تاریخ: ۲۰ دی ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۳:۲۷
بازدید: ۳۹۸
کد خبر: ۸۸۸۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر سرمایه گذاری کارگزاری آگاه تشریح کرد:

استقبال گرم کامودیتی ها از سال ۲۰۱۸

می متالز - مدیر سرمایه گذاری کارگزاری آگاه گفت:بسیاری از مولفه های موثر در بازارهای جهانی حکایت از تداوم رشد قیمتی کالاهای پایه در سال ۲۰۱۸ دارد. برهمین اساس، اثر مستقیم رشد قیمتی کامودیتی ها بر بورس تهران دور از انتظار به نظر نمی رسد.
استقبال گرم کامودیتی ها از سال ۲۰۱۸

به گزارش می متالز، مهرزاد منتظری با بیان مطلب فوق گفت: سال ۲۰۱۷ سال درخشانی برای بسیاری از کالاها در بازار جهانی بود. کامودیتی ها که در چند سال قبل روند نزولی را در پیش گرفته بودند، طی سال مزبور توانستند از رکوردهای پیشین خود سبقت بگیرند.

وی در ادامه بیان کرد: بررسی جز به جز وضعیت کالاهای پایه در بازارهای جهانی حکایت از تداوم رشد قیمتی در سال جدید میلادی دارد. بر این اساس پیش بینی می شود طی سال ۲۰۱۸ از شرایط مناسبی برخوردار باشند.

منتظری در بیان علل رشد قیمتی فلزات اساسی در بازارهای بین المللی بیان کرد: فلز روی در سال ۲۰۱۷ در چند مقطع زمانی تا محدوده ۳۲۰۰ دلاری رشد کرد، بسیاری از کارشناسان بین الملل بر این باورند این فلز می تواند طی این سال از سطح مزبور عبور کند و قیمت های جدیدی را به ثبت برساند.

این کارشناس همچنین بیان کرد: آمارها نشان می دهد، تقاضا برای فلز روی در بازارهای جهانی بسیار بالاست. طی این مدت موجودی انبارهای LME  و شانگهای کاهش یافته است و پروژه مهمی نیز در خصوص افزایش تولید وجود ندارد. در حال حاضر موجودی LME  به طور متوسط حدود ۱۸۶ هزار تن است که این رقم در مسیر افت شدید قرار دارد.

مدیر سرمایه گذاری کارگزاری آگاه درخصوص چشم انداز بازار مس نیز اینچنین گفت: شرایط بازار مس بسیار مطلوب است. این فلز در سال ۲۰۱۷ به محدوده ۷هزار دلار رسید و توانست با ثبت رکوردهای جدید به یکی از جذاب ترین بازار کامودیتی ها تبدیل شود.

وی ادامه داد: عرضه و تقاضا در بازار مس در حالت تعادلی قرار دارد، با این وجود می توان پیش بینی کرد که موجودی انبارها به سمت کاهش حرکت کند.

منتظری در ادامه بیان کرد: در کنار کاهش موجودی انبارهای کامودیتی ها، باید به روند شاخص دلار آمریکا نیز توجه کرد. شاخص دلار طی سال اخیر با ۹ درصد کاهش مواجه بوده است. پیش بینی ها در سال ۲۰۱۸ نیز حاکی از تقویت ارزهای دیگر همچون یورو است. در این صورت پیش بینی می شود با وجود افزایش نرخ بهره آمریکا ، شاخص دلار نتواند رشد چندانی را نداشته باشد.

وی افزود: با توجه به این که همواره بین روند شاخص دلار و قیمت کامودیتی ها رابطه معکوس وجود دارد، این موضوع نیز می تواند اهرمی برای رشد این کالاها باشد.

مهرزاد منتظری همچنین در خصوص بازار نفت بیان کرد: نفت سال گذشته کارنامه موفقی را به ثبت رساند. توافق اوپک و روسیه در خصوص کاهش تولید ۱.۸ درصدی بشکه نفت اثر ملموسی بر روند قیمتی این کالا داشت.

عناوین برگزیده