تاریخ: ۲۰ دی ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۵:۰۲
بازدید: ۳۹۴
کد خبر: ۸۸۷۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

رایزنی ها برای از سرگیری صادرات سیمان ایران به عراق ادامه دارد

می متالز - در سال های اخیر پروژه های عمرانی کشور نسبت به گذشته کاهش قابل توجهی یافته و دولت به عنوان اصلی ترین مصرف کننده سیمان فعلا تصمیمی برای از سرگیری جدی فعالیت های عمرانی خود ندارد از این رو شرکت های سیمانی با رکود قابل توجهی در فروش محصولات خود مواجه شده اند.
رایزنی ها برای از سرگیری صادرات سیمان ایران به عراق ادامه دارد

به گزارش می متالز، از سوی دیگر شرایط اقتصادی جامعه موجب شده تا بازار ساخت و ساز در بخش های خصوصی کشور نیز با رکود نسبی مواجه شود و همین امر به افت تقاضای سیمان دامن زده است.

در چنین شرایطی تولیدکنندگان سیمان برای حفظ بقای خود ناچار شدند که محصولات خود را با نازل ترین قیمت به فروش برسانند. مسابقه برای فروختن محصولات ، رقابتی منفی را در بین تولیدکنندگان این صنعت ایجاد کرد که به بحرانی تر شدن وضعیت آن ها منجر شد.

از سوی دیگر صنعت سیمان بیش از یک سال و نیم است که یکی از بازارهای هدف خود یعنی عراق را از دست داده است. تولیدکنندگان سیمان در عراق در این مدت دست به دست یک شرکت فرانسوی به نام لافارژ که برای تولید سیمان در عراق سرمایه گذاری کرده، دادند تا ضمن تلاش برای تولید سیمان مصرفی خود از واردات سیمان ایرانی جلوگیری به عمل آورند و بالاخره هم در این مسیر موفق شدند.

بیش از یک سال و نیم است که صادرات سیمان ایرانی به عراق ممنوع شده و با توجه به اینکه تولید سیمان عراق تا حد زیادی پاسخگوی نیاز این کشور است به نظر می رسد فعلا عراقی ها تصمیمی برای رفع ممنوعیت واردات سیمان ایران به کشورشان را نداشته باشند.

تلاش ها برای از سرگیری صادرات سیمان به عراق ادامه دارد



عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان درباره آخرین وضعیت صادرات سیمان به عراق و برنامه کاهش تعرفه عنوان داشت: بر اساس اظهارات رایزن بازرگانی ایران در کشور عراق مقرر شده تا در صورتی که صادرات سیمان ایران به این کشور از سر گرفته شود، با تعرفه کمتری نسبت به گذشته انجام گیرد. اما هنوز هم ورود سیمان به کشور عراق مجاز نشده و سیمان ایران تنها به بخش کوچکی از منطقه کردستان عراق صادر می شود که رقم بسیار ناچیزی است.

 

 لزوم بازنگری در طرح جامع صنعت سیمان کشور



در ادامه در خصوص این که چه مدتی است که از صادرات سیمان به عراق ممانعت به عمل آمده و آیا می توان به از سرگیری آن امیدوار بود نیز گفت: حدود ۱۸ تا ۱۹ ماه است که صادرات سیمان ایران به عراق ممنوع شده اما رایزنی ها در این خصوص ادامه دارد تا مجددا سیمان ایران به این بازار هدف صادر شود.

وی در پاسخ به این که آیا در گذشته سهم صادرات سیمان به عراق برای تولیدکنندگان مختلف متفاوت بود و پس از برداشته شدن ممنوعیت صادرات نیز همان وضعیت قبلی ادامه خواهد یافت تصریح کرد: به طور کلی تا پیش از اعمال ممنوعیت، صادرات سیمان به عراق برای همه تولیدکنندگان آزاد بود. در آینده نیز پس از آنکه مجددا اجازه صادرات سیمان به این کشور صادر شود صادرات برای همه تولیدکنندگان داخلی آزاد است اما انجمن صنفی سیمان به دنبال ساز و کاری است که بتواند با تدوین برنامه ریزی مشخصی از بی نظمی های گذشته جلوگیری به عمل آورد تا دیگر شاهد کاهش قیمت ها و رقابت منفی بین تولیدکنندگان داخلی نباشیم.

شیخان افزود: امروز در همین مورد جلسه ای در انجمن برگزار شد و تا جمع بندی کامل این جلسات ادامه خواهد داشت. انجمن صنفی سیمان در صدد است تا با تعریف ساز و کاری منطقی بتواند برنامه ای برای تولیدکنندگان سیمان کشورمان در نظر گیرد تا پس از آن که صادرات سیمان به عراق از سر گرفته شد همه کارخانه های داخلی بتوانند صاردات منظم تری به این کشور انجام دهند. ضمن این که این صادرات منافع ملی کشورمان را نیز در بر داشته باشد.

او اضافه کرد: باید توجه داشت که قطعا کارخانه هایی که در نزدیکی مرز قرار دارند و برای صادرات به عراق متحمل هزینه های حمل کمتری می شوند راحت تر از سایر تولیدکنندگان می توانند محصولات خود را به این کشور بفروشند اما خواسته انجمن این است که برنامه ریزی دقیق و منظمی برای همه تولیدکنندگان داخلی انجام دهد.

عناوین برگزیده