به گزارش می متالز، بیژن پناهی زاده معاون خانه صنعت، معدن و تجارت کشور و دبیر کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی با انتقاد از اینکه تدابیر ویژه برای ورود بیماری کرونا به ایران اندیشیده نشد گفت: تمام امورات و کارهای مردم از پروژه های عمرانی گرفته تا مدارس و دانشگاه ها و کسب و کارها متوقف شدند و یا به حالت نیمه تعطیل درآمدند.
وی در ادامه افزود: ۷۰ تا ۸۰ درصد درآمد اقتصادی بسیاری از واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مانند مبل، روشنایی، فرش، پارچه پرده از بهمن ماه تا ابتدای اردیبهشت است اما متاسفانه شوک اقتصادی ناشی از کرونا همه کسب و کارهای بزرگ و خرد را تحت تاثیر قرار داد.
پناهی زاده گفت:۷ هزار دستفروش از میدان ونک تا بازار فقط در ایام نزدیک به عید ارتزاق می کردند و اینها کسانی بودند که از فروش روزانه خود اموراتشان را می گذراندند. سوال اینجاست که دولت در این شرایط برای کارگران روزمزد و سایر کسب و کارها چه تدبیری دارد؟ کارمند که در خانه می نشیند و حقوقش را هم می گیرد اما ۹۷ درصد بخش خصوصی و تولیدی در این شرایط زیان می کنند.
وی تاکید کرد: کمکهای دولت به اقشار آسیب پذیر باید فوری باشد و سریعاً اجرایی شود نه اینکه همه در خانه بمانند و هیچ درآمدی هم نداشته باشند.
پناهی زاده با بیان اینکه دولت باید یک بسته ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی را برای کمک به واحدهای اقتصادی تخصیص دهد گفت: عدم دریافت اصل سود برخی تسهیلات بانکی و عدم دریافت مالیات و نه صرفاً بخشودگی جرایم نیز در این شرایط ضروری است.
معاون خانه صنعت، معدن و تجارت کشور با تأکید بر لزوم نظارت بیشتر بر واحدهای تولیدی فعال در صنایع غذایی گفت: این واحدها با امنیت بهداشتی مردم سروکار دارند لذا باید آزمایشات و نظارت های لازم صورت گیرد.