به گزارش می متالز، محاسبه مصرف با استفاده از میزان تولید، صادرات و واردات اصطلاحا «مصرف ظاهری» نامیده می شود.
جداول آماری انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گویای آن است که در ۱۰ ماهه پارسال (منتهی به دی) ۶۵۳ هزار تن تیرآهن به مصرف رسیده بود.
مجموع مقاطع طویل فولادی (تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع) در ۱۰ ماهه امسال به رقم ۶ میلیون و ۱۹۴ هزار تن رسید و در مقایسه با دوره مشابه در سال ۹۷ که ۶ میلیون و ۲۱۲ هزار تن بود، تفاوت چندانی ندارد.
همچنین مصرف ظاهری میلگرد تا پایان دی ماه امسال به رقم چهار میلیون و ۹۰۸ هزار تن رسید و در مقایسه با ۱۰ ماهه سال گذشته که پنج میلیون و ۵۶ هزار تن بود، افت سه درصدی دارد.
علاوه براین مصرف ظاهری نبشی، ناودانی و سایر مقاطع در دوره این گزارش به ۴۹۳ هزار تن رسید و باتوجه به مصرف ۵۰۳ هزارتنی ۱۰ ماهه پارسال کاهش دو درصدی را نشان می دهد.
برابر آمار مورد بررسی مصرف ظاهری مجموع مقاطع تخت طویل فولادی هم در ۱۰ ماهه امسال به ۶ میلیون و ۵۵۷ هزار تن بالغ شد و نسبت به رقم ۶ میلیون و ۶۰۳ هزار تن عملکرد دوره مشابه پارسال یک درصد کاهش دارد.
براساس این داده ها، بیشترین رشد در مدت مورد بررسی مربوط به مصرف ظاهری ورق پوششدار بود و رقم یک میلیون و ۴۶۶ هزار تن را ثبت کرد که در مقایسه با یک میلیون و ۲۲۷ هزار تن عملکرد ۱۰ ماهه پارسال افزایش ۱۹ درصدی دارد.
همچنین مصرف ظاهری ورق گرم هم به میزان ۶ میلیون و ۵۲۳ هزار تن رسید با رشد سه درصدی نسبت به ۱۰ ماهه سال گذشته و ورق سرد هم با دو میلیون و ۱۸۱ هزار تن مصرف ظاهری افت ۶ درصدی را در مقایسه با ۱۰ ماهه ۹۷ نشان می دهد.
آمارهای مورد بررسی در زمینه مصرف ظاهری کل تولیدات فولادی در دوره ۱۰ ماهه امسال رقم ۱۲ میلیون و ۷۵۱ هزار تن را ثبت کرد و نسبت به دوره مشابه سال ۹۷ که ۱۲ میلیون و ۸۱۵ هزار تن بود، تفاوت چندانی ندارد.
برابر این آمار، سهم مصرف ظاهری مقاطع تخت فولادی بیش از ۵۱ درصد و بقیه مربوط به مقاطع طویل فولادی در دوره ۱۰ ماهه بود.
میزان مصرف ظاهری شمش فولادی (بیلت و بلوم ، اسلب) در دوره این گزارش به رقم ۱۷ میلیون و ۵۵ هزار تن رسید که نسبت به ۱۶ میلیون و ۷۳۴ هزار تن در ۱۰ ماهه ۹۷ رشد دو درصدی دارد.
میزان تولید بیلت و بلوم در دوره مورد بررسی ۹ میلیون و ۸۶۵ هزار تن و اسلب هفت میلیون و ۱۹۰ هزار تن ثبت شد که به ترتیب در مقایسه با ۱۰ ماهه ۹۷ رشد هفت درصدی و کاهش چهار درصدی دارد.
جداول آماری مورد بررسی گویای آن است که مصرف ظاهری آهن اسفنجی در 10 ماهه 98 برابر با 22 میلیون و 801 هزار تن شد که نسبت به دوره مشابه افزایش 6 درصدی دارد.
مصرف ظاهری میزان گندله سنگ آهن در مدت این گزارش با کاهش سه درصدی نسبت به 10 ماهه 97 به رقم 31 میلیون و 953 هزار تن رسید.
همچنین کنسانتره سنگ آهن نیز با رشد سه درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال رقم 35 میلیون و 763 هزار تن را ثبت کرد.