش سطح پوشش فعالان اقتصادی خبر داد و گفت که ستاد ویژه‌ای در اتاق بازرگانی تشکیل شده است که کلیه نظرات را اخذ می‌کند و به مسوولان دولتی انتقال می‌دهد.

غلامحسین شافعی در این خصوص توضیح داد:‌ در ابتدا همه ما باید متعهد باشیم که با نهادهای مسوول برای مهار ویروس کرونا همکاری کنیم؛ بنابراین در وهله اول هیچ وظیفه‌ای در قبال مردم مهم‌تر از این موضوع نیست. او در ادامه به مشکلات فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت:‌ در ارتباط با مسائل فعالان اقتصادی، اتاق بازرگانی و وزارت صمت نهایت تلاش خود را برای بالا بردن سطح تولیدات واحد‌هایی که مواد مورد نیاز را برای مقابله با این ویروس تولید می‌کنند و همین‌طور رفع احتمالی کمبودها به کار برده‌اند. علاوه بر این، در شرایط فعلی پیشنهادهایی را به مسوولان ارائه کرده‌ایم. شافعی ادامه داد: بعضی از مواد مورد استفاده مانند «کیت‌های تشخیص» وارداتی هستند. اگر کمبودی هم در تولید داخل وجود داشته باشد، پیشنهاد ما این است که برای مدتی محدود تسهیلات لازم برای واردات سریع این محصولات فراهم شود. یکی از پیشنهادهای مزبور این است که برای این مواد خاص واردات کالا بدون انتقال ارز امکان‌پذیر شود که از این طریق می‌توانیم کمک‌های ایرانیان خارج از کشور را هم جذب کنیم. همچنین فعالان اقتصادی این آمادگی را دارند که به سرعت کمبودهای کشور را در این ارتباط برطرف کنند؛ اقدامی که در این فاصله زمانی کوتاه امکان‌پذیر است. رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: مجموعه بنگاه‌های اقتصادی متاثر از این حادثه هستند اما در بعضی از موارد این تاثیرپذیری بسیار حاد است. بعضی از فعالیت‌های اقتصادی به رکود کامل کشیده شده‌اند. آنها نگرانی بسیار زیادی دارند که با مشکلات سختی روبه‌رو شوند. کسب‌وکارهایی مانند صنعت هتل‌داری، رستوران‌های کشور، دفاتر خدمات تهیه بلیت و خدمات مسافرتی و کسب‌وکارهای کوچک بازار از جمله این موارد هستند. بسیاری از کسب‌وکارهای بازار امیدشان به عید است، آنها اکثرا خریدهایشان را انجام داده‌اند و اکنون با کمبود شدید تقاضا روبه‌رو هستند. این کسب‌وکارها با معضل چک‌های برگشتی و بازپرداخت وام‌های بانکی روبه‌رو می‌شوند. در چنین شرایطی پیشنهاد اتاق بازرگانی این است که مسوولان دولتی به این موارد توجه جدی داشته باشند. سازمان امور مالیاتی و شبکه بانکی می‌توانند برای مدت یک تا دو ماه مجموعه مسائل را نسبت به این کسب‌وکارها فریز کنند تا به این ترتیب فعالان بتوانند از بحران عبور کنند. ما برای کسب‌وکارهای کوچک نگرانی‌های بسیاری داریم و در اتاق بازرگانی هم ستاد ویژه‌ای تشکیل شده است که در آن همه نظرات دریافت و به تصمیم‌گیران کشور منتقل می‌شود.

عناوین برگزیده