تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۰۶
بازدید: ۲۸۸
کد خبر: ۹۰۵۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس و فعال صنعت فولاد تاکید کرد:

فراگیر شدن تب داغ خرید های هیجانی

می متالز - افزایش تقاضای بازار فولاد را ناشی از رونق تولید و مصرف صنایع پایین دستی ارزیابی نمی کنم.
فراگیر شدن تب داغ خرید های هیجانی

به گزارش می متالز، چند هفته ای است که نرخ محصولات فولادی در کشور ما شیب صعودی به خود گرفته است و در حالی که بازارهای جهانی تحت تاثیر شیوع کرونا، افت قیمت داشته؛ در کشور ما اما همه چیز برعکس بوده و نرخ محصولات فولادی رشد قیمت چشمگیری تجربه کرده است. افزایش نرخ ارز نیمایی هم به روند افزایش قیمت ها کمک کرده و تب خریداران بازار فولاد آنقدر بالا است که این روزها همه از کمبود محصولات فولادی بالاخص ورق فولادی و شمش فولادی می نالند. با این شرایط بسیاری از تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند استارت افزایش قیمت سهم های فولادی هم زده شده است.

مجتبی فریدونی کارشناس و فعال صنعت فولاد در خصوص پیش بینی وضعیت فولادی ها بیان کرد: در شرایطی که رشد اقتصادی کشور منفی است و ساخت و ساز مسکن و تولید خودرو و لوازم خانگی و... هم رشدی نشان نمی دهد، افزایش تقاضای فولاد در بازار داخل نمی تواند واقعی باشد. به نظر می رسد رشد قیمت ها (در مورد تمامی کالاها و حتی بازار سهام) بیشتر ناشی از متغیر پولی و افزایش حجم نقدینگی است. مردم به دنبال تبدیل دارایی های ریالی خود به سهام و طلا و کالاهای با دوام و... هستند تا از افزایش قیمت های آتی، منتفع شوند و بخشی از تقاضای این روزهای بازار فولاد نیز به همین دلیل است.  بنابراین افزایش تقاضای بازار فولاد را ناشی از رونق تولید و مصرف صنایع پایین دستی ارزیابی نمی کنم.

وی افزود: افزایش نرخ ارز اگرچه اثر مثبتی بر نرخ محصولات فولادی دارد؛ ولی اثر افزایش نرخ ارز نیمایی با یک وقفه زمانی، بهای تمام شده فولاد را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد و ضمنا هزینه های تامین ماشین آلات و تجهیزات شرکت های فولادی نیز افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، تحریم های مربوط به شرکت های فولادی در ماه ژانویه تشدید شد و چند شرکت فولادساز دیگر هم در فهرست تحریم ها قرار گرفتند‌. از این رو، صادرات احتمالا هزینه بیشتری به شرکت ها تحمیل خواهد کرد. همچنین در مورد برخی مواد اولیه مثل سنگ آهن و الکترود گرافیتی و فروسیلیس هم اختلالاتی وجود دارد. با این تفاسیر نمی توان به رشد سودآوری فولادی ها در ماه های آینده چندان خوشبین بود.

فریدونی در رابطه با رشد قیمت سهم ها گفت: رشد بازار سرمایه بیشتر ناشی از افت ارزش پول ملی و افزایش ارزش جایگزینی شرکت ها بوده است. بازار سرمایه از سال ۹۶ تا کنون رشد تقریبا ۴۰۰ درصدی داشته و روند سودآوری اکثر شرکت های بازار سرمایه، این رشد قیمت سهم ها را توجیه نمی کند. افزایش قیمت سهم ها تحت تاثیر متغیر پولی و جریان ورود نقدینگی به بازار سرمایه شکل گرفته و از صف خرید های کارگزاری ها مشخص است که چقدر بازار سرمایه مورد اقبال سرمایه گذاران قرار گرفته است. به هر حال باید پذیرفت که افزایش قیمت برخی سهم ها بیش از حد بوده و بهتر است سرمایه گذاران در معاملات خود احتیاط بیشتری کنند. فروکش کردن هیجان سرمایه گذاران و اصلاح احتمالی بازار سرمایه می تواند موجب ضرر و زیان برخی سهامداران شود.

عناوین برگزیده