تاریخ: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۲۶
بازدید: ۲۸۲
کد خبر: ۹۱۱۲۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پژمان‌فر مطرح کرد:

ضعف در زیرساخت‌ها مانع موفقیت کسب و کارهای اینترنتی

می متالز - عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید به دلیل عدم ایجاد زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات، کسب و کارهای‌ جوانانی که شرایطی را برای درآمدزایی ایجاد کرده‌اند، با شکست رو به رو شده و دارایی و آبروی‌شان لطمه می‌بیند.
ضعف در زیرساخت‌ها مانع موفقیت کسب و کارهای اینترنتی

به گزارش می متالز، نصرالله پژمان‌فر با اشاره به آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات (شبکه ملی اینترنت) در کشور، گفت: از آنجا که در جهان پیشرفته، بخشی از درآمد مردم از طریق فضای فیزیکی و بخشی نیز در فضای مجازی شکل می‌گیرد، به همین دلیل ایران نیز باید تلاش کند علاوه بر حمایت از اقتصاد مردم در دنیای فیزیکی، از اقتصاد آن‌ها در فضای مجازی نیز حمایت کند. نخستین اقدام جهت تحقق این مهم حاکمیت بر فضای مجازی با ایجاد شبکه ملی اطلاعات است اما اکنون به دلیل نبود موفقیت در این فضا، ضرر و زیان‌های ریز و درشتی به مردم می‌رسد.

نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید تلاش کرد تا علاوه بر بهره مندی مردم از خدمات فضای مجازی، اقتصادی پویا در این فضا در گردش باشد، افزود: به‌عنوان مثال مردم کره‌جنوبی از خدمات فضای فیزیکی و مجازی توامان بهره‌مند شده‌اند اما در ایران به دلیل عدم ایجاد زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات، کسب و کارهای‌ جوانانی که با خون دل بستری را برای درآمدزایی ایجاد کرده‌اند، با شکست رو به رو شده و دارایی و آبروی‌شان لطمه می‌بیند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ایراد اصلی در عدم ایجاد زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات و گسترش اینترنت داخلی را متوجه وزارت ارتباطات دانست و توضیح داد: این وزارتخانه تمامی بستر پهنای باندی که مردم از آن بهره‌مند هستند را در اختیار اینترنت خارجی قرار داده است و شبکه‌های داخلی از پهنای باند کمترین بهره را می‌برند.

در تعریف شبکه ملی اطلاعات می توانیم بگوییم که این شبکه پروژه‌ای برای توسعه شبکه زیرساخت امن و پایدار ملی در ایران است. این شبکه با نام‌های دیگری مانند اینترنت ملی، اینترانت ملی ایران و شبکه ملی اینترنت نیز شناخته می‌شود. بر اساس تعریفی که در تبصره ۲ ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه درباره شبکه مورد بحث آمده است و شورای عالی فضای مجازی نیز آن را تصویب کرده، شبکه ملی اطلاعات کشور، شبکه‌ای مبتنی بر قرارداد اینترنت (آیپی)، به همراه سوئیچ‌ها و مسیریاب‌ها و مراکز داده‌ای است. به صورتی که درخواست‌ های دسترسی داخلی و اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری می‌شوند، به هیچ‌وجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکه‌های اینترانت، خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود.

عناوین برگزیده