تاریخ: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۱:۲۰
بازدید: ۲۸۳
کد خبر: ۹۱۵۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نظارت بر بازار آخر سال ساوه تشدید شده است

می متالز - مدیر صنعت، معدن و تجارت شهرستان ساوه گفت: در روزهای پایانی سال طرح نظارت بر بازار و اصناف با فعالیت بازرسین تشدید شده است.
نظارت بر بازار آخر سال ساوه تشدید شده است

به گزارش می متالز، جعفر گندمکار گفت: فعالیت در حوزه جذب و توزیع اقلام اساسی مورد نیاز در راستای تعادل بخشی بازار را مهمترین ماموریت حوزه تنظیم بازار اداره صنعت، معدن و تجارت دانست و افزود: نظارت بر نحوه عرضه و توزیع کالا دومین ماموریت ذاتی این مجموعه برای جلوگیری از احتکار، گرانفروشی، کم فروشی و ایجاد هرگونه اختلال در تعادل بازار بویژه در ایام پیک خرید نظیر روزهای پایانی سال است.

وی بیان کرد: هرگونه فعالیت در حوزه تنظیم بازار منوط به تصمیم‌گیری و سیاستگزاری در کارگروه تنظیم بازار شهرستان به ریاست فرماندار و عضویت دستگاه های متولی امر است.

مدیر صنعت، معدن و تجارت شهرستان ساوه گفت: جذب و توزیع ۹ تن و ۱۳۶ کیلو گوشت گرم گوساله، ۵ تن و ۱۷۸ کیلو گوشت گرم گوسفندی، ۳۱ تن و ۲۲۰ کیلو گوشت منجمد گوساله، ۱۲ تن مرغ منجمد، ۴۳۴ تن شکر سهمیه مردمی، ۵۵ تن شکر سهمیه نذورات،۱۵۶ تن قند، ۷۵ تن برنج هندی و ۱.۵ تن چای از جمله فعالیت ‌های این مجموعه در حوزه جذب و توزیع است.

وی به اقدامات صورت گرفته در حوزه نظارت و بازرسی اشاره کرد و افزود: در ۱۱ ماهه سال گذشته پنج هزار و ۹۲۶ واحد صنفی مورد بازرسی و نظارت قرار گرفته که این تعداد در سال جاری به ۶ هزار و ۵۵۹ مورد افزایش یافته است.

وی به تشکیل پرونده های ناشی از بازرسی و نظارت نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۵۷۴ پرونده تخلف صنفی تشکیل شده که این میزان در سال جاری به هزار و ۱۰۱ واحد صنفی افزایش داشته است که نشان از رشد دو برابری دارد.

گندمکار در ادامه به بیان ارزش ریالی تخلفات صنفی صورت گرفته پرداخت و افزود: ارزش ریالی تخلفات صورت گرفته در سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۹ میلیارد بوده که این میزان در سالجاری به ۱۲ میلیارد افزایش یافته است.

وی بیان کرد: در سال جاری هزار و ۱۵۱ مورد گزارش مردمی توسط ستاد خبری صنعت، معدن و تجارت به تفکیک کالایی و خدماتی دریافت شده که منجر به تشکیل ۳۴۷ پرونده تخلف صنفی و برخورد قانونی شده است.

وی برنامه محور عمل کردن شهرستان ساوه در حوزه ستاد تنظیم بازار و فعالیت در حوزه بازرسی و نظارت را موجب کسب رتبه برتر این شهرستان در سطح استان طی سال جاری دانست و افزود: هیچگاه فعالیت خود را متمرکز به تشکیل پرونده تخلف صنفی نکرده ایم و اولویت مجموعه نظارت و بازرسی دقیق و اعمال اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز تخلفات صنفی بوده است و چنانچه موثر واقع نشده با استفاده از ابزار قانونی برخورد لازم صورت گرفته است.

مدیر صنعت، معدن و تجارت شهرستان ساوه همچنین به فعالیت کارگروه آرد و نان شهرستان اشاره کرد و افزود: برگزاری هفت جلسه این کارگروه در سال جاری به ریاست فرماندار منجر به بازرسی ۸۳۳ مورد در کل شهرستان شده که منجر به تشکیل ۱۳۲ پرونده تخلف نانوایی شامل کم فروشی، گرانفروشی، عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و عدم نصب نرخ‌نامه و ... شده است.

گندمکار تازه بودن گندم و پائین بودن کیفیت آن را دلیل کاهش کیفیت نان عرضه شده در ساوه طی ماه های گذشته بیان کرد و افزود: انحصار، موجب کاهش کیفیت شده در حالی که رقابت پویایی را در پی دارد و از آنجاکه کارخانه آرد ساوه فعالیتی انحصاری دارد کاهش کیفیت نان تولیدی را شاهد هستیم، اما با راه اندازی کارخانه جدید آرد، رقابت خوبی شکل گرفته و موجب افزایش کیفیت آرد تولیدی و بالتبع نان عرضه شده در بازار شد.

وی برخورد قانونی با عطاری‌ها و داروخانه‌های متخلف را از دیگر فعالیت‌ها برشمرد و افزود: افزایش قیمت کاغذ در مقطعی در سطح شهرستان نیز به دلیل عرضه آن توسط مجموعه‌ای جدای از اداره صنعت، معدن و تجارت و فارغ از بازرسی‌های این سازمان صورت گرفت.

عناوین برگزیده